Veelgestelde vragen over migratie van de LastPass MFA-app

Om klanten één complete toepassing te bieden voor alle verificatiebehoeften, worden alle gebruikers van de LastPass MFA-app gemigreerd naar de LastPass Authenticator als alles-in-één oplossing voor mobiele verificatie.

LastPass ondersteunt momenteel twee verificatietoepassingen: LastPass Authenticator en LastPass MFA. Om klanten één complete toepassing te bieden om aan de verificatiebehoeften te voldoen, consolideert LastPass de mobiele app van LastPass MFA in de verbeterde Authenticator-app.

Wat is LastPass Authenticator?

De LastPass Authenticator-app genereert roterende wachtwoordcodes die worden gebruikt voor verificatie bij het aanmelden bij websites, waaronder LastPass. Wanneer de app voor LastPass is geconfigureerd, stuurt de app handige push-berichten die het veilige aanmeldingsproces vereenvoudigen.

Wat verandert er voor de LastPass MFA-app en wanneer?

Alle actieve gebruikers van de LastPass MFA-app worden naar de LastPass Authenticator-app gemigreerd voor hun toekomstige verificaties. Deze migratie wordt geleidelijk uitgerold vanaf mei 2021. Alle LastPass-beheerders worden per e-mail geïnformeerd met een strategie en een migratieplan, waarmee hun gebruikers tot 30 dagen krijgen om probleemloos te migreren naar LastPass Authenticator.

Wat zijn de voordelen van migratie naar LastPass Authenticator?

LastPass Authenticator is een uitgebreide oplossing voor meervoudige verificatie voor al uw zakelijke beveiligingsbehoeften. Met LastPass Authenticator krijgt uw bedrijf functies met een focus op beveiliging, waaronder:

• Pushberichten met biometrische beveiliging voor zowel de wachtwoordbeheerder als de SSO-toepassingen die via LastPass zijn gekoppeld
  • Extern geleverde eenmalige wachtwoordcodes voor toegang tot websites waarvoor een secundaire verificatie vereist is
  • Mogelijkheid om eenmalige wachtwoordcodes voor compatibele sites automatisch in te vullen
  • Back-ups en herstel van accounts voor externe toegangscodes om de configuratie van de verificatiemethode te stroomlijnen, wanneer een gebruiker de accountgegevens moet migreren naar een nieuwe telefoon

Verliezen gebruikers van LastPass MFA functionaliteit vanwege deze migratie?

Nee, gebruikers van LastPass MFA verliezen geen functionaliteit. In tegendeel: ze krijgen meer functies, zoals:

• Gebruik van tijdelijke codes voor eenmalig gebruik (TOTP-codes, voor “Temporary One Time Passcode”), die kunnen worden gebruikt voor tweeledige verificatie om op een veilige manier websites en LastPass te openen. Gebruikers kunnen hun opgeslagen accounts beheren, TOTP-codes genereren en verificatieverzoeken accepteren in één app.
  • De mogelijkheid om back-ups via de cloud in te schakelen om de accounts in de LastPass Authenticator-app direct naar LastPass te back-uppen, en die accounts herstellen uit back-up in de cloud om het makkelijker te maken om de LastPass Authenticator-app over te zetten naar een nieuw apparaat.

Hoe lang hebben gebruikers de tijd om over te stappen op LastPass Authenticator?

Gebruikers van LastPass MFA ontvangen een melding in de LastPass MFA-app, waarin ze geïnformeerd worden over de migratie naar LastPass Authenticator. Ze hebben maximaal 30 dagen (nadat ze een melding in de app hebben ontvangen).

Wat als gebruikers geen actie ondernemen?

Als de gebruiker gedurende 30 dagen geen actie heeft ondernomen, werkt de LastPass MFA-app niet langer. Als de gebruiker de LastPass MFA-app opent, krijgen ze de melding dat de app niet langer wordt ondersteund en dat deze kunnen verwijderen.

Wanneer gebruikers de meest recente versie van LastPass Authenticator installeren, worden hun accountgegevens van LastPass MFA (opgeslagen accounts) automatisch naar de LastPass Authenticator-app overgedragen.

Wat zijn de stappen voor het migreren?

Gebruikers van LastPass MFA kunnen deze instructies volgen om hun accountgegevens van LastPass MFA-app te migreren naar de LastPass Authenticator-app.

Wat is de ervaring als gebruikers de LastPass Authenticator-app al hebben geïnstalleerd?

Het migratieproces is volledig naadloos. Nadat gebruikers de meest recente versie (2.0+) van de LastPass Authenticator-app installeren en deze starten, worden alle accounts die in de LastPass MFA-app zijn opgeslagen automatisch verplaatst en weergegeven in de LastPass Authenticator-app. Deze update heeft geen invloed op de opgeslagen accounts in de LastPass Authenticator-app.

Wat als gebruikers van LastPass MFA een probleem zien tijdens of na het migratieproces?

Gebruikers van LastPass MFA die problemen krijgen, moeten hun LastPass MFA-account opnieuw koppelen. Hiervoor kunnen ze de activeringsmail opnieuw versturen (gebruikers kunnen dit zelf doen of een LastPass-beheerder vragen om de activeringsmail opnieuw te versturen) en vervolgens de stappen volgen om hun account opnieuw te koppelen.

Wat als LastPass Authenticator-gebruikers een probleem zien tijdens of na het bijwerken?

Hoewel we de LastPass Authenticator-app uitgebreid hebben getest en niet verwachten dat er een storing is, begrijpen we ook dat er problemen kunnen optreden bij updates.

Als gebruikers een storing hebben bij het ontvangen van push-berichten, kunnen ze deze instructies volgen om het LastPass Authenticator-account los te koppelen van LastPass Authenticator en het vervolgens opnieuw te koppelen om het probleem op te lossen.

Als er als gevolg van deze update problemen met hun opgeslagen accounts voor tijdelijke eenmalige wachtwoorden (TOTP) optreden, kunnen ze contact opnemen met LastPass-Support en de volgende informatie vermelden:

• Beschrijving van het probleem
  • Versie Android OS
  • Versie van LastPass Authenticator-app
  • Apparaatfabrikant

Ik heb Workstation Login geïnstalleerd – moet ik nog iets doen?

Als u Offline-modus toestaat voor Workstation Login, moet u de installatie van uw werkstations opnieuw koppelen aan de LastPass Authenticator-app na de migratie van de LastPass MFA-app. De koppeling genereert nieuwe eenmalige wachtwoordcodes (OTP's), die worden gebruikt voor uw aanmelding bij uw werkstation als er geen internetverbinding is (Offline-modus).

Opmerking: Offline-modus is een optionele, configureerbare functie die kan worden ingeschakeld via de beleidsregel voor Workstation Login in de nieuwe Admin Console.

Volg de instructies om uw Windows of Mac werkstations opnieuw te koppelen.

Problemen? Als u uw werkstations opnieuw heeft gekoppeld aan de LastPass Authenticator-app maar nog steeds geen verificatie-verzoek ontvangt, controleert u de verificatie voor uw LastPass-account door u aan te melden bij het LastPass Authentication-portal. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar het LastPass Authentication-portal op https://identity.lastpass.com.
  2. Voer uw e-mailadres In en klik op Aanmelden.

Er wordt een verificatieverzoek naar uw mobiele apparaat gestuurd via de LastPass Authenticator-app. Tik op of selecteer Accepteren om het verzoek te verifiëren.

Problemen oplossen: Als u bent aangemeld bij het LastPass Authentication-portal en nog steeds geen verificatievraag op uw mobiele apparaat heeft ontvangen, moet u uw LastPass-account ontkoppelen en vervolgens opnieuw koppelen met LastPass Authenticator.