Ik heb geen toegang tot LastPass omdat ik meervoudige verificatie niet kan uitschakelen

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u geen toegang meer heeft tot het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, moet u meervoudige verificatie met dat apparaat onmiddellijk uitschakelen (via e-mail), zodat u zich kunt blijven aanmelden bij uw LastPass-account.

Let op: De LastPass Authenticator kan niet via e-mail worden uitgeschakeld. Om toegang tot uw account te krijgen, kunt u sms-accountherstel gebruiken om u aan te melden en vervolgens meervoudige verificatie voor uw apparaat uitschakelen. Als sms-accountherstel nog niet was ingesteld, neemt u contact op met Customer Care door direct naar dit artikel te gaan en een van de contactopties onderin te selecteren.
Opmerking: De LastPass Authenticator kan niet via e-mail worden uitgeschakeld. Om toegang tot uw account te krijgen, kunt u sms-accountherstel gebruiken om u aan te melden en vervolgens meervoudige verificatie voor uw apparaat uitschakelen. Als sms-accountherstel nog niet was ingesteld, kunt u contact opnemen met LastPass Customer Care (via de koppeling Contact opnemen met Support onderaan dit artikel.

Als uw bedrijf evenwel een LastPass-account voor u heeft ingesteld (een LastPass Teams- of LastPass Business-account), kunnen er voor uw account beleidsregels gelden waarmee voorkomen wordt dat meervoudige verificatie via e-mail wordt uitgeschakeld en/of waarvoor meervoudige verificatie vereist is om uw LastPass-account te openen. Dat betekent dat u contact moet opnemen met uw LastPass-beheerder om u te helpen deze beleidsregels tijdelijk voor u op te heffen (zodat u zich bij uw account kunt aanmelden) en deze beleidsregels vervolgens weer voor u in te schakelen.

Als dat klinkt als de situatie waarin u zich bevindt, neemt u contact op met uw LastPass-beheerder en stuurt u deze een link naar dit artikel, waarin de instructies voor beheerders uiteengezet worden.

Instructies voor LastPass-beheerders

Als de beleidsregel "Gebruik van een optie voor meervoudige verificatie verplichten" of "Gebruik van verplichten" (voor Teams heet het beleid "Meervoudige verificatie") is ingeschakeld voor uw gebruikers, kunt u het beleid tijdelijk voor de geblokkeerde gebruiker opheffen en daarna meervoudige verificatie voor die gebruiker uitschakelen, zodat de gebruiker zich kan aanmelden en zijn of haar kluis kan openen. Nadat bevestigd is dat de gebruiker is aangemeld, kunt u het beleid weer inschakelen voor de betreffende gebruiker.

Stap 1: Het beleid tijdelijk opheffen voor de geblokkeerde gebruiker

U hoeft niet het beleid voor alle gebruikers uit te schakelen. In plaats daarvan kunt u het beleid tijdelijk opheffen voor de geblokkeerde gebruiker.

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Ga naar Instellingen > Beleidsregels > Meervoudige verificatie.
    • Voor LastPass Business-accounts – Zoek de beleidsregel "Gebruik van een optie voor meervoudige verificatie verplichten" of "Gebruik van verplichten" en klik op Details bewerken.
    • Voor LastPass Teams-accounts – Zoek "Meervoudige verificatie" en klik op Details bewerken.
  3. Klik om het keuzerondje bij Exclusieve lijst met gebruikers in te schakelen.
    • Voor LastPass Business-accounts – Klik op Details bewerken.
    • Voor LastPass Teams-accounts – Klik op Details bewerken.
  4. Zoek de gewenste gebruikers en/of groepen en selecteer Toevoegen.
  5. Klik op Opslaan om de wijzigingen in de beleidsregel op te slaan.

Stap 2: Meervoudige verificatie uitschakelen voor de geblokkeerde gebruiker

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Selecteer Gebruikers in het navigatiegedeelte links.
  3. Schakel het selectievakje in naast de gewenste gebruiker.
  4. Selecteer Meer acties > Meervoudige verificatie voor geselecteerde gebruikers uitschakelen.
  5. Klik op OK om te bevestigen.

U heeft de optie voor meervoudige verificatie uitgeschakeld voor de door u geselecteerde gebruiker.

Stap 3: Bevestigen dat de gebruiker zich kan aanmelden en de kluis kan openen

U kunt nu aan de gebruiker doorgeven dat deze zich bij LastPass kan aanmelden om de kluis te openen. U kunt de gebruiker ook laten weten dat u de beleidsregel weer in zult schakelen, waardoor de gebruiker zich gedwongen moet afmelden bij diens LastPass-account, en er bij de eerstvolgende aanmelding bij LastPass gevraagd zal worden om meervoudige verificatie in te stellen.

Stap 4: De beleidsregel opnieuw inschakelen voor de gebruiker

Nadat de gebruiker is aangemeld, kunt u de gebruiker als volgt van de exclusieve lijst met gebruikers voor de beleidsregel verwijderen:

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Ga naar Instellingen > Beleidsregels > Meervoudige verificatie.
  3. Zoek de beleidsregel die u zojuist gewijzigd heeft en klik op Details bewerken.
  4. Klik om het keuzerondje bij Alle in te schakelen.
  5. Klik op Opslaan.

Uw gebruiker is weer aan de geselecteerde beleidsregel voor meervoudige verificatie toegevoegd.

Stap 5: De gebruiker dwingen zich af te melden bij alle LastPass-sessies om het opnieuw instellen van meervoudige verificatie af te dwingen (optioneel)

Nu de beleidsregel opnieuw van kracht is, kunt u de gebruiker eventueel dwingen zich af te melden bij alle LastPass-sessies. De volgende keer dat deze zich bij LastPass aanmeldt, wordt er gevraagd meervoudige verificatie opnieuw in te stellen.

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Selecteer Gebruikers in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga naar Meer acties > Alle sessies voor geselecteerde gebruikers verwijderen.
  4. Klik op OK om te bevestigen.

Uw gebruiker is nu afgemeld bij alle LastPass-sessies. De volgende keer dat deze zich bij LastPass aanmeldt, wordt er gevraagd meervoudige verificatie opnieuw in te stellen.