Hoe gebruik ik Touch ID voor accountherstel in de LastPass-app voor iOS?

Als u de LastPass-app voor iOS gebruikt, kunt u Touch ID (of Face ID) instellen als methode voor accountherstel voor het geval dat u uw hoofdwachtwoord vergeet.

Het verdient absoluut aanbeveling om mobiel accountherstel te configureren, ongeacht hoe u LastPass in de dagelijkse praktijk gebruikt (desktoptoepassing, browserextensie, mobiele app), voor het geval dat andere herstelopties niet beschikbaar zijn.

Nadat u dit heeft ingesteld en geactiveerd, kunt u uw hoofdwachtwoord resetten met Touch ID (alleen op dit mobiele apparaat) om de toegang tot uw kluis te herstellen. Als u deze stap in eerste instantie overslaat wanneer hierom gevraagd wordt, kunt u dit altijd later nog instellen in de beveiligingsinstellingen van de LastPass-app. U kunt uw account ook herstellen met behulp van een wachtwoordhint die u heeft opgegeven toen u uw hoofdwachtwoord instelde of voor het laatst wijzigde. Zie hieronder voor informatie over de beveiliging van mobiel accountherstel.

Houd er rekening mee dat LastPass Customer Care de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Customer Care kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten.

Opmerking:Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.

Touch ID instellen

Voordat u accountherstel met Touch ID kunt instellen, moet u zich bij de LastPass-app voor iOS aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

1. Stel Touch ID in op uw iOS-apparaat met de instructies van Apple voor de eerste configuratie.
  2. Meld u met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord aan bij de LastPass-app voor iOS.
  3. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, wordt u gevraagd of u de optie Touch ID wilt inschakelen. Schakel de optie Gebruik Touch ID in. Of zie hieronder voor de manier waarop u Touch ID kunt inschakelen in de beveiligingsinstellingen van de app.
  4. Tik op Volgende > OK om LastPass toestemming te geven voor het gebruik van Touch ID.
  5. Raak de thuisknop licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
  6. Tik na afloop op Opslaan. Dat was het!

Uw hoofdwachtwoord opnieuw instellen met Touch ID

1. Open de LastPass-app voor iOS en tik op Problemen bij het aanmelden? in het aanmeldingsscherm.
  2. Tik op Hoofdwachtwoord vergeten.
  3. Tik op Account herstellen.
  4. Tik op Herstellen met Touch ID.
  1. Raak de thuisknop licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
  2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld) en tik op Volgende
  3. Maak een nieuw hoofdwachtwoord en bevestig het. Stel eventueel een wachtwoordhint in (aanbevolen).
  4. Tik op Hoofdwachtwoord instellen en vervolgens op Aanmelden.
  5. Voer uw gebruikersnaam in en uw nieuw aangemaakte hoofdwachtwoord en tik vervolgens op Aanmelden voor toegang tot uw kluis.

Accountherstel en Touch ID inschakelen in de beveiligingsinstellingen

Voordat u accountherstel met Touch ID kunt instellen, moet u zich bij de LastPass-app voor iOS aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

1. Configureer Touch ID op uw iOS-apparaat volgens de instructies van Apple.
  2. Meld u met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord aan bij de LastPass-app voor iOS.
  3. Tik in de onderste knoppenbalk op Instellingen.
  4. Tik op Beveiliging en schakel de optie Gebruik Touch ID in.
  5. Raak de thuisknop licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
  6. Schakel de optie Accountherstel in.
  7. Raak de thuisknop licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
  8. Dat was het!

Wachtwoordhint gebruiken (optioneel)

Naast het instellen van Touch ID of Face ID wordt het ook sterk aanbevolen om een wachtwoordhint in te stellen wanneer u uw hoofdwachtwoord instelt of reset via de LastPass-app voor iOS. Dit moet een sleutelwoord of zin zijn die werkt als hint of subtiele herinnering. Als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet, wordt deze hint per e-mail verzonden om u te helpen uw wachtwoord te herinneren. Als u dankzij de hint weer weet wat uw wachtwoord is, kunt u opnieuw proberen in te loggen bij de app.

Info over de beveiliging van mobiel accountherstel

Voor het accountherstel worden eenmalige wachtwoorden (OTP's) gebruikt, die lokaal op het mobiele apparaat van de gebruiker worden opgeslagen met biometrische beveiliging. Gebruikers hebben geen rechtstreekse toegang tot de eenmalige wachtwoorden voor accountherstel. Dit zijn stukjes data die automatisch door de mobiele app worden opgeslagen. Wanneer u de mobiele LastPass-app gebruikt, genereert deze een eenmalig wachtwoord, dat is afgeleid van het hoofdwachtwoord. Het eenmalige wachtwoord wordt op het apparaat zelf opgeslagen. Het eenmalige wachtwoord blijft daar aanwezig, totdat u accountherstel wilt uitvoeren op het apparaat waarop het wachtwoord was gegenereerd en opgeslagen. Als u de herstelprocedure start (door in het aanmeldingsscherm op Wachtwoord vergeten? te tikken), wordt dit eenmalige wachtwoord opgezocht. Als de app het eenmalige wachtwoord vindt, kunt u hiermee onmiddellijk uw hoofdwachtwoord resetten.

Eenmalige wachtwoorden zijn specifiek voor instanties van de app. Er moet dus een eenmalig wachtwoord wachtwoorden gegenereerd voor elke app-instantie op elk mobiel apparaat waarop u LastPass gebruikt. Eenmalige wachtwoorden voor accountherstel zijn niet overdraagbaar. Ze worden opgeslagen in de beveiligde opslag van het desbetreffende mobiele apparaat, zodat herstel alleen mogelijk is met een mobiele LastPass-app waarmee u uw LastPass-account al eerder heeft gebruikt. Wanneer u zich na het herstellen van uw hoofdwachtwoord opnieuw aanmeldt bij uw account, worden er nieuwe eenmalige wachtwoorden voor de app gegenereerd.

Opmerking: Alle eenmalige wachtwoorden worden afgeleid van het hoofdwachtwoord dat voor het account geldt op het moment dat de eenmalige wachtwoorden worden gemaakt. Als het hoofdwachtwoord op welke manier dan ook verandert (ook door terug te keren naar een eerder hoofdwachtwoord), worden de bestaande eenmalige wachtwoorden ongeldig.

Gerelateerd

Hoe gebruik ik Face ID voor accountherstel in de LastPass-app voor iOS?

Hoe configureer en gebruik ik mobiel accountherstel op Android?

Hoe gebruik ik de LastPass-app voor iOS?

Hoe gebruik ik de LastPass-app voor Android?

Een verloren hoofdwachtwoord herstellen