Hoe gebruik ik LastPass-sneltoetsen op mijn Mac?

LastPass-sneltoetsen zijn toetscombinaties die u kunt instellen en vervolgens kunt gebruiken voor een aantal LastPass-voorzieningen. Omdat deze sneltoetsen variëren per besturingssysteem en browser, kunt u eventueel zelf een set standaardsneltoetsen configureren voor LastPass. Het is belangrijk om na te gaan of een wijziging van een van uw LastPass-sneltoetsen geen gevolgen heeft voor andere standaardsneltoetsen op uw computer. U kunt sneltoetsen configureren voor gebruik van de LastPass-browserextensie, de Safari-app-extensie, en de nieuwste en/of een oudere versie van de LastPass-app voor Mac.

Sneltoetsen configureren

1. Meld u aan bij LastPass met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. De te volgen instructies voor het configureren van sneltoetsen hangen af van de manier waarop u LastPass op uw Mac gebruikt:
    LastPass-onderdeel Configuratie-instructies
    Safari-app-extensie van LastPass Klik op het pictogram van de Safari-app-extensie van LastPass en ga naar Accountopties > Voorkeuren van uw extensie en selecteer Sneltoetsen.
    LastPass-app voor Mac Klik op het LastPass-pictogram in de menubalk en ga naar Voorkeuren > Sneltoetsen.
    Oudere versie van de LastPass-app voor Mac Klik op het LastPass-pictogram in de menubalk in de app voor Mac en ga naar Voorkeuren > "Sneltoetsen".
    LastPass-browserextensie Klik op het LastPass-pictogram in de browserextensieen ga naar Accountopties > Voorkeuren van uw extensie en selecteer Sneltoetsen.

Sneltoetsen beschikbaar

Er kunnen verschillende sneltoetsen geconfigureerd worden in LastPass.

Opmerking: De enige sneltoetsen die beschikbaar zijn in de oudere versie van de LastPass-app voor de Mac zijn Snel zoeken (dit is standaard Shift+Opdracht+L (⇧⌘L)), Kluis en Wachtwoordgenerator.
  • Veilig wachtwoord aanmaken – Als u een nieuwe account aanmaakt, kunt u met deze sneltoets het dialoogvenster Wachtwoord genereren openen en het automatisch gegenereerde wachtwoord kopiëren. De standaardsneltoets voor "Veilig wachtwoord aanmaken" is Alt+G.
  • Pagina nogmaals controleren – Als de pagina is gewijzigd nadat deze is geladen en LastPass de beschikbare velden niet automatisch heeft ingevuld, kunt u LastPass met deze sneltoets snel vragen de pagina opnieuw te controleren. De optie "Pagina nogmaals controleren" is ook beschikbaar via het menu "Tools" in de menuopties van uw LastPass-pictogram. De standaardsneltoets voor "Pagina nogmaals controleren" is Alt+I.
  • Website zoeken – Hiermee roept u een dialoogvenster op met al uw opgeslagen websites, met een zoekbalk waarmee u eenvoudig uw sites kunt sorteren. U hoeft zich niet in uw LastPass-kluis te bevinden om het dialoogvenster "Website zoeken" te openen met de sneltoets. De standaardsneltoets voor "Website zoeken" is Alt+W.
  • Volgende overeenkomende site (bij meerdere)– Als u meerdere aanmeldingen voor hetzelfde domein of dezelfde URL heeft, vult LastPass automatisch een van uw sets aanmeldingsgegevens in, maar wordt u ook gevraagd of u eventueel andere opgeslagen sets aanmeldingsgegevens wilt gebruiken. Met deze sneltoets gaat u gemakkelijk naar de volgende opties voor automatisch invullen (standaard Meta+Page Up, waarbij 'Meta' de 'Option'-toets is).
  • Vorige overeenkomende site (bij meerdere)– Als u meerdere aanmeldingen voor hetzelfde domein of dezelfde URL heeft, vult LastPass automatisch een van uw set aanmeldingsgegevens in, maar wordt u ook gevraagd of u eventueel een van uw andere opgeslagen sets aanmeldingsgegevens wilt gebruiken. Met deze sneltoets gaat u gemakkelijk naar de vorige opties voor automatisch invullen (standaard Meta+Page Down, waarbij 'Meta' de 'Option'-toets is).
  • Formulier versturen – Met deze optie wordt automatisch een aanmeldingsformulier of webformulier verstuurd. De standaardsneltoets voor "Formulier versturen" is Alt+J.
  • Mijn LastPass-kluis openen – Wilt u snel uw lokale kluis openen? Met deze sneltoets opent u uw lokale kluis in een nieuw tabblad of venster, overeenkomstig uw algemene instellingen. De standaardsneltoets voor "Mijn LastPass-kluis openen" is Ctrl+Alt+H.
  • Alle ingevoerde gegevens opslaan – Met deze optie kunt u automatisch alle aanmeldingsgegevens voor de pagina vastleggen. LastPass laat u de vastgelegde gegevens zien in een dialoogvenster waarin u de instellingen voor de site kunt bewerken voordat u ze opslaat. Er is geen standaardsneltoets voor "Alle ingevoerde gegevens opslaan".
  • Afmelden – Hiermee kunt u uw LastPass-sessie direct beëindigen en wordt u automatisch afgemeld bij geopende kluispagina's en bij extensies die de browserstatus delen. Er is geen standaardsneltoets voor "Afmelden".
  • Standaardgegevens voor formulieren invullen – Zodra u een standaardprofiel voor het invullen van formulieren heeft ingesteld, kunt u deze sneltoets gebruiken om met slechts enkele toetsaanslagen automatisch een webformulier in te vullen. Er is geen standaardsneltoets voor "Standaardgegevens voor formulieren invullen".
  • Pop-over openen – Hiermee opent u het menu van de LastPass-veldpictogrammen om het gewenste item te selecteren. De standaardsneltoets is Meta+\, waarbij 'Meta' de 'Option'-toets is.