Overstappen van Google Authenticator op Microsoft Authenticator (beheerders)

Als uw LastPass Enterprise-account een beleidsregel heeft die het gebruik van Microsoft Authenticator afdwingt als enige optie voor meervoudige verificatie (maar in plaats daarvan gebruiken uw gebruikers Google Authenticator), en u wilt nu dat uw gebruikers specifiek alleen Microsoft Authenticator gebruiken, volg dan de onderstaande stappen. Hierna krijgen uw gebruikers de vraag om zich eerst te verifiëren met hun bestaande verificatie-instellingen (dus ze gebruiken Microsoft Authenticator als dit gevraagd wordt in een venster van Google Authenticator), dan wordt hen gevraagd om zich aan te melden voor Microsoft Authenticator voor toekomstig gebruik.

Opmerking: Bent u geen LastPass-beheerder? Lees dan Overstappen van Google Authenticator op Microsoft Authenticator (gebruikers).

VOORDAT U DE ONDERSTAANDE STAPPEN UITVOERT wordt het sterk aanbevolen om eerst contact op te nemen en uw gebruikers te laten weten dat ze verplicht worden om zich af te melden van Google Authenticator en aan te melden bij Microsoft Authenticator als hun optie voor meervoudige verificatie. Dit kunnen ze doen terwijl ze aangemeld zijn of de volgende keer dat ze zich aanmelden bij LastPass. U kunt het migratieproces makkelijker maken voor uw eindgebruikers door in uw communicatie over de verandering te verwijzen naar de procedure zoals beschreven in Overstappen van Google Authenticator op Microsoft Authenticator (gebruikers).

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar InstellingenBeleidsregels.
  3. Klik op Beleidsregel toevoegen en voeg de regel "Gebruik van Microsoft Authenticator vereisen" toe, selecteer voor welke gebruikers u de regel wilt toepassen en klik op Opslaan.
  4. Ga naar Geavanceerde optiesEnterprise-optiesIngeschakelde opties voor meervoudige verificatie en controleer dat Google Authenticator ingeschakeld blijft. In een toekomstige release wordt hier de optie "Microsoft Authenticator" toegevoegd. Tot die tijd werkt de Google Authenticator als gelijkwaardig alternatief voor de Microsoft Authenticator als verplichte optie.
  5. Ga terug naar InstellingenBeleidsregels en klik op Verwijderen voor de optie "Gebruik van Google Authenticator vereisen". Hierna krijgen uw gebruikers de vraag om zich eerst te verifiëren met hun bestaande verificatie-instellingen (dus ze gebruiken Microsoft Authenticator als dit gevraagd wordt in een venster van Google Authenticator), dan wordt hen gevraagd om zich aan te melden voor Microsoft Authenticator voor toekomstig gebruik.