Veelgestelde vragen over LastPass Families

Hier vind u de antwoorden op veelgestelde vragen over LastPass Families, inclusief informatie over abonnementen, het beheer van een gezinsaccount, meedoen met LastPass Families en het delen van gegevens in uw account.

Onderwerpen in dit artikel:

Abonnementsgegevens

Een LastPass Families-account beheren

Meedoen met een LastPass Families-account

Info over gedeelde mappen

Abonnementsgegevens

Wat is er inbegrepen bij LastPass Families?

LastPass Families bevat 6 afzonderlijke LastPass-licenties. Iedere licentie (dus ieder gezinslid) kan onbeperkt gebruikmaken van gedeelde mappen met andere gezinsleden in het account. Verder is er een functie voor toegang in geval van nood en een gebruiksvriendelijk dashboard voor de gezinsbeheerder, waarmee de gezinsbeheerder gezinsleden kan toevoegen of verwijderen. Verder biedt LastPass Families alle tools en functies van een LastPass Premium-account, inclusief toegang op alle apparaten, opslaan, automatisch invullen, meervoudige verificatie, individueel delen van items en nog veel meer.

Wat is het verschil tussen Premium en Families?

LastPass Families is inclusief onbeperkt gebruik van gedeelde mappen met andere gezinsleden in het account en een gebruiksvriendelijk dashboard voor de gezinsbeheerder, waarmee de gezinsbeheerder gezinsleden kan toevoegen of verwijderen. Als u Families koopt, heeft ook toegang tot 6 afzonderlijke Premium-licenties in één keer.

Is LastPass Families beschikbaar op alle browsers?

Jazeker! U kunt u aanmelden bij LastPass (via de browserextensie of de website) met Chrome, Firefox, Safari, Edge, en Opera. Daarnaast kunt u uw kluis ook gebruiken via uw iOS- of Android-apparaat.

Kan ik LastPass Families uitproberen voordat ik het koop?

Ja, u kunt u hiervoor aanmelden via https://lastpass.com/families/trial.

Ik heb al een LastPass Teams-account of Enterprise-account. Kan ik deelnemen aan LastPass Families?

Natuurlijk! U moet zich echter aanmelden voor LastPass Families met een e-mailadres dat nog niet gekoppeld is aan een Teams-account of Enterprise-account. Als uw Families-account is ingesteld, kunt u het koppelen aan uw Teams-account of Enterprise-account (tenzij uw beheerder een beleid heeft ingesteld dat het koppelen van accounts verbiedt).

Kan ik mijn Teams-account of Enterprise-account overdragen naar Families? Worden al mijn gedeelde mappen verplaatst?

Dat is helaas niet mogelijk, u kunt niet alle gebruikers/gedeelde mappen van uw Teams-account of Enterprise-account overdragen naar uw Families-account.

Wat gebeurt er als mijn abonnement op LastPass Families afloopt? Verlies ik mijn gegevens?

Als uw abonnement op LastPass Families verloopt, wordt uw account omgezet naar een Free-account. Dit betekent dat u toegang houdt tot alle items in uw kluis (inclusief alle opgeslagen sites, veilige notities, formuliergegevens etc.). Er zullen geen gegevens verloren gaan. Gedeelde mappen die u heeft aangemaakt, worden niet meer gedeeld met anderen. Alleen u houdt toegang tot die items. U heeft geen toegang meer tot mappen die anderen met u gedeeld hadden, maar de eigenaar van de gedeelde map houdt wel toegang.

Een LastPass Families-account beheren

Hoe voeg ik een gezinslid toe?

U kunt hiervoor het dashboard voor de gezinsbeheerder gebruiken. Het nieuwe gezinslid ontvangt een uitnodiging per e-mail. Als ze al een LastPass Free of Premium-account hebben, ontvangen ze een uitnodiging met een link om Families te activeren, zodat ze hetzelfde e-mailadres kunnen gebruiken om mee te doen met uw Families-account.

Kan ik een gebruiker toevoegen die nog geen bestaand LastPass Free of Premium-account heeft?

Ja, als het gezinslid dat u uitnodigt nog geen account heeft, kunnen ze een account aanmaken met behulp van de e-mail met uw uitnodiging om mee te doen met uw LastPass Families-abonnement.

Moet een bestaande LastPass-gebruiker handmatig zijn sites en extra gegevens invoeren in het LastPass Families-account?

Nee. Als u een bestaande LastPass-gebruiker (Free of Premium) uitnodigt om mee te doen met uw LastPass Families-abonnement, worden al hun opgeslagen sites, veilige notities, formuliergegevens en instellingen automatisch overgedragen als ze meedoen. Ieder gezinslid houdt een aparte kluis voor zichzelf.

Heb ik als beheerder toegang tot de kluizen van mijn gezinsleden?

Nee. Ieder gezinslid heeft een eigen LastPass-account en alleen zij hebben toegang hun eigen kluis.

Kan ik als beheerder een wachtwoord instellen voor een gezinslid?

Nee. Ieder gezinslid maakt een eigen hoofdwachtwoord aan en alleen zij kunnen dit resetten of wijzigen.

Wat is het verschil tussen een beheerder en een gezinslid in een Families-account?

Gezinsleden hebben hun eigen LastPass-account, inclusief de mogelijkheid om gedeelde mappen te maken om toegang te delen met andere gezinsleden en om toegang in geval van nood te regelen. Beheerders hebben toegang tot het dashboard voor de gezinsbeheerder waarmee ze nieuwe gebruikers voor het account kunnen uitnodigen of gezinsleden kunnen verwijderen. Daarnaast kunnen ze alle functies gebruiken die ook de andere gezinsleden hebben.

Kan ik andere gezinsleden aanwijzen als beheerders?

Ja. U kunt zoveel gezinsleden als u wilt de status van beheerder geven. Er moet altijd minimaal één beheerder zijn voor het Families-account.

Ik heb de limiet van 6 gezinsleden bereikt. Kan ik meer gebruikers toevoegen?

Als u een gebruiker verwijdert (via het dashboard voor de gezinsbeheerder), kunt u direct weer een andere gebruiker toevoegen. Zodra u echter 6 gezinsleden heeft binnen het account, is het niet mogelijk om nog meer gebruikers toe te voegen. Als u meer dan 6 gebruikers wilt, kies dan voor LastPass Teams.

Kan ik 2 abonnementen op LastPass Families hebben die gegevens met elkaar delen?

U kunt individuele items delen met gebruikers in andere LastPass Families-abonnementen, maar u kunt geen mappen delen met deze gebruikers.

Kan ik een LastPass Families-account verlaten?

Ja, u kunt uw account verwijderen uit het LastPass Families-abonnement.

Waarom ziet mijn kluis er anders uit dan die van andere gezinsleden?

We werken momenteel aan een nieuw design voor uw kluis in LastPass. Sommige gezinsleden werken misschien al in dit nieuwe design, anderen nog niet. We plannen een release waarbij alle gebruikers toegang krijgen tot deze nieuwe gebruikerservaring.

Meedoen met een LastPass Families-account

Wat gebeurt er wanneer ik een uitnodiging voor LastPass Families aanneem?

Als u meedoet met een nieuw LastPass Families-account, verandert uw gebruikerservaring niet. Uw soort abonnement wordt gewijzigd van LastPass Free of LastPass Premium naar een gezinsbeheerder of gezinslid. Ontdek hoe u direct aan de slag kunt met LastPass Families.

Als u de beheerder bent van een Families-account, heeft u toegang tot het dashboard voor de gezinsbeheerder. Hier kunt u nieuwe gezinsleden toevoegen of uit uw account verwijderen. De kluis van iedere gebruiker en alle items daarin blijven privé en apart, tenzij u een gedeelde map aanmaakt om bepaalde items te delen met andere gezinsleden.

Ik betaal al voor mijn eigen LastPass Premium-abonnement. Krijg ik mijn geld terug?

Als u al een Premium-abonnement heeft en u doet mee met een Families-account, wordt de tijd dat uw Premium-abonnement nog geldig was verrekend en afgetrokken van de aanschafprijs van uw Families-abonnement.

Zijn alle items in mijn kluis zichtbaar voor de beheerder van het Families-account of voor andere gezinsleden?

Nee. Uw LastPass-account is privé en alleen van u. Alleen u heeft toegang tot het hoofdwachtwoord en alle items in uw kluis, tenzij u ze in een gedeelde map plaatst. Alle items in een gedeelde map zijn zichtbaar voor de mensen met wie u deze map heeft gedeeld.

Wat gebeurt er als ik het LastPass Families-account verlaat of word verwijderd?

Als u wordt verwijderd uit een LastPass Families-account, heeft u geen toegang meer tot de gedeelde mappen binnen dit account en tot de items in die gedeelde mappen. Mappen die u zelf heeft gedeeld, zijn niet meer toegankelijk voor uw gezinsleden. Alle wachtwoorden, notities en items in uw kluis blijven behouden. Uw accountstatus wordt omgezet naar Free, tenzij u kiest voor een upgrade naar LastPass Premium. Als u contacten heeft opgezet voor toegang in geval van nood, blijven die behouden als u het Families-account verlaat of wordt verwijderd.

Info over gedeelde mappen

Met LastPass Families kunt u onbeperkt gedeelde mappen aanmaken en delen tussen gezinsleden. Meer info.

Kan ik als gebruiker van LastPass Premium nog steeds een gedeelde map gebruiken om die te delen met tot 5 gebruikers?

Ja. Bestaande LastPass Premium-gebruikers houden alle opties om te delen, inclusief 1 gedeelde map. Deze functie wordt echter niet meer aangeboden voor nieuwe gebruikers.

Wat gebeurt er met de items in mijn gedeelde map als ik het LastPass Families-account verlaat of word verwijderd en overstap op LastPass Free?

Als u overstapt op een Free-account, heeft u geen toegang meer tot de gedeelde map en de gebruikers die ervoor waren uitgenodigd verliezen hun toegang. De afzonderlijke items uit de map blijven echter beschikbaar in uw kluis.