LastPass voor Android

Met LastPass for Android kunt u uw LastPass-gegevens overal mee naartoe nemen. Zoals altijd heeft u alleen toegang tot uw gegevens met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord. Ga voor meer informatie over ondersteunde apparaten en versies naar Systeemvereisten voor gebruikers.

Opmerking: Als u offline toegang heeft toegestaan tijdens het inschakelen van meervoudige verificatie, slaat de mobiele app van LastPass een lokaal gecachte versie van uw kluis op. Zo kunt u ook bij uw gegevens als u geen internetverbinding heeft.

U kunt LastPass op verschillende manieren gebruiken met uw Android-apparaat:

• De LastPass-app voor Android gebruiken
  • De LastPass Android-browser gebruiken in de mobiele app
  • LastPass gebruiken om gegevens in te vullen in Android-apps en websites in Chrome.

Bekijk de video

Onderwerpen in dit artikel:

LastPass voor Android installeren

Aanmelden bij de app

De kluis van LastPass gebruiken

Instellingen wijzigen

Gegevens invullen in Android-apps en websites in Chrome

Het LastPass-toetsenbord gebruiken

De vingerafdrukscanner gebruiken (voor ondersteunde apparaten)

Gedeelde mappen beheren (alleen voor gebruikers van Families, Teams, of Enterprise)

Over de toegangsrechten van de toepassing

LastPass voor Android installeren

U kunt LastPass voor Android op uw mobiele apparaat installeren vanuit de Google Play Store.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u lid worden van ons LastPass Android Beta-team. U krijgt dan onze nieuwste releases en u bent de eerste die de laatste wijzigingen en fixes ziet.

Aanmelden bij de app

Als de is app geïnstalleerd en geopend, wordt u gevraagd om u aan te melden met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord. Tik op Aanmelden. Als u meervoudige verificatie heeft ingeschakeld en geïnstalleerd krijgt u de vraag om uw verificatiecode in te voeren.

De kluis van LastPass gebruiken

Als u bent aangemeld bij de app, wordt uw kluis geopend en worden al uw opgeslagen websites weergegeven. U kunt vanaf de rechter kant van uw scherm naar links vegen om uw veilige notitie en formuliergegevens te openen, of linksboven in de navigatie op het pictogram Opties van uw kluis tikken voor toegang tot uw Websites, Veilige notities Formuliergegevens, Instellingen en de volgende opties:

• Veiligheidstest voor een evaluatie van al uw bestaande wachtwoorden.
  • Browser voor toegang tot de ingebouwde LastPass-browser in de app.
  • Wachtwoord genereren om een sterk, nieuw wachtwoord aan te maken.
  • Gedeelde mappen beheren om gedeelde mappen te bekijken, aan te maken, of verwijderen (alleen voor gebruikers van Families, Teams, of Enterprise) Meer info.
  • Noodtoegang om een vertrouwde persoon in te stellen die in geval van nood toegang krijgt tot uw account.
  • Afmelden om u af te melden van uw LastPass-account.

U kunt ook een nieuwe site, veilige notitie of set formuliergegevens toevoegen door te klikken op de het pictogram Toevoegen , links onderin de navigatie van iedere weergave van uw kluis.

Websites

Tik op de gewenste site om het bijbehorende actiemenu op te roepen met de volgende opties:

• De site openen in de ingebouwde LastPass-browser in de app.
  • De invoer voor de website en de aanmeldingsgegevens bekijken.
  • De informatie van de site en/of formuliervelden bewerken. Optioneel kunt u ook de volgende instellingen wijzigen:
  • Wachtwoord weergeven om het huidige wachtwoord voor de site te bekijken.
  • Gebruikersnaam kopiëren naar het Android-klembord.
  • Wachtwoord kopiëren naar het Android-klembord.
  • URL kopiëren naar het Android-klembord.
  • Kopieermeldingen toevoegen om een melding "Gebruikersnaam kopiëren" en "Wachtwoord kopiëren" weer te geven als u naar de betreffende app of website navigeert.
  • Item delen om de invoer voor de website per e-mail te delen.
  • Snelkoppeling naar startpagina toevoegen om een snelkoppeling naar de betreffende website toe te voegen aan het startscherm van uw apparaat.
  • Verwijderen om de site uit kluis te verwijderen.

Veilige notities

Tik op de gewenste veilige notitie om deze weer te geven en tik rechtsboven in de navigatie op het pictogram Bewerken om de velden van uw veilige notitie te bewerken. U heeft onder andere de volgende opties:

• Favoriet
  • Opnieuw vragen om wachtwoord verplichten
  • Tik op Bijlagen in de onderste werkbalk en voeg als volgt een afbeelding of stemopname toe:
    • Tik op het pictogram Foto om een foto uit uw fotogalerij toe te voegen.
    • Tik op het pictogram Camera om een foto te maken en deze toe te voegen.
    • Tik op het pictogram Opnemen om een stemopname toe te voegen.
    • Daarnaast kunt u rechtsboven in de navigatie op het pictogram Opties tikken voor de functies Delen of Verwijderen.

Profielen voor formulieren

Tik op uw gewenste set met formuliergegevens om de velden te bekijken en bewerken on optioneel de functie Opnieuw vragen om wachtwoord verplichten in te schakelen. Tik op het pictogram Opties in de knoppenbalk voor de optie Verwijderen.

Instellingen wijzigen

Selecteer voor extra opties van het kluismenu linksboven in de navigatie het pictogram Opties . Kies vervolgens Instellingen om wijzigingen aan te brengen in Uw LastPass-account, Beveiliging, Automatisch invullen, Zoeken, Browser, Acties, en Geavanceerde instellingen. U heeft ook toegang tot de opties Help en ondersteuning en Over LastPass.

Uw LastPass-account

U kunt het e-mailadres van uw account en het accounttype bekijken. Tik eventueel op Accountinstellingen om uw hoofdwachtwoord te wijzigen.

Beveiliging

• LastPass automatisch vergrendelen: Met deze optie en de onderliggende opties kunt u instellen wanneer LastPass zichtzelf vergrendelt als het naar de achtergrond wordt verplaatst of als het scherm wordt uitgeschakeld. Als u weer toegang wilt tot LastPass, moet u opnieuw uw wachtwoord of een pincode invoeren. Met de onderliggende opties kunt u een pincode instellen en de timer voor het opnieuw vragen aanpassen.
  • Vergrendelen als app niet actief is: Met deze optie kunt u de gewenste timeout-tijd instellen.
  • Vergrendelen wanneer scherm is uitgeschakeld: Met de optie kunt u instellen dat LastPass wordt vergrendeld als het scherm wordt uitgeschakeld.
  • Vingerafdruk gebruiken om te ontgrendelen: Met deze optie kunt u instellen dat u LastPass op ondersteunde apparaten kunt ontgrendelen met uw vingerafdruk (de instructies voor de configuratie van deze instelling verschillen per apparaat).
  • Sessie controleren wanneer app is geactiveerd: Als de LastPass-app naar de voorgrond wordt gehaald (nadat uw andere apps heeft gebruikt), dwingt deze optie de app om te controleren of de sessie op de server is beëindigd. Als dit het geval is, meldt LastPass u af. Hierdoor moet u zich opnieuw aanmelden en wordt een update van de server afgedwongen. Dit is een nuttige functie voor gebruikers die hun sessies vaak afsluiten via de server, of die zich zorgen maken over het verlies van hun mobiele apparaat.
  • Opnieuw vragen na aanmelden overslaan: Met deze functie kan de gebruiker zich aanmelden bij de LastPass-app en een actie uitvoeren waarvoor normaal gesproken het hoofdwachtwoord opnieuw moet worden ingevoerd, zonder dit in te voeren. *OPMERKING* Deze functie werkt alleen als de gebruiker niet heeft ingesteld dat het hoofdwachtwoord moet worden onthouden. Daarnaast is de maximale tijd vanaf de aanmelding tot het uitvoeren van een actie waarvoor het hoofdwachtwoord opnieuw moet worden ingevoerd momenteel 20 minuten.
  • Afmelden als app niet actief is: Als u een tijdslimiet instelt voor deze functie, zorgt dit ervoor dat uw LastPass-app wordt afgemeld na X minuten waarin LastPass op de achtergrond is aangemeld. Ook dit is een goede beveiligingsoptie om te gebruiken als u zich zorgen maakt over verlies of diefstal van uw mobiele apparaat.
  • Screenshots van deze app toestaan: Hiermee kunt u bepalen of het mogelijk is om screenshots te maken binnen de LastPass-app.
  • Offline toegang toestaan: Hiermee kunt u zich aanmelden bij uw lokaal opgeslagen gegevens als u geen internetverbinding heeft (voorwaarde: u moet minimaal één keer aangemeld zijn bij de server en offline toegang mag niet uitgeschakeld zijn in uw opties voor meervoudige verificatie).

Automatisch invullen

• Aanmeldingsgegevens automatisch invullen: Hiermee kunt u wachtwoorden invullen en opslaan (aanbevolen).
  • Dialoogvenster automatisch invullen weergeven: Laat meldingen van de dialoog voor het automatisch invullen toe in de systeembalk bovenaan het scherm van uw Android-apparaat.
  • App-instellingen: Hiermee kunt u kiezen in welke apps u het venster voor het invullen en/of de invulassistent wilt weergeven en laat u de URL van de overeenkomende website toevoegen.
  • Meldinginstellingen automatisch invullen: Hiermee kunt u bepalen welke apps en browsers de melding voor automatisch invullen weergeven.
  • Melding automatisch invullen automatisch verbergen: Hiermee kunt u instellen of de melding voor het automatisch invullen wordt weergegeven voor alle browsers of apps.
  • Zoeken op het web vanuit kluis toestaan: Als de kluis zichtbaar is, kunt u met deze optie tekst invoeren in de zoekbalk en deze doorsturen naar Google als zoekopdracht. Dit werkt alleen als de zoekopdracht ook wordt bevestigd (de gebruiker moet op de Enter-toets tikken). Als u zich zorgen maakt over uw beveiliging, kunt u deze optie uitschakelen om te voorkomen dat zoekopdrachten binnen de kluis ooit buiten de LastPass-toepassing worden doorgegeven.
  • Zoeken binnen veilige notities: Als u vanuit uw kluis op de zoekbalk tikt, kunt u een specifiek opgeslagen item of veilige notitie zoeken. Het is nu ook mogelijk om binnen veilige notities te zoeken, en niet alleen op titel. De inhoud van veilige notities is niet vooraf ontsleuteld in het geheugen, dus als u veel veilige notities heeft kunnen deze zoekopdrachten aanzienlijk langzamer worden.

Browser

• Openen in: Hiermee kunt u bepalen of LastPass een site opent in de LastPass-browser of in uw standaard browser.
  • Startpagina browser: Stelt de startpagina van de LastPass-browser in.
  • Waarschuwen voordat onbeveiligde formulieren worden ingevuld: Geeft een waarschuwing weer, voordat u aanmeldingsgegevens invoert op onbeveiligde websites.
  • Suggesties van Google weergeven: Als u tekst invoert in de URL-balk van de LastPass-browser, ontvangt u een lijst met voorgestelde zoektermen, net zoals bij de voorspellende functie van Google.
  • Waarschuwen voordat onbeveiligde formulieren worden ingevuld: Als u gegevens indient bij een website via de LastPass-browser, controleert deze optie dat de verbinding via HTTPS verloopt. Daarnaast controleert LastPass of het domein van de opgeslagen website overeenkomt met dat van de URL waar de informatie wordt ingediend.
  • Cookies verwijderen bij afmelden: Verwijdert alle opgeslagen cookies, zodra u zich afmeldt.
  • Tabbladen sluiten bij afmelden: Sluit alle open tabbladen van uw browser, zodra u zich afmeldt.
  • Geschiedenis wissen bij afmelden: Wist de browsergeschiedenis, zodra u zich afmeldt.
  • Cookies verwijderen bij sluiten: Verwijdert opgeslagen cookies, zodra u de app sluit.
  • Mobiele gebruikersagent gebruiken: Stelt in dat de browser mobiele weergave aanvraagt bij de server.
  • Standaardbrowser instellen: Stelt de LastPass-browser in als uw standaard browser op Android.
  • Geavanceerd: Dit menu bevat de volgende opties:
    • Mobiele gebruikersagent gebruiken: Toestaan dat websites standaard hun mobiele versies weergeven (indien beschikbaar) als deze optie is ingeschakeld.
    • Tabbladweergave: Deze optie is standaard ingeschakeld en zorgt dat een website die u start vanuit LastPass wordt geopend in een nieuw tabblad in uw browser.

Acties

• Kluis vernieuwen: Ververst de verbinding van uw kluis met de server om nieuwe of bijgewerkte gegevens te synchroniseren.
  • LastPass-cache leegmaken: Verwijdert lokaal gecachete gegevens.

Geavanceerd

• Inlogmelding inschakelen: Met deze functie geeft een LastPass-pictogram in uw meldingsbalk een actieve aanmelding weer.
  • Meldingen verwijderen bij activeren: Verwijdert inlogmeldingen na het activeren van LastPass.
  • LastPass-invoermethode toestaan: Schakelt de LastPass-invoermethode in.
  • LastPass datacenter: Hiermee kunt u handmatig selecteren welke datacenter wordt gebruikt voor uw aanmelding. Opmerking: Met deze functie worden uw gegevens niet overgedragen van het ene datacenter naar het andere. U wordt naar het andere datacenter geleid als u zich aanmeldt bij het datacenter waar uw gegevens niet zijn. Deze optie is alleen beschikbaar als de gebruiker niet is aangemeld.
  • Opslaglocatie gegevens: Hiermee kunt u de opslaglocatie van lokaal opgeslagen gegevens wijzigen.
  • Opslaglocatie bijlagen: Hiermee kunt u de doellocatie van gedownloade bijlagen of bestanden wijzigen.
  • Standaardactie voor site: Hiermee kunt u de standaardactie wijzigen die wordt uitgevoerd als u in uw kluis op een site tikt.

De LastPass Android-browser gebruiken

De Android-app van LastPass is voorzien van een volledige browser, ingebouwd in de app. Deze browser kan automatisch uw sites starten, uw aanmeldingsgegevens invullen en zelfs nieuwe gegevens opslaan als u zich ergens voor het eerst aanmeldt. Als u een site start vanuit uw kluis, opent deze automatisch in de LastPass-browser. U kunt de browser ook direct openen door linksboven in uw kluis op het pictogram van LastPass Android te tikken.

Als u een website geopend heeft in de browser, kunt u op het pictogram Opties tikken. U krijgt dan de volgende lijst met opties voor uw surfervaring:

• Automatisch invullen om automatisch uw aanmeldingsgegevens in te vullen voor de huidige website.
  • Overeenkomende websites weergeven om alle overeenkomende sites weer te geven.
  • Formulieren invullen om de formuliergegevens weer te geven die u heeft opgeslagen in uw account en die u op de huidige website kunt gebruiken.
  • Site opslaan om de gebruikersnaam en het wachtwoord van een site op te slaan.
  • Pagina delen om de link van de site via een andere app op uw Android-apparaat te delen.
  • Op pagina zoeken om een zoekopdracht in te tikken voor het doorzoeken van de geopende site.
  • Verzoek Bureaublad/Mobiele Site om de bureaublad- of mobiele versie van de site te laden.
  • Afdrukken om de inhoud als PDF op te slaan op uw apparaat.
  • Alle tabbladen sluiten om alle sites in de browser te sluiten.
  • Ga naar mijn kluis om snel uw kluis te openen.

Daarnaast kunt u via het pictogram Kluisopties extra menuopties van de kluis openen.

Gegevens invullen in Android-apps en websites in Chrome

Als u zich heeft aangemeld bij LastPass voor Android, kunt u het automatisch invullen inschakelen in uw instellingen. Vervolgens kunt u deze functie gebruiken om uw aanmeldingsgegevens in te vullen in diverse apps en/of websites in Chrome.

Opmerking: Om gegevens in apps in te voeren, moet uw apparaat werken met Android OS 4.1 (Jellybean) of hoger. Om gegevens in websites in Chrome in te voeren, moet uw apparaat werken met Android OS 4.3 (Jellybean) of hoger.

Automatisch invullen inschakelen

1. Meld u aan bij de app.
  2. Tik linksboven in de navigatie op het pictogram Opties .
  3. Tik op InstellingenInvullen in apps.
  4. Zet de instelling "Aanmeldingsgegevens automatisch invullen" aan (ingeschakeld).
  5. Tik op Volgende. Het menu Toegankelijkheid van uw Android-apparaat wordt weergegeven.
  6. Tik op LastPass en zet de instelling aan (ingeschakeld).
  7. Tik op OK.
  8. Ga terug naar de LastPass-app om optioneel de volgende instellingen te bewerken:
    • Met de optie Dialoogvenster automatisch invullen weergeven kunt u een melding inschakelen om de opties voor automatisch invullen nogmaals weer te geven, of de melding en de tegel met schelle instellingen uitschakelen.
    • Met App-instellingen kunt u de instellingen voor het automatisch invullen aanpassen voor iedere afzonderlijke app.
    • Via de Meldinginstellingen automatisch invullen kunt u meldingen van de hulp voor het invullen inschakelen / uitschakelen voor alle apps of per afzonderlijke app. De hulp voor het invullen is ontworpen voor sites en apps die niet toestaan dat er automatisch een venster voor het automatisch invullen wordt weergegeven.
    • Met de optie Melding automatisch invullen automatisch verbergen kunt u instellen hoe vaak de melding van de hulp voor het invullen wordt verborgen (of selecteer Nooit om de meldingen altijd weer te geven).
    • Onder Overige kunt u de instellingen voor de hulp wijzigen voor de opties "Hulp-bubble voor invullen voor browsers weergeven" en "Hulp-bubble voor invullen voor apps weergeven". Dit is een widget die op uw scherm verschijnt. U kunt hierop tikken om een keuze te maken uit uw opgeslagen sites voor apps of webbrowsers.

Automatisch invullen gebruiken

Opmerking: De gebruikservaring bij het automatisch invullen hangt ervan af of de app of website waar u zich aanmeldt ondersteuning biedt voor de functie. Controleer of u in het menu Toegankelijkheid van uw Android-apparaat heeft ingesteld dat LastPass aanmeldingsgegevens in andere apps invult.

Ga als volgt te werk om het automatisch invullen van aanmeldingsgegevens te gebruiken in apps en op websites:

1. Meld u aan bij de LastPass-app op uw Android-apparaat.
  2. Open de gewenste app of navigeer naar een website en tik in een invoerveld op het aanmeldingsscherm.
  3. Het automatisch invullen werkt nu op één van de volgende manieren:
    • Automatische pop-up – LastPass verschijnt automatisch in een pop-upvenster met overeenkomstige aanmeldingsgegevens voor de site, waarin u de gewenste gegevens kunt aantikken om deze te selecteren.

• Automatisch invullen met LastPass-melding – Als er geen pop-up verschijnt, kunt u de melding voor het automatisch invullen gebruiken. Veeg vanaf de bovenrand van uw apparaat naar beneden om uw Android-meldingen te openen. Tik op de optie Automatisch invullen met LastPass en selecteer de gewenste aanmeldingsgegevens.

Widget voor automatisch invullen gebruiken

De widget voor het automatisch invullen is ontworpen voor sites en apps die niet toestaan dat er een venster voor het automatisch invullen wordt weergegeven. Als u automatisch invullen heeft ingeschakeld in uw toegankelijkheidsinstellingen, kunt u de functie openen vanuit uw Android-meldingen. Tik vervolgens op Automatisch invullen met LastPass. Als het venster voor automatisch invullen verschijnt, tikt u op de gewenste site en selecteert u Gebruikersnaam kopiëren en Wachtwoord kopiëren om deze velden van de aanmeldingspagina in te vullen.

Als u Chrome gebruikt, verschijnt er een widget voor het automatisch invullen als er overeenkomende aanmeldingsgegevens zijn voor een site.

Het LastPass-toetsenbord gebruiken (invoermethode)

LastPass voor Android heeft een eigen invoermethode, die u kunt inschakelen en vervolgens gebruiken om u aan te melden in apps. Voor Android OS 4.1 (Jellybean) of hoger, bevelen we aan om in plaats hiervan het Android-app invulvenster te gebruiken.

De volgende punten zijn van belang als u het LastPass-toetsenbord gebruikt:

• Websites waarvoor opnieuw invoeren van het wachtwoord vereist is, kunnen niet worden geselecteerd om automatisch te worden ingevoerd met het LastPass-toetsenbord.
  • Het LastPass-toetsenbord kan niet "lezen" in andere browsers. We bevelen aan om de LastPass-browser in de Android-app te gebruiken voor de beste werking van de functie voor automatisch invullen. Als u deze methode echter gebruikt om gegevens in te vullen op een website in een andere mobiele browser, moet u in de meeste gevallen de optie Overschakelen naar groepen selecteren. (LastPass kan de URL namelijk niet vergelijken met uw kluis, omdat deze informatie vanwege de Android-beveiligingsinstellingen niet kan worden opgehaald van de website via een externe browser.)
  • Als de invoermethode LastPass-toetsenbord niet in staat is om de aanmelding voor uw app te selecteren en de melding "Geen overeenkomende websites" weergeeft, selecteer dan de optie Overschakelen naar groepen. De lijst van mappen in uw kluis wordt dan weergegeven. Navigeer hierin naar het gewenste item en selecteer "Invullen" om uw gebruikersnaam in te vullen. Herhaal dit voor het wachtwoord.

Het LastPass-toetsenbord inschakelen

1. Meld u aan bij de app.
  2. Tik linksboven in de navigatie op het pictogram Opties .
  3. Tik op InstellingenGeavanceerd.
  4. Ga naar "LastPass-invoermethode toestaan" en zet de instelling aan (ingeschakeld).
  5. Tik op OK als dit gevraagd wordt. Uw Android-instellingen voor "Taal & invoer" worden weergegeven.
  6. Ga naar "LastPass" en zet de instelling aan (ingeschakeld) en tik op OK in het bevestigingsvenster.
  7. Ga vervolgens naar de Instellingen van uw Android-apparaat en open de instelling "Toetsenbord & invoermethode". Tik op de instelling Huidige toetsenbord en schakel de regelaar voor LastPass in.

Het LastPass-toetsenbord gebruiken

1. Open de gewenste app of navigeer naar een website en tik in een invoerveld op het aanmeldingsscherm.
  2. Tik op de LastPass-toets op uw toetsenbord. Er wordt nu een lijst van sites met bijbehorende gebruikersnamen weergegeven.
  3. Tik op de knop Invullen om de gewenste aanmeldingsgegevens in te vullen en meld u aan bij uw app of website.

De vingerafdrukscanner gebruiken (voor ondersteunde apparaten)

De vingerafdrukscanner kan worden gebruikt voor verificatie als u een Android-apparaat gebruikt dat deze functie ondersteunt.

Opmerking: De functie vormt geen vervanging voor het invullen van uw hoofdwachtwoord als u zich aanmeldt bij de app om uw kluis te openen.

Vingerafdrukscanner inschakelen

1. Meld u aan bij de app.
  2. Tik linksboven in de navigatie op het pictogram Opties .
  3. Klik op InstellingenBeveiliging.
  4. Ga naar "Gebruik uw vingerafdruk om te ontgrendelen" en zet de instelling aan (ingeschakeld).

Vingerafdrukscanner gebruiken

De optie om de vingerafdrukscanner te gebruiken verschijnt in de volgende gevallen:

• Als u de optie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord heeft ingeschakeld (algemeen of voor specifieke sites).
  • Als u uw hoofdwachtwoord heeft opgeslagen op de aanmeldpagina van de app en terugkeert naar de app. Daarnaast moet u naar optie "LastPass automatisch vergrendelen" inschakelen via het pictogram Opties voor uw kluis > InstellingenBeveiliging.
  • Als een bedrijfsbeleid heeft dat Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord afdwingt (voor Enterprise-gebruikers).
  • Als u de optie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord heeft ingeschakeld in het venster "Invullen in apps".

Gedeelde mappen beheren (alleen voor gebruikers van Families, Teams, of Enterprise)

U kunt gedeelde mappen toevoegen en beheren als u een account heeft voor LastPass Families, Teams of Enterprise. Met de LastPass-app voor Android heeft u overal toegang en real-time updates, en kunt u uw instellingen direct wijzigen.

Meld u aan bij de Android-app, tik linksboven in de navigatie op het pictogram Opties voor uw kluis en selecteer Gedeelde mappen beheren.

Als u het gedeelte Gedeelde mappen hebt geopend, kunt u kiezen uit de volgende opties:

• Nieuwe map toevoegen – Tik op het pictogram Toevoegen om een nieuwe gedeelde map aan te maken.
  • Een bestaande gedeelde map bewerken – Tik op de gewenste gedeelde map en tik vervolgens op Bewerken voor de volgende opties:
    • U kunt delen met een vooraf ingevoerde gebruiker of een e-mailadres invoeren. Selecteer vervolgens Delen. Eventueel kunt u de instellingen voor "Alleen-lezen" of "Wachtwoorden weergeven" aanpassen, voordat u de toegang deelt.
    • U kunt delen ongedaan maken voor geselecteerde gebruikers door hun naam te selecteren en op Delen ongedaan maken te tikken.
    • U kunt gebruikersmachtigingen wijzigen voor bepaalde gedeelde mappen. Selecteer hiervoor de map en tik op Bewerken[naam van gebruiker]Bewerken > selecteer Alleen-lezen / Wachtwoorden weergeven > Opslaan.

Daarnaast kunt u websites toevoegen aan een gedeelde map vanuit uw kluis. Tik om een site in uw kluis te selecteren en tik op Bewerken. Ga naar het veld "Map" en gebruik de vervolgkeuzelijst om de gewenste gedeelde map te selecteren. Gedeelde mappen en de aanmeldingsgegevens die eraan toegevoegd zijn, worden automatisch gesynchroniseerd met de kluizen van alle LastPass-gebruikers die toegang hebben gekregen tot de betreffende mappen.

Over de toegangsrechten van de toepassing

In Android OS 6 (Marshmallow) zijn gedetailleerde toegangsrechten geïntroduceerd. We leggen onze gebruikers graag uit welke toegangsrechten we vragen, en waarom. Hieronder ziet u een volledige lijst van alle toegangsrechten die we gebruiken en hun functie voor onze service.

Waarom vraagt LastPass toestemming om de microfoon te gebruiken?

Dankzij deze toestemming kunt u audio opnemen en bevestigen aan veilige notities.

Waarom vraagt LastPass toestemming om bladwijzers te creëren in de browser?

Dankzij deze toestemming kan LastPass reserve-plugins installeren in uw standaard browser.

Waarom vraagt LastPass toestemming om gegevens weg te schrijven naar een externe opslag?

Dankzij deze toestemming kunt u gegevens van versleutelde bijlagen opslaan in een externe opslag en worden bestandsdownloads ondersteund in de LastPass-browser.

Waarom vraagt LastPass toestemming om gegevens te ontvangen van het internet?

Dankzij deze toestemming kunt u push-berichten ontvangen voor wijzigingen in uw kluis, en kunt u uw kluis synchroniseren.

Waarom vraagt LastPass toestemming om NFC te gebruiken?

Dankzij deze toestemming kunnen we Meervoudige verificatie met YubiKey ondersteunen.

Waarom vraagt LastPass toestemming om de lijst met gebruikersaccounts te krijgen?

Dankzij deze toestemming kan LastPass push-berichten ontvangen van wijzigingen in uw kluis op apparaten met Android OS 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) of lager. Helaas is er geen optie om deze toestemming dynamisch in te stellen, zodat deze vereist is voor alle versies van Android OS 4.1 (Jellybean) of hoger.

Waarom heeft LastPass toestemming nodig voor facturering?

Dankzij deze toestemming kan LastPass Premium worden aangeschaft vanuit de app.

Waarom heeft LastPass toestemming nodig om het apparaat "wakker" te houden?

Dankzij deze toestemming kunnen push-berichten worden ontvangen om de app te laten weten als de kluis is gewijzigd op de server en moet worden ververst.