Hoe bekijk en beheer ik gedeelde mappen als beheerder voor LastPass Enterprise- of Identity-gebruikers?

Als LastPass Enterprise- of Identity-beheerder kunt u alleen-lezen-informatie bekijken over elke gedeelde map die in uw account wordt aangemaakt en over de toegewezen gebruikers, de beveiligingsscore en de items die in de map aanwezig zijn. U kunt ook een gedeelde map maken (met deze handeling gaat u naar uw LastPass-kluis).

Terminologie

Apps (voorheen bekend als "Sites" )
Apps zijn de sitevermeldingen die zijn opgeslagen in de kluis van een LastPass-gebruiker en die door die gebruiker worden geopend.
Opmerking: Ziet u iets anders? Raadpleeg deze instructies voor de Password Manager Admin Console.

Een nieuwe gedeelde map toevoegen

1. Meld u aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > Gedeelde mappen.
  3. Klik op Nieuwe gedeelde map.

4. Klik desgevraagd op Naar kluis.
    Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met uw kluis geopend.
  5. Voer een naam voor de map in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik op Maken.

Details over een gedeelde map weergeven

1. Meld u aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > Gedeelde mappen.
    Alle gedeelde mappen worden weergegeven (ook mappen die verwijderd zijn), met daarbij de beveiligingsscore voor de map, het aantal apps in de map en het totale aantal toegewezen gebruikers.
  3. Selecteer de gewenste map en klik vervolgens op de volgende tabbladen om de details te bekijken:
    • Gebruikers – Dit tabblad bevat een overzicht van alle gebruikers die aan de gedeelde map zijn toegewezen en hun toegangsmachtigingen. Lees hieronder hoe u gebruikers kunt toewijzen.
    • Beveiligingsscore – Bevat een overzicht van:
      • Score voor veiligheidstest
      • Aantal items
      • Gemiddelde wachtwoordsterkte
      • Aantal lege wachtwoorden
      • Aantal dubbele wachtwoorden
      • Het aantal apps met dubbele wachtwoorden
      • Aantal zwakke wachtwoorden
    • Apps – Bevat een overzicht van alle sitevermeldingen in de gedeelde map, met de datum en tijd van de laatste aanmelding bij die site.
    U heeft nu de details van de geselecteerde gedeelde map ingezien.

Gebruikers toevoegen aan een gedeelde map

U moet LastPass-beheerder zijn met de beleidsregel "Superbeheerders toestaan gedeelde mappen te openen" ingeschakeld en beheerdersrechten voor de gedeelde map hebben om deze aan gebruikers te kunnen toewijzen.
  1. Meld u aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > Gedeelde mappen.
  3. Selecteer de gewenste map.
  4. Klik op het tabblad Gebruikers op Gebruikers toewijzen.

5. Klik desgevraagd op Naar kluis.
    Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend en u gaat naar het beheer voor gedeelde mappen in uw kluis.
  6. Ga onder "Gebruikers of groepen uitnodigen" naar de gewenste gebruiker(s).
  7. Stel de juiste toegangsrechten in. Kies uit het volgende:
    • Alleen-lezen: Gebruikers kunnen items in de gedeelde map bekijken, maar ze kunnen ze niet bewerken of anderen uitnodigen voor de map.
    • Beheerder: Gebruikers kunnen apps in gedeelde mappen bewerken en anderen uitnodigen voor de map.
    • Wachtwoorden verbergen: Gebruikers kunnen geen wachtwoorden zien die aan gedeelde items gekoppeld zijn.
  8. Klik op Opslaan.
    U heeft gebruikers toegevoegd aan de geselecteerde gedeelde map.

Apps toevoegen aan een gedeelde map

U moet LastPass-beheerder zijn met de beleidsregel "Superbeheerders toestaan gedeelde mappen te openen" ingeschakeld en beheerdersrechten voor de gedeelde map hebben om deze aan gebruikers te kunnen toewijzen.
  1. Meld u aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > Gedeelde mappen.
  3. Selecteer de gewenste map.
  4. Selecteer het tabblad Apps.
  5. Klik op Apps toewijzen.

6. Klik desgevraagd op Naar kluis.
    Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend en u gaat naar het Sharing Center in uw kluis.
    Als er geen apps zijn toegewezen aan de gedeelde map die u geselecteerd heeft, kunt u handmatig site-wachtwoorden en/of veilige notities aan de map toevoegen.
  7. Voer in het venster "Wachtwoord toevoegen" alle gegevens voor site-wachtwoorden in die u voor de geselecteerde gedeelde map wilt opslaan.
  8. Klik op Opslaan.
    U heeft nu een app aan uw gedeelde map toegewezen.