Ik ben mijn telefoon kwijtgeraakt! Hoe schakel ik meervoudige verificatie voor LastPass uit?

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u geen toegang meer heeft tot het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, moet u meervoudige verificatie met dat apparaat onmiddellijk uitschakelen (via e-mail), zodat u zich kunt blijven aanmelden bij uw LastPass-account.

Beperking: Als u een zakelijk LastPass-account heeft, kan de mogelijkheid om deze acties uit te voeren beperkt worden door beleidsregels van uw LastPass-beheerder.
Let op: De LastPass Authenticator kan niet via e-mail worden uitgeschakeld. Om toegang tot uw account te krijgen, kunt u sms-accountherstel gebruiken om u aan te melden en vervolgens meervoudige verificatie voor uw apparaat uitschakelen. Als sms-accountherstel nog niet was ingesteld, neemt u contact op met Customer Care door direct naar dit artikel te gaan en een van de contactopties onderin te selecteren.
Ga als volgt te werk om meervoudige verificatie uit te schakelen voor ondersteunde verificatiemethodes:
  1. Meld u vanaf uw computer of een ander apparaat aan bij LastPass met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Klik op Extra opties voor meervoudige verificatie.
  3. Klik op de hyperlink Ik ben mijn -apparaat kwijt onder in het venster als u hierom wordt gevraagd.

4. Voer uw e-mailadres in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op E-mail verzenden.
  5. Er wordt een e-mail naar u toegestuurd met een koppeling die u kunt gebruiken om meervoudige verificatie uit te schakelen. Controleer uw mailbox en klik op de koppeling in de e-mail.

Opmerking: Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk een secundaire beveiligings-e-mail ingeschakeld waarnaar de e-mail is verstuurd. U kunt ook uw spamfilters controleren.

6. Nadat u op de koppeling heeft geklikt, verschijnt er een venster waarin wordt bevestigd dat meervoudige verificatie voor LastPass is uitgeschakeld voor uw verificatiemethode.
U kunt u nu bij LastPass aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord, zonder dat u meervoudige verificatie hoeft uit te voeren.
Volgende stap: Zodra u bent aangemeld bij LastPass is het aan te raden om de volgende dingen te doen:
  • Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen, wordt u nadrukkelijk aangeraden uw hoofdwachtwoord te wijzigen – volg deze instructies.
  • U kunt meervoudige verificatie opnieuw inschakelen voor een nieuw apparaat – volg deze instructies.