Hoe kan ik wachtwoorden voor websites bijwerken met Automatisch wijzigen?

Automatisch wijzigen is een functie waarmee u het wachtwoord van een site met één klik kunt wijzigen. Deze functie ondersteunt momenteel enkele zeer populaire websites, hoewel de gebruikservaring kan verschillen. De functie is beschikbaar in Chrome, Safari en Firefox voor gebruikers met LastPass v3.1.7 of hoger.

Is automatisch wijzigingen veilig?

Bij het ontwikkelen van de functie Automatisch wijzigen was beveiliging de hoogste prioriteit. Hoewel LastPass het wachtwoord voor u verandert, worden de wijzigingen lokaal op uw apparaat doorgevoerd. Net als bij alle andere gegevens in uw account wordt de wijziging lokaal versleuteld voordat de synchronisatie start, zodat LastPass nooit toegang heeft tot uw gegevens.

Automatisch wijzigen gebruiken

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Zoek het gewenste websitewachtwoord, houd de muisaanwijzer erboven en klik op het pictogram Bewerken .
  3. Klik In het venster Wachtwoord bewerken op Wachtwoord automatisch wijzigen onder het veld 'Wachtwoord'.
    Opmerking: Als u deze optie niet ziet, is het waarschijnlijk dat de site deze functie niet ondersteunt, of u gebruikt een niet-ondersteunde browser of versie van LastPass. Lees hoe u kunt zien welke versie van LastPass u gebruikt.
  4. Wanneer er een nieuw browsertabblad wordt geopend klikt u op Nu wachtwoord wijzigen. LastPass geeft een voortgangsbalk weer terwijl het andere browsertabblad wordt geopend (sluit dit tabblad niet) en de volgende handelingen worden automatisch verricht:
    1. U wordt aangemeld bij de geselecteerde website met uw huidige wachtwoord.
    2. Voor uw site wordt een nieuw veilig wachtwoord gegenereerd via LastPass.
    3. LastPass werkt uw wachtwoord bij, zowel in de instellingen van de website als in uw LastPass-kluis.
  5. Als de wijzigingen doorgevoerd zijn, sluit LastPass automatisch het extra geopende browsertabblad.
  6. Klik op OK in het bevestigingsbericht. LastPass synchroniseert nu uw bijgewerkte wachtwoord op al uw apparaten.