Ik kan mijn activeringsmail voor wachtwoordloze verificatie niet vinden. Wat moet ik doen?

Als u de activeringsmail voor wachtwoordloze verificatie niet kunt vinden, kunt u uzelf op verschillende manieren opnieuw een activeringsmail versturen, of contact opnemen met uw LastPass-beheerder.

Beperking: Als u een zakelijk LastPass-account heeft, kan de mogelijkheid om deze acties uit te voeren beperkt worden door beleidsregels van uw LastPass-beheerder.

Opnieuw versturen vanuit de activeringsportal

Deze instructies zijn voor gebruikers die een LastPass-account hebben maar nooit wachtwoordloze verificatie hebben geactiveerd.

1. Ga naar https://identity.lastpass.com/.
  2. Voer het e-mailadres van uw LastPass-account in en selecteer vervolgens Aanmelden.

3. Klik op Activeringsmail sturen.
Een nieuwe activeringsmail voor wachtwoordloze verificatie is verstuurd naar uw mailbox.

Opnieuw versturen vanaf de aanmeldingspagina van uw kluis op het web

Deze instructies zijn voor gebruikers die wachtwoordloze verificatie al geactiveerd hebben voor hun LastPass-account.

1. Ga naar https://identity.lastpass.com/.
  2. Klik op Problemen met aanmelden?

LastPass Business-aanmelding

3. Voer uw e-mailadres in en klik op Volgende.
  4. Wanneer u gevraagd wordt een probleem te selecteren dat uw situatie het best omschrijft, kiest u een van de volgende opties:
    • Ik ben mijn telefoon kwijt of deze is gestolen
    • Mijn telefoon is tijdelijk niet beschikbaar
    • Ik heb een nieuwe telefoon
  5. Nadat u uw probleem heeft geselecteerd, wordt u gevraagd een keuze uit de volgende opties te maken:
    Methode Doel
    Stuur mij een e-mail voor accountherstel
    1. U ontvangt automatisch een mail om wachtwoordloze verificatie te activeren om uw LastPass-account met uw mobiele apparaat te koppelen.
      Opmerking: Als u Mijn telefoon is zoekgeraakt of gestolen of Ik heb een nieuwe telefoonheeft geselecteerd, vergeet dan niet dat u al uw toegang blokkeert en uw gegevens voor wachtwoordloze verificatie verwijdert van uw vorige apparaat, zodra u klikt op Registratie starten in de e-mail.
    2. Controleer uw inbox, en vervolgens op Registratie starten of LastPass MFA activeren.
    3. Download de LastPass Authenticator op uw apparaat.
    4. Klik op het pictogram Account toevoegen in de mobiele app.
    5. Ga terug naar uw desktopcomputer en scan de QR-code uit de activeringsmail om uw apparaat te koppelen.
    Neem contact op met uw LastPass-beheerder. Neem contact op met uw LastPass-beheerder voor hulp bij het versturen van nog een activeringsmail.

Opnieuw versturen tijdens aanmelding bij een SSO-app

Deze instructies zijn voor gebruikers die wachtwoordloze verificatie al geactiveerd hebben voor hun LastPass-account.

• Als u voor toegang tot een bepaalde app of website wachtwoordloze verificatie gebruikt voor uw aanmelding, ga dan naar die app of website en meldt u aan met uw bestaande inloggegevens. U wordt vervolgens gevraagd om het e-mailadres van uw account in te voeren, zodat u een activeringsmail voor wachtwoordloze verificatie naar uzelf kunt sturen.

Opnieuw versturen vanuit uw LastPass-account

Deze instructies zijn voor gebruikers die wachtwoordloze verificatie al geactiveerd hebben voor hun LastPass-account.

Afhankelijk van de beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld, heeft u mogelijk de optie om uzelf een activeringsmail voor wachtwoordloze verificatie te sturen vanuit uw LastPass-kluis.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Ga naar Accountinstellingen > Opties voor meervoudige verificatie.
  3. Klik op het pictogram Bewerken voor de LastPass Authenticator.
  4. Klik boven in het dialoogvenster op Activeringsmail sturen.
Er is zojuist een activeringsmail voor wachtwoordloze verificatie verstuurd naar uw mailbox.

Contact opnemen met uw LastPass-beheerder

Deze instructies zijn voor gebruikers die wachtwoordloze verificatie al geactiveerd hebben voor hun LastPass-account.