Ik ben mijn telefoon kwijtgeraakt! Hoe schakel ik meervoudige verificatie voor LastPass uit?

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u geen toegang meer hebt tot het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, moet u meervoudige verificatie met dat apparaat onmiddellijk uitschakelen (via e-mail), zodat u zich kunt blijven aanmelden bij uw LastPass-account.

Top: Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen, wordt u nadrukkelijk aangeraden uw hoofdwachtwoord te wijzigen zodra u zich bij uw account aanmeldt. Nadat u bij uw kluis bent aangemeld, kunt u meervoudige verificatie weer inschakelen.
Beperking: als u een zakelijke LastPass-account heeft, zijn de mogelijkheden om deze handelingen uit te voeren mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.
Let op: De LastPass Authenticator kan niet via e-mail worden uitgeschakeld. Om toegang tot uw account te krijgen, kunt u SMS-accountherstel gebruiken om u aan te melden en vervolgens meervoudige verificatie voor uw apparaat uitschakelen. Als SMS-accountherstel nog niet was ingesteld, kunt u contact opnemen met LastPass Customer Care via de link Contact opnemen met Support onderaan dit artikel.
Ga als volgt te werk om meervoudige verificatie uit te schakelen voor ondersteunde verificatiemethodes:
  1. Meld u vanaf uw computer of een ander apparaat aan bij LastPass met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Klik op Extra opties voor meervoudige verificatie.
  3. Klik op de hyperlink Ik ben mijn -apparaat kwijt onder in het venster als u hierom wordt gevraagd.

4. Voer uw e-mailadres in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op E-mail verzenden.
  5. Er wordt een e-mail naar u toegestuurd met een koppeling die u kunt gebruiken om meervoudige verificatie uit te schakelen. Controleer uw mailbox en klik op de koppeling in de e-mail.

Opmerking: Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk een tweede beveiligings-e-mailadres ingeschakeld waarnaar de e-mail is verstuurd. Controleer ook uw antispaminstellingen.

6. Nadat u op de koppeling heeft geklikt, verschijnt er een venster waarin wordt bevestigd dat meervoudige verificatie voor LastPass is uitgeschakeld voor uw verificatiemethode.
U kunt u nu bij LastPass aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord, zonder dat u meervoudige verificatie hoeft uit te voeren.
Volgende stap: Zodra u bent aangemeld bij LastPass is het aan te raden om de volgende dingen te doen:
  • Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen, wordt u nadrukkelijk aangeraden uw hoofdwachtwoord te wijzigen – volg deze instructies.
  • U kunt meervoudige verificatie opnieuw inschakelen voor een nieuw apparaat – volg deze instructies.