LastPass MFA-app activeren

Nadat u de activeringsmail voor uw LastPass MFA-account heeft ontvangen, volgt u de stappen om uw LastPass MFA-account te registreren bij de mobiele MFA-app van LastPass.

Bekijk de video

Stap 1: Download de LastPass MFA-app op uw mobiele apparaat

LastPass MFA-app voor iOS

Voor iOS 9 of hoger

LastPass MFA-app voor Android

Voor Android OS 6 (Marshmallow) of hoger

Stap 2: Registreer uw account bij uw mobiele apparaat

Open de activeringsmail voor uw LastPass MFA-account op uw computer of op uw mobiele apparaat en voltooi vervolgens de registratie, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt:

Registratie uitvoeren op uw computer

1. Klik op uw computer op de link LastPass MFA activeren in de activeringsmail.
  2. Klik op Registratie starten.
  3. Open de LastPass MFA-app op uw mobiele apparaat en selecteer QR-code scannen. Indien hierom gevraagd wordt, geeft u de LastPass MFA-app toestemming om de camera van het mobiele apparaat te gebruiken.
  4. Uw account is nu gekoppeld aan uw mobiele apparaat.

Registratie uitvoeren op uw mobiele apparaat

1. Selecteer op uw mobiele apparaat de link Dit apparaat koppelen in de activeringsmail.
  2. Uw account is nu gekoppeld aan uw mobiele apparaat.

Stap 3: Geef de LastPass MFA-app machtigingen op het mobiele apparaat

Selecteer Toestaan op uw mobiele apparaat om de MFA-app toegang te geven tot Bluetooth, locatiediensten en meldingen.

Stap 4: Configureer biometrische verificatie

Om de activering te voltooien, moet u ten minste twee opties voor biometrische verificatie configureren. De procedure is afhankelijk van het type mobiel apparaat en van de beschikbare biometrische functies.

Voor iOS-apparaten:

Face ID voor iPhone X en nieuwere apparaten

1. Stel verificatie met Face ID in op uw iOS-apparaat.
  2. Selecteer Face ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Touch ID voor iPhone 8 en oudere apparaten

1. Stel verificatie met Touch ID in op uw iOS-apparaat.
  2. Selecteer Touch ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Voor Android-apparaten:

Gezichtsontgrendeling voor ondersteunde Android-apparaten

1. Stel Gezichtsontgrendeling voor uw Android-apparaat.
  2. Selecteer Gezichtsgegevens registreren en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze verificatiemethode te voltooien.

Vingerafdrukherkenning voor ondersteunde Android-apparaten

1. Vingerafdrukverificatie instellen op uw Android-apparaat.
  2. Selecteer Vingerafdrukherkenning testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Patroon

Definieer een patroon door met uw vinger over ten minste vier punten op het scherm van uw mobiele apparaat te vegen Teken hetzelfde patroon ten minste drie keer om de configuratie te voltooien.

Stap 5: Gebruik de LastPass MFA-app

Gefeliciteerd! U heeft uw account geregistreerd en de LastPass MFA-app is geactiveerd. Om uw identiteit te verifiëren met de LastPass MFA-app, doet u het volgende:

1. Ga naar een app of service die het gebruik van LastPass MFA vereist, voer uw inloggegevens in en ga verder met uw aanmelding. Als u niet weet welke apps en services voor u zijn geconfigureerd, kunt u dit navragen bij uw LastPass-beheerder.
  2. Er wordt een melding naar uw mobiele apparaat gestuurd met informatie over de tijd, de aanmeldingspagina, de computer, de webbrowser, de gebruikersnaam, het IP-adres en de locatie. Controleer deze informatie en selecteer Accepteren.
  3. Vervolgens wordt u gevraagd om biometrische verificatie. Bevestig uw identiteit door middel van vingerafdruk- of gezichtsherkenning en veeg vervolgens over het scherm om het patroon te tekenen dat u eerder heeft ingesteld.
  4. Nadat de verificatieprocedure is voltooid, bent u aangemeld bij de app of service.

Gerelateerd

Info over het activeren van een LastPass MFA-account

Instellingen LastPass MFA-app beheren

LastPass instellen voor gebruik van verificatie met LastPass MFA

Wat zijn cloud-apps en hoe gebruik ik ze?