De LastPass MFA-app activeren

Nadat u de activeringsmail heeft ontvangen, volgt u de stappen om uw account te koppelen met de LastPass MFA-app.

Bekijk de video

Stap 1: Download de LastPass MFA-app op uw mobiele apparaat

LastPass MFA-app – voor iOS 9 of hoger LastPass MFA-app – voor Android OS 6 (Marshmallow) of hoger

Stap 2: Activeer uw account en koppel het met de LastPass MFA-app

Open de activeringsmail op uw computer of mobiele apparaat en voltooi vervolgens de stappen voor het koppelen van uw account met de LastPass MFA-app. De stappen variëren afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt wanneer u het proces opstart (computer of mobiel).

De activering vervolgen op uw computer

1. Klik op uw computer op de koppeling LastPass MFA activeren in de activeringsmail.
  2. Open de LastPass MFA-app op uw mobiele apparaat.
  3. Kies de optie QR-code scannen. Indien hierom gevraagd wordt, geeft u de LastPass MFA-app toestemming om de camera van het mobiele apparaat te gebruiken.
  4. Scan de QR-code die op uw computerscherm wordt weergegeven.

Uw account is nu gekoppeld met de LastPass MFA-app.

De activering vervolgen op uw mobiele apparaat

1. Open de activeringsmail op uw mobiele apparaat en kies de optie LastPass MFA activeren.
  2. Wanneer u wordt omgeleid, kiest u Dit apparaat koppelen.

Uw account is nu gekoppeld met de LastPass MFA-app.

Stap 3: Geef de LastPass MFA-app machtigingen op het mobiele apparaat

Vervolg desgevraagd de activering door Toestaan te kiezen op uw mobiele apparaat om de MFA-app toegang te geven tot Bluetooth, locatievoorzieningen en meldingen.

Stap 4: Configureer gezichts- of vingerafdrukverificatie

Om de activering te voltooien, moet u ten minste twee opties voor biometrische verificatie configureren. De procedure is afhankelijk van het type mobiel apparaat en van de beschikbare biometrische functies.

Voor iOS-apparaten:

Face ID voor iPhone X en nieuwere apparaten

1. Stel verificatie met Face ID in op uw iOS-apparaat (instructies hier).
  2. Selecteer Face ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Touch ID voor iPhone 8 en oudere apparaten

1. Stel verificatie met Touch ID in op uw iOS-apparaat (instructies hier).
  2. Selecteer Touch ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Voor Android-apparaten:

Gezichtsontgrendeling voor ondersteunde Android-apparaten

1. Stel Gezichtsontgrendeling in voor uw Android-apparaat (instructies hier).
  2. Selecteer Gezichtsgegevens registreren en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze verificatiemethode te voltooien.

Vingerafdrukherkenning voor ondersteunde Android-apparaten

1. Stel Vingerafdrukverificatie in op uw Android-apparaat (instructies hier).
  2. Selecteer Vingerafdrukherkenning testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Patroon

Definieer een patroon door met uw vinger over ten minste vier (4) punten op het scherm van uw mobiele apparaat te vegen Teken hetzelfde patroon ten minste drie (3) keer om de configuratie te voltooien.

Het activeren en koppelen is voltooid!

Gefeliciteerd! U heeft uw account geactiveerd en gekoppeld met de LastPass MFA-app.

U kunt de LastPass MFA-app nu op de volgende manieren gebruiken om een verificatie uit te voeren: