Ik ben mijn telefoon kwijtgeraakt! Hoe schakel ik meervoudige verificatie voor LastPass uit?

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u geen toegang meer heeft tot het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, moet u meervoudige verificatie met dat apparaat onmiddellijk uitschakelen (via e-mail), zodat u zich kunt blijven aanmelden bij uw LastPass-account.

Opmerking:Niet alle verificatiemethoden ondersteunen het uitschakelen van meervoudige verificatie per e-mail.

Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen, wordt u nadrukkelijk aangeraden uw hoofdwachtwoord te wijzigen zodra u zich bij uw account aanmeldt. Nadat u bij uw kluis bent aangemeld, kunt u meervoudige verificatie weer inschakelen.

Als u LastPass Teams-, Enterprise- of Identity-gebruiker bent, zijn er voor uw account mogelijk beleidsregels van kracht waardoor u meervoudige verificatie niet via e-mail kunt uitschakelen. Als dat het geval is, neemt u contact op met uw LastPass-beheerder zodat deze de optie voor u kan uitschakelen.

LastPass Authenticator kan niet met behulp van deze instructies worden uitgeschakeld via e-mail. Om toegang tot uw account te krijgen, kunt u sms-accountherstel gebruiken om u aan te melden en vervolgens meervoudige verificatie voor uw apparaat uitschakelen. Als sms-accountherstel nog niet was ingesteld, neemt u contact op met Customer Care door onder aan dit artikel op een van de contactopties te klikken.

1. Meld u vanaf uw computer of een ander apparaat aan bij LastPass met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Klik onder in het venster voor meervoudige verificatie op de hyperlink Als u uw apparaat verloren bent, klikt u hier om meervoudige verificatie uit te schakelen.

1. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan.
  2. Er wordt een e-mail naar u toegestuurd met een link die u kunt gebruiken om meervoudige verificatie uit te schakelen. Controleer uw mailbox en klik op de koppeling in de e-mail.

Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk een tweede beveiligings-e-mailadres ingeschakeld waarnaar de e-mail is verstuurd. Controleer ook uw antispaminstellingen.

3. Nadat u op de link heeft geklikt, verschijnt er een venster waarin wordt bevestigd dat meervoudige verificatie voor LastPass is uitgeschakeld voor uw verificatiemethode. U kunt u nu bij LastPass aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord, zonder dat u meervoudige verificatie hoeft uit te voeren.
    • Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen, wordt u nadrukkelijk aangeraden uw hoofdwachtwoord te wijzigen – volg deze instructies.
    • U kunt meervoudige verificatie weer inschakelen voor een nieuw apparaat – volg deze instructies.

Gerelateerd

Uw hoofdwachtwoord wijzigen

Meervoudige verificatie inschakelen (gebruikers)

Een e-mailadres toevoegen voor beveiligingsmeldingen