Waarom ontbreekt de veiligheidstest in mijn LastPass-kluis?

De veiligheidstest is vervangen door de functie Beveiligingsdashboard in de LastPass-kluis, wanneer u deze opent vanaf het bureaublad.

Let op: het Beveiligingsdashboard is nog niet beschikbaar in de LastPass Password Manager-app voor iOS en Android – deze functie is binnenkort beschikbaar! Mobiele gebruikers kunnen wel de veiligheidstest op hun mobiele apparaat uitvoeren of zich bij hun LastPass-kluis op hun desktopcomputer aanmelden om het Beveiligingsdashboard te openen.

Hoe verschilt de functionaliteit van het Beveiligingsdashboard van de mogelijkheden die eerder werden aangeboden via de veiligheidstest?

Het Beveiligingsdashboard in LastPass biedt gebruikers de mogelijkheid om op één locatie een overzicht te zien van de beveiliging van al hun accounts. Deze weergave is veel gemakkelijker in het gebruik en biedt extra stappen waarmee de gebruikers hun online beveiliging kunnen versterken.

Voor de eerdere functionaliteit, die de LastPass-veiligheidstest werd genoemd, moesten de gebruikers telkens handmatig een beveiligingsscan uitvoeren om de status van hun accounts te bekijken. In de nieuwe situatie wordt deze informatie direct gepresenteerd wanneer de gebruikers hun Beveiligingsdashboard openen. Meer informatie over het Beveiligingsdashboard.

We hebben ook dark web-monitoring geïntroduceerd, waarmee de gebruikers hun e-mailadressen kunnen monitoren op eventuele datalekken. Voorheen konden gebruikers handmatig controleren of hun e-mailadressen op een bepaald moment gecompromitteerd waren, maar in de nieuwe ervaring worden hun e-mailadressen continu gemonitord. De gebruikers schakelen dark web-monitoring simpelweg één keer in en de functionaliteit blijft op de achtergrond actief, zodat hun informatie altijd veilig is. In de nieuwe ervaring worden er ook waarschuwingen gegeven, in het Beveiligingsdashboard en via e-mail, als een e-mailadres in verband wordt gebracht met een datalek. Meer informatie over dark web-monitoring.

Beperkingen

Deze functie is niet beschikbaar voor gebruikers van LastPass Free. Lees hoe u een upgrade uitvoert naar LastPass Premium of bekijk de abonnementen en prijzen van LastPass voor meer informatie over de beschikbare functies.