LastPass Business-gebruikers toevoegen

U kunt een onbeperkt aantal nieuwe gebruikers aan uw LastPass Business-account toevoegen, ofwel handmatig ofwel middels een service voor automatische inrichting. Elke actieve gebruiker moet over een licentie beschikken.

Opmerking: Ziet u iets anders? Lees hoe u navigeert in de nieuwe Admin Console.

Stap 1: Bepaal uw methode

Laten we eerst vaststellen welke methode het beste werkt voor u om uw LastPass Business-gebruikers aan te maken en te beheren.

Is het volgende van toepassing?

• U gebruikt Active Directory in uw organisatie
  • U gebruikt een LDAP-server in uw omgeving
  • U heeft een Premium-abonnement op Microsoft Azure Active Directory
  • U heeft een actief Okta-abonnement voor inrichting
  • U heeft een actief OneLogin-abonnement voor inrichting

Het is aan te raden om vervolgens een van de diensten voor geautomatiseerde inrichting te gebruiken die worden aangeboden door LastPass.

Als het bovenstaande niet op u van toepassing is en u gebruikers handmatig toe wilt voegen, dan zijn dit de opties:

• Iedere gebruiker afzonderlijk toevoegen
  • Een lijst gebruikers in bulk toevoegen (gescheiden door komma's)
  • Een CSV-bestand uploaden met een lijst van gebruikers

U kunt gebruikers handmatig toevoegen via de Admin Console. Meer informatie.

Stap 2: Sjablonen voor welkomst-e-mail instellen (optioneel)

Nieuwe gebruikers ontvangen onze standaard welkomst-e-mail. U kunt eventueel een aangepaste welkomst-e-mail instellen voor nieuwe gebruikers die aan uw account worden toegevoegd.

Stap 4: Gebruikersinstellingen beheren

Als u gebruikers systematisch toevoegt via een geautomatiseerde service om accounts in te richten, zijn er mogelijkheden om gebruikersinstellingen te configureren bij het aanmaken de accounts.

Als u gebruikers handmatig toevoegt, kunt u in de Admin Console diverse instellingen bekijken en beheren voor ieder account. U kunt gebruikers aanwijzen als beheerder, een wijziging van het hoofdwachtwoord afdwingen, hen afmelden van alle actieve sessies, en nog veel meer.