Hoe gebruik ik biometrische gegevens in de LastPass Password Manager-app voor Android?

U kunt biometrische gegevens als verificatiemethode gebruiken wanneer u een Android-apparaat gebruikt dat vingerafdruk- of gezichtsherkenning ondersteunt voor identificatie. De ondersteuning voor het gebruik van biometrische gegevens is afhankelijk van de fabrikant van uw apparaat en/of de versie van Android die u gebruikt.

Deze functie is geen vervanging voor het invullen van uw hoofdwachtwoord als u zich aanmeldt bij de app om uw kluis te openen.

Opmerking:Als u een Pixel 4-apparaat heeft, raadpleegt u de instructies voor het instellen en gebruiken van gezichtsontgrendeling voor biometrische verificatie op dat type apparaat.

Biometrische gegevens gebruiken voor aanmelding bij LastPass

U kunt biometrische gegevens gebruiken om zich aan te melden bij LastPass.

Voordat u begint: U moet zich aanmelden bij de LastPass Password Manager-app met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord, en biometrische gegevens inschakelen in LastPass voordat u zich kunt aanmelden met biometrische gegevens.
  1. Open de LastPass Password Manager-app.
  2. Ga afhankelijk van uw type apparaat op een van de volgende manieren te werk:
    • Voor gezichtsherkenning houdt u uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
    • Voor vingerafdrukverificatie plaatst u uw vinger op de vingerafdruksensor.
  3. Als de verificatie gelukt is, wordt er een bevestiging weergegeven.

Resultaat: U bent nu aangemeld bij de LastPass Password Manager-app en heeft toegang tot uw kluis.

Vingerafdruk gebruiken voor automatisch invullen

1. Ga naar een app of website op uw apparaat (waarvoor LastPass opgeslagen aanmeldingsgegevens heeft).
  2. Selecteer Automatisch invullen met LastPass in het aanmeldingsvenster.
  3. Scan uw vingerafdruk om uw identiteit te verifiëren.
  4. Als uw vingerafdruk is geaccepteerd, worden uw aanmeldingsgegevens automatisch ingevuld en kunt u de aanmelding bij uw app of website afronden.

Instellingen waardoor om gebruik van biometrische gegevens gevraagd wordt

In de volgende gevallen wordt er gevraagd om verificatie met biometrische gegevens:
  • Als u de functie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord heeft ingeschakeld (in het algemeen of alleen voor bepaalde sites).
  • Als u uw hoofdwachtwoord heeft opgeslagen op de aanmeldingspagina van de app en terugkeert naar de app. Daarnaast moet u op het pictogram Kluisopties tikken en naar Instellingen > Beveiliging gaan, en de schakelaar inschakelen voor het automatisch vergrendelen van LastPass.
  • Als er voor uw bedrijf een beleid is ingesteld dat opnieuw vragen om het hoofdwachtwoord afdwingt (voor Business-gebruikers).
  • Als u de optie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord heeft ingeschakeld in het venster "Invullen in apps".