LastPass-accountgeschiedenis

Met de Geschiedenis-functie kunt u alle aanmeldingen en gebeurtenissen voor uw LastPass-account bekijken, plus de IP-adressen die daaraan gekoppeld zijn. Geschiedenis is met name handig als u bezorgd bent over onbevoegde toegang tot uw LastPass-account.

Opmerking:  Het bijhouden van aanmeldingen en de geschiedenis van ingevulde formulieren is voor alle LastPass-accounts standaard ingeschakeld.

Onderwerpen in dit artikel:

Uw geschiedenis openen

Geschiedenis bijhouden uitschakelen

Uw geschiedenis openen

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Klik op Meer opties in het linkermenu en klik op Geavanceerd.
  3. Klik op Geschiedenis om het venster Geschiedenis voor uw LastPass-account weer te geven. Standaard worden de aanmeldingen voor de huidige dag weergegeven.
  4. U kunt de geschiedenisweergave aanpassen door de gewenste Startdatum en Einddatum te selecteren en te filteren op het volgende:
    • Logins – Het geschiedenisfilter geeft het volgende weer voor aanmeldingen:
      • Datum waarop de aanmelding is gebruikt.
      • Naam van het domein dat is benaderd en/of mislukte aanmeldingspogingen.
      • Groep, oftewel de groepsnaam van de map (indien aanwezig).
      • IP-adres dat is gebruikt voor de aanmelding.
      • DNS die is gebruikt voor de aanmelding.
      • Methode waarmee de aanmelding heeft plaatsgevonden (bijv. naam van de browser, apparaattype, enz.).

• Gebeurtenissen – Het geschiedenisfilter geeft het volgende weer voor gebeurtenissen:
    • Datum waarop de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.
    • Naam van het benaderde domein.
    • Groep, oftewel de groepsnaam van de map (indien aanwezig).
    • IP-adres dat is gebruikt tijdens de gebeurtenis.
    • Actie die heeft plaatsgevonden binnen de account (bijv. wijziging van het hoofdwachtwoord, mislukte aanmeldingspogingen, in-/uitschakelen van meervoudige verificatie, verificatiemail voor aanmelding verzonden, enz.).

Let op. LastPass registreert uitsluitend aanmeldingen en gebeurtenissen die vanuit uw account hebben plaatsgevonden. Als een site die in LastPass is opgeslagen, wordt geopend zonder gebruikmaking van LastPass voor automatisch invullen of automatisch aanmelden, registreert LastPass de gebeurtenis niet in de geschiedenis.

Als u de records uit de geschiedenis wilt verwijderen, klikt u op Wis geschiedenis.

Geschiedenis bijhouden uitschakelen

Opmerking: Als u Teams- of Enterprise-gebruiker bent, is deze optie mogelijk ingeschakeld als gevolg van een beleidsinstelling.

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Klik op Accountinstellingen in het linkermenu.
  3. Ga naar Algemeen > Geavanceerde instellingen weergeven > Privacy.
  4. Schakel bij de instelling Geschiedenis bijhouden het selectievakje bij "Inlog- en formuliergeschiedenis bewaren" uit en klik vervolgens op Bijwerken.