Overstappen van Google Authenticator op Microsoft Authenticator (gebruikers)

Als u als gebruiker momenteel Microsoft Authenticator heeft ingeschakeld voor uw meervoudige verificatie (maar in plaats daarvan gebruik maakt van Google Authenticator), kan uw beheerder in het kader van het beveiligingsbeleid vereisen dat u zich afmeldt van Google Authenticator en aanmeldt bij Microsoft Authenticator. Dit migratieproces kan verschillen, afhankelijk of u het handmatig uitvoert terwijl u al bij LastPass bent aangemeld (binnen uw accountinstellingen) of als u de vraag krijgt om dit te verifiëren als u zich aanmeldt bij LastPass.

Opmerking: Als u een LastPass-beheerder bent, raadpleeg dan Overstappen van Google Authenticator op Microsoft Authenticator (beheerders).

Migreren terwijl u al bent aangemeld bij LastPass

Als uw beheerder het beveiligingsbeleid heeft bijgewerkt terwijl u actief was aangemeld bij LastPass, en u momenteel Google Authenticator heeft ingeschakeld als uw optie voor meervoudige verificatie (maar in plaats daarvan al gebruik maakt van Microsoft Authenticator), ga dan als volgt te werk:

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Ga naar Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie rechts naast de optie Microsoft Authenticator.
  5. Er verschijnt een bericht dat uitlegt dat het gebruik van deze Authenticator verplicht is in het kader van een bedrijfsbeleid. Klik op Bijwerken.
  6. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op OK.
  7. Als dit wordt gevraagd, voert u de verificatiecode voor uw bestaande LastPass-account in de Microsoft Authenticator in en klikt u op OK.
  8. Klik in het bevestigingsvenster op OK. Uw instellingen voor meervoudige verificatie geven nu aan dat Microsoft Authenticator voor u is ingeschakeld.

Migreren tijdens de aanmelding bij LastPass

Als uw beheerder het beveiligingsbeleid heeft bijgewerkt terwijl u niet was aangemeld bij LastPass, en u meldt zich aan en moet Microsoft Authenticator configureren als nieuwe vereiste optie voor meervoudige verificatie, ga dan als volgt te werk:

1. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  2. Als dit wordt gevraagd, voert u uw verificatiecode van uw bestaande LastPass-account in de Microsoft Authenticator in en klikt u op OK.
  3. U krijgt een melding dat u Microsoft Authenticator moet configureren in het kader van een bedrijfsbeleid. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Inschakelen Microsoft Authenticator starten.

Microsoft Authenticator configureren

1. Omdat u al een bestaand LastPass-account heeft in de Microsoft Authenticator, is er geen barcodescan vereist.  Voer de verificatiecode voor uw bestaande LastPass-account in de Microsoft Authenticator in en klik op OK. Er verschijnt een bevestigingsvenster.
  2. Meld u nogmaals aan bij LastPass, voer de verificatiecode in van uw Microsoft Authenticator (selecteer indien gewenst de optie "Deze computer 30 dagen vertrouwen" en geef de computer een naam) en klik op Verifiëren.
  3. Uw LastPass-account is nu succesvol gemigreerd naar Microsoft Authenticator als uw optie voor meervoudige verificatie.