Hoe kan ik LastPass Universal Proxy upgraden?

Om uw versie van de LastPass Universal Proxy-software te upgraden naar de nieuwste versie, kunt u het opnieuw installeren en opnieuw configureren (nieuwe start). U kunt ook uw bestaande configuratie-instellingen te bewaren voordat u opnieuw installeert. U kunt deze configuraties dan vanuit een back-up herstellen.

Ik wil opnieuw beginnen en mijn instellingen handmatig opnieuw configureren

1. Verwijder de huidige versie van de LastPass Universal Proxy.

Opmerking: Bij verwijderen kunnen bestanden en mappen in de installatiemap van de basisinstallatie achterblijven. Ga naar de map voor de basisinstallatie en verwijder alle mappen en bestanden hierin handmatig en om de installatie compleet te verwijderen.

2. Download en installeer de meest recente versie van LastPass Universal Proxy.
  3. Configureer LastPass Universal Proxy op een van volgende manieren:
Volgende stap: Het is sterk aanbevolen om de toegang te beperken tot het configuratiebestand dat is gemaakt bij de configuratie van de LastPass Universal Proxy.

Ik wil mijn configuratie-instellingen bewaren en terugzetten vanuit een back-up

Voordat u begint: Controleer het versienummer van LastPass Universal Proxy.

Zie voor meer informatie Hoe bepaal ik de huidige versie van LastPass Universal Proxy?

Upgraden van versie vóór 1.1.0

Als u uw configuratie wilt behouden tijdens een standaard upgradeproces, gaat u als volgt te werk:
Belangrijk: Het configuratiebestand server.properties is versleuteld in versies vóór 1.1.0. Als u een upgrade uitvoert naar de meest recente versie, moet u eerst het configuratiebestand server.properties ontsleutelen.
  1. Ontsleutel het configuratiebestand server.properties.
  2. Verplaats het ontsleutelde configuratiebestand naar een veilige locatie.
  3. LastPass Universal Proxy upgraden:
    • Download het installatieprogramma met de nieuwere versie en voer het uit.
    • Het installatieprogramma controleert of een oudere versie al is geïnstalleerd. Zo ja, dan wordt de oudere versie automatisch verwijderd.
  4. Verplaats het ontsleutelde configuratiebestand weer naar de installatiemap.
  5. Start de Windows-service opnieuw op.
De stapsgewijze instructies zijn het volgende:
  1. Ontsleutel het configuratiebestand server.properties.
    1. Ga naar de prullenbak van de installatie (standaard C:\Program Files\LastPass\Universal Proxy\bin).
    2. Voer het bestand export-conf.bat uit als beheerder.

Resultaat: Een nieuwe, ontsleutelde kopie van uw bestaande server.properties bestand wordt aangemaakt in de map conf (standaard, C:\Program Files\LastPass\Universal Proxy\conf) hernoemd als server.properties_timestamp.

2. Verplaats het zojuist gemaakte bestand server.properties_timestamp buiten de map conf.
  3. Wijzig in de map waarnaar u het verplaatst heeft de naam van server.properties_timestamp naar server.properties.
  4. Verwijder het originele bestand server.properties uit de map conf (standaard, C:\Program Files\LastPass\Universal Proxy\conf).
  5. Download en installeer de meest recente versie van LastPass Universal Proxy.
  6. Verplaats het eerder opgeslagen en ontsleutelde configuratiebestand weer naar de conf map (standaard, C:\Program Files\LastPass\Universal Proxy\conf).
  7. Start de Windows-service voor LastPass Universal Proxy als volgt op:

Open PowerShell en voer de volgende opdracht uit:

uproxy -restart
    Belangrijk: U kunt de service-status op de volgende manieren controleren:
    • In het venster Services moet de Status worden vermeld als Running/actiefen het Type opstartprocedure moet worden vermeld als Automatisch. Als de server opnieuw moet worden opgestart, wordt de LastPass Universal Proxy-service automatisch gestart.
    • Open PowerShell en voer de volgende opdracht uit:

uproxy -status

Upgraden van versies 1.1.0 of hoger

Voordat u begint: Het configuratiebestand server.properties wordt neergezet in de map conf van de installatie (standaard is de locatie C:\Program Files\LastPass\Universal Proxy\conf). Omdat dit bestand na de installatie wordt aangemaakt, blijft het als gevolg van het configuratieproces ongewijzigd als de installatie ongedaan wordt gemaakt.
Download en installeer de meest recente versie van LastPass Universal Proxy.

Belangrijk: U kunt de service-status op de volgende manieren controleren:
  • In het venster Services moet de Status worden vermeld als Running/actiefen het Type opstartprocedure moet worden vermeld als Automatisch. Als de server opnieuw moet worden opgestart, wordt de LastPass Universal Proxy-service automatisch gestart.
  • Open PowerShell en voer de volgende opdracht uit:

uproxy -status