Hoe kan ik mijn actieve LastPass-sessies weergeven en beheren?

U kunt alle apparaten en IP-adressen weergeven die u heeft gebruikt om uw LastPass-account te openen met de LastPass-browserextensie of met aanmelding bij uw online kluis. Als u een account open heeft gelaten op een ander apparaat of dit niet meer zeker weet, kunt u al uw actieve sessies weergeven, en de sessies indien gewenst verwijderen.

Beperking: Deze functie wordt niet ondersteund op de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik.
Opmerking: Als u een gebruiker van LastPass Free bent en Mobiel heeft geselecteerd als uw actieve apparaattype, kunt u deze handelingen nog steeds op uw computer uitvoeren.

De LastPass-browserextensie gebruiken

1. Selecteer Accountopties OF onder in het menu.
  2. Ga naar Geavanceerd > Andere sessies.
  3. Kies uit de volgende opties:
    • Geselecteerde sessies afbreken – Selecteer iedere sessie die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Geselecteerde sessies afbreken.
    • Alle sessies behalve deze afbreken – Als u alle actieve sessies wilt afsluiten behalve de sessie die u nu open heeft, klikt u op Alle sessies behalve deze afbreken.
U heeft de gewenste sessies bekeken en/of afgebroken.
Volgende stap: Voor alle sessies die u heeft afgebroken, moet u zich opnieuw aanmelden bij LastPass om uw account vanaf het betreffende apparaat/de betreffende browser te openen.

De online kluis op het web gebruiken

1. Ga naar https://lastpass.com/?ac=1.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik op het tabblad Algemeen op Geavanceerde instellingen weergeven.
  5. Klik in het gedeelte 'Tools' op Sessies afbreken.
  6. Kies uit de volgende opties:
    • Geselecteerde sessies afbreken – Selecteer iedere sessie die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Geselecteerde sessies afbreken.
    • Alle sessies behalve deze afbreken – Als u alle actieve sessies wilt afsluiten behalve de sessie die u nu open heeft, klikt u op Alle sessies behalve deze afbreken.
U heeft de gewenste sessies bekeken en/of afgebroken.
Volgende stap: Voor alle sessies die u heeft afgebroken, moet u zich opnieuw aanmelden bij LastPass om uw account vanaf het betreffende apparaat/de betreffende browser te openen.