Hoe gebruik ik wachtwoordloze verificatie als mijn apparaat offline is?

Als u zich op een locatie bevindt met weinig of geen internetverbinding, of als uw apparaat in de vliegtuigmodus staat, kunt u een tijdgebaseerde eenmalige toegangscode (TOTP) gebruiken die wordt gegenereerd door de LastPass Authenticator om te verifiëren terwijl uw apparaat offline is.

Opmerking: Deze functie moet worden ingeschakeld als een beleid voor wachtwoordloze verificatie voor uw account door een LastPass-beheerder, en is alleen beschikbaar voor mensen met een LastPass Business + Add-on Advanced MFA account.

Log in op LastPass terwijl de LastPass Authenticator offline is

Ga naar uw LastPass-kluis en gebruik de LastPass Authenticator voor verificatie terwijl u offline bent.

1. Open op uw (offline) mobiele apparaat de LastPass Authenticator.
  2. Zoek de gewenste account en let op de tijdelijke eenmalige toegangscode (TOTP) die wordt weergegeven.
  3. Klik op uw bureaublad op het inactieve LastPass-pictogram in de werkbalk van uw webbrowser
  4. Voer uw e-mailadres en uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  5. Voer de TOTP in wanneer daarom wordt gevraagd (weergegeven in de LastPass Authenticator)
  6. Klik op Verifiëren

Venster meervoudige verificatie met extra beveiligingslagen

U bent nu ingelogd op de LastPass webbrowser extensie in offline modus, en een actief LastPass pictogram wordt weergegeven in uw werkbalk.

Log in op andere apps of websites terwijl de LastPass Authenticator offline is

Apps en websites kunnen door uw LastPass-beheerder worden geconfigureerd zodat u de LastPass Authenticator kunt gebruiken voor verificatie terwijl u offline bent.

1. Navigeer naar uw gewenste app of website (die de LastPass Authenticator gebruikt) en selecteer de optie op het inlogscherm om een tijdgebaseerde eenmalige toegangscode te gebruiken
  2. Open op uw (offline) mobiele apparaat de LastPass Authenticator.
  3. Tik op of selecteer Eenmalige toegangscodes linksonder in de navigatie van de LastPass Authenticator.
  4. Als daarom wordt gevraagd, gebruik dan gezicht, vingerafdruk of PIN-code voor verificatie.
  5. Zoek uw gewenste tijdgebonden One-Time Passcode (TOTP), en noteer de code die wordt weergegeven.
  6. Ga terug naar uw website of app, voer de TOTP in (weergegeven in de LastPass Authenticator) en log in
U bent nu aangemeld bij uw app of website.