Ik ben geblokkeerd omdat ik meervoudige verificatie voor LastPass niet kan uitschakelen

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u geen toegang meer heeft tot het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, moet u meervoudige verificatie met dat apparaat onmiddellijk uitschakelen (via e-mail), zodat u zich kunt blijven aanmelden bij uw LastPass-account.

Opmerking: LastPass Authenticator kan niet via e-mail worden uitgeschakeld. Om toegang tot uw account te krijgen, kunt u sms-accountherstel gebruiken om u aan te melden en vervolgens meervoudige verificatie voor uw apparaat uitschakelen. Als sms-accountherstel nog niet was ingesteld, neemt u contact op met Customer Care door onder aan dit artikel op een van de contactopties te klikken.

Als uw bedrijf evenwel een LastPass-account voor u heeft ingesteld (een zakelijk account met LastPass Teams, Enterprise of Identity), kunnen er voor uw account beleidsregels gelden waarmee voorkomen wordt dat meervoudige verificatie via e-mail wordt uitgeschakeld en/of waarvoor meervoudige verificatie vereist is om uw LastPass-account te openen. Dat betekent dat u contact moet opnemen met uw LastPass-beheerder om u te helpen deze beleidsregels tijdelijk voor u op te heffen (zodat u zich bij uw account kunt aanmelden) en deze beleidsregels vervolgens weer voor u in te schakelen.

Als dat klinkt als de situatie waarin u zich bevindt, neemt u contact op met uw LastPass-beheerder en stuurt u deze een link naar dit artikel, waarin de instructies voor beheerders uiteengezet worden.

Instructies voor LastPass-beheerders

Als de beleidsregel "Gebruik van een optie voor meervoudige verificatie verplichten" of "Gebruik van verplichten" (voor Teams heet het beleid "Meervoudige verificatie") is ingeschakeld voor uw gebruikers, kunt u het beleid tijdelijk voor de geblokkeerde gebruiker opheffen en daarna meervoudige verificatie voor die gebruiker uitschakelen, zodat de gebruiker zich kan aanmelden en zijn of haar kluis kan openen. Nadat bevestigd is dat de gebruiker is aangemeld, kunt u het beleid weer inschakelen voor de betreffende gebruiker.

Stap 1: Het beleid tijdelijk opheffen voor de geblokkeerde gebruiker

U hoeft niet het beleid voor alle gebruikers uit te schakelen. In plaats daarvan kunt u het beleid tijdelijk opheffen voor de geblokkeerde gebruiker.

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Ga naar InstellingenBeleidsregels in het navigatiegedeelte links.
    • Voor LastPass Enterprise- en Identity-accounts – Zoek de beleidsregel "Gebruik van een optie voor meervoudige verificatie verplichten" of "Gebruik van verplichten" en klik op Bewerken.
    • Voor LastPass Teams-accounts – Zoek "Meervoudige verificatie" en klik op Details bewerken.
  3. Klik om het keuzerondje bij Exclusieve lijst met gebruikers in te schakelen.
    • Voor LastPass Enterprise- en Identity-accounts – Klik op Gebruikers bewerken.
    • Voor LastPass Teams-accounts – Klik op Details bewerken.
  4. Voer de gebruikersnaam van de geblokkeerde gebruiker in en klik op Opslaan.
  5. Klik op Opslaan om de wijzigingen in de beleidsregel op te slaan.

Stap 2: Meervoudige verificatie uitschakelen voor de geblokkeerde gebruiker

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Klik op Gebruikers in het menu links.
  3. Klik op de gewenste gebruiker om deze te selecteren.
  4. Klik rechtsboven op het pictogram Meer Drie puntjes.
  5. Klik op Meervoudige verificatie uitschakelen.
  6. Klik op OK wanneer u hierom gevraagd wordt.

Stap 3: Bevestigen dat de gebruiker zich kan aanmelden en de kluis kan openen

U kunt nu aan de gebruiker doorgeven dat deze zich bij LastPass kan aanmelden om de kluis te openen.

Stap 4: De beleidsregel opnieuw inschakelen voor de gebruiker

Nadat de gebruiker is aangemeld, kunt u de gebruiker als volgt van de exclusieve lijst met gebruikers voor de beleidsregel verwijderen:

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Ga naar InstellingenBeleidsregels in het navigatiegedeelte links.
  3. Zoek de beleidsregel die u zojuist gewijzigd heeft en klik op Bewerken.
  4. Klik om het keuzerondje bij Alle in te schakelen.
  5. Klik op Opslaan.