Ik ben mijn telefoon met LastPass MFA erop kwijtgeraakt. Wat moet ik doen?

Als uw telefoon is zoekgeraakt of gestolen, biedt de LastPass MFA-app een selfservice-optie om uw oude apparaat te vergrendelen en een nieuw apparaat te activeren.

Beperking: Als u een zakelijk LastPass-account heeft, kan de mogelijkheid om deze acties uit te voeren beperkt worden door beleidsregels van uw LastPass-beheerder.
Voordat u begint: Download de LastPass MFA-app op uw iOS- of Android-apparaat.
Activeer wachtwoordloze verificatie voor uw LastPass-account op uw nieuwe mobiele apparaat als volgt:
  1. Ga naar https://identity.lastpass.com.
  2. Klik op Problemen met aanmelden?

LastPass Business-aanmelding

3. Voer uw e-mailadres van uw LastPass-account in en klik op Volgende.
  4. Selecteer Mijn telefoon is zoekgeraakt of gestolen > Stuur mij een e-mail voor accountherstel.

Opmerking: Uw LastPass-account blijft beschermd, omdat het alleen toegankelijk is via uw biometrische gegevens.

Resultaat: U ontvangt een mail voor de registratie vanwachtwoordloze verificatie om uw LastPass-account met uw mobiele apparaat te koppelen.

5. Problemen oplossen: Als u een bericht ziet met de melding "Neem contact op met de LastPass-beheerder", neem dan contact op met uw LastPass-beheerder voor hulp om u nog een activeringsmail te sturen.

6. Controleer of u een e-mail van LastPass heeft ontvangen.

Waarschuwing: Als u verder gaat, blokkeert u de toegang blokkeren en verwijdert u al uw gegevens voor wachtwoordloze verificatie van uw vorige apparaat, zodra u klikt op Registratie starten in de e-mail.

7. Als u er klaar voor bent, klikt u op Registratie starten.
  8. Open de LastPass MFA-appen tik op het pictogram Toevoegen om een nieuw account toe te voegen.
  9. Ga terug naar uw desktopcomputer en scan de QR-code uit de activeringsmail om uw nieuwe apparaat te koppelen.
U heeft wachtwoordloze verificatie geactiveerd en uw LastPass-account gekoppeld met de LastPass MFA-app op uw nieuwe mobiele apparaat.