Welke wijzigingen in LastPass Free hebben invloed op mijn gekoppelde persoonlijke account?

Als u uw persoonlijke LastPass Free-account heeft gekoppeld aan de zakelijke LastPass-account (Enterprise of Identity) van uw bedrijf, ziet u hieronder wat u kunt verwachten wanneer u zich aanmeldt bij LastPass vanaf 16 maart 2021.

Aanmelden bij LastPass met uw bedrijfsaccount

Omdat zakelijke LastPass-accounts onbeperkt toegang bieden vanaf beide typen apparaten (computers en mobiele apparaten), kunt u uw kluis vanaf elk apparaat openen wanneer u zich aanmeldt bij LastPass met het e-mailadres en hoofdwachtwoord van uw bedrijf. Er worden geen beperkingen of wijzigingen doorgevoerd voor uw account en kluis (ook niet als u een persoonlijk LastPass Free-account aan uw bedrijfsaccount heeft gekoppeld). Uw gekoppelde persoonlijke account wordt nog steeds weergegeven in uw kluis als gedeelde map. U kunt zoals altijd items blijven toevoegen, beheren en delen vanuit uw gekoppelde persoonlijke account.

Nogmaals, de beperking van apparaattypen in LastPass Free heeft geen invloed op zakelijke LastPass-accounts (inclusief Enterprise en Identity) waaraan een persoonlijk Free-account gekoppeld is, zolang de gebruikers zich bij LastPass aanmelden met de aanmeldingsgegevens van het zakelijk account. Als gebruikers zich aanmelden met hun aanmeldingsgegevens van LastPass Free, worden ze beperkt tot één type apparaat.

Aanmelden bij LastPass met uw gekoppelde persoonlijke (LastPass Free-)account

Vanaf 16 maart 2021 kan LastPass Free op een onbeperkt aantal apparaten van slechts één apparaattype worden gebruikt (ofwel computers ofwel mobiele apparaten).

Dat betekent dat wanneer u zich aanmeldt met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord van uw persoonlijke LastPass Free-account, u LastPass alleen kunt openen vanaf ofwel alle computers ofwel alle mobiele apparaten, maar niet vanaf beide typen apparaten. Als u uw persoonlijke LastPass Free-account gekoppeld heeft aan uw zakelijke LastPass-account (Enterprise of Identity), kunt u zich bij LastPass aanmelden met het e-mailadres en het hoofdwachtwoord van uw bedrijfsaccount om uw kluis nog steeds vanaf elk apparaat te kunnen openen (ongeacht het type apparaat dat u heeft geselecteerd in uw LastPass Free-account).

Opmerking: Als u een persoonlijk account van LastPass Premium, LastPass Families of LastPass Teams aan uw zakelijke LastPass-account heeft gekoppeld, gelden er geen beperkingen en heeft u vanaf elk apparaat toegang tot uw kluis (aangezien toegang vanaf beide apparaattypen inbegrepen is bij deze abonnementen).