Hoe kan ik problemen met de LastPass-app-extensie voor Safari oplossen of deze extensie verwijderen?

Heeft u hulp nodig? Hieronder vindt u een aantal bekende problemen bij het installeren en gebruiken van de LastPass-app-extensie voor Safari op uw Mac en leest u hoe u die kunt oplossen. U kunt de app-extensie zo nodig verwijderen en opnieuw installeren.

Controleren of uw versie van macOS wordt ondersteund

• De Safari-app-extensie wordt ondersteund op de twee (2) meest recente hoofdversies van macOS. Een 64-bits-processor is vereist.  De verouderde Safari-extensie (Safari Legacy Extension) blijft werken op Mac OS X 10.11 (El Capitan) of lager, maar als gevolg van beperkingen van Apple wordt deze extensie niet langer bijgewerkt.

Controleren of u de meest recente versie van de Safari-app-extensie gebruikt

U kunt als volgt controleren of er updates zijn en die installeren:

1. Stop Safari.
  2. Klik in de menubalk op het LastPass-symbool Controleren op updates.
  3. U kunt eventueel het selectievakje bij de optie "Toekomstige updates automatisch downloaden en installeren" inschakelen zodat LastPass automatisch wordt bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is.
  4. Klik op Update installeren.
  5. Als u klaar bent, klikt u op Installeren en opnieuw starten om de Safari-app-extensie van LastPass opnieuw te openen.

Als het menu van de Safari-app-extensie leeg is

De belangrijkste oorzaak hiervan kan zijn dat uw sleutelhanger "Lokale onderdelen" niet ontgrendeld kan worden (lees meer over mogelijke oorzaken en oplossingen). Als u Active Directory-referenties gebruikt om u aan te melden bij uw Mac, of als de bevoegdheden voor uw Mac-gebruikersaccount beperkt zijn, neemt u contact op met uw IT-beheerder om u te helpen uw sleutelhanger "Lokale onderdelen" te ontgrendelen.

Er zijn nog enkele andere oplossingen die u kunt proberen:

• Schakel de Safari-extensie opnieuw in:
    1. Ga in de menubalk naar SafariVoorkeuren.
    2. Klik op het tabblad Extensies.
    3. Schakel het selectievakje uit bij de optie LastPass in het navigatiegedeelte links en schakel het vervolgens weer in.
  • Stop Safari en start de browser opnieuw. Mogelijk heeft u op de extensie geklikt voordat LastPass klaar was met de aanmelding bij uw account.
  • Upgrade naar de nieuwste versie van macOS.

Als u de app-extensie niet kunt inschakelen of als de extensie is verdwenen uit Safari

U kunt Safari sluiten en proberen de Safari-app-extensie opnieuw in te schakelen.

1. Stop Safari.
  2. Start Safari opnieuw.
  3. Ga in de Apple-menubalk naar Safari > Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Extensies.
  5. Schakel het selectievakje uit om de LastPass-extensie uit te schakelen.
  6. Schakel het selectievakje weer in om de LastPass-extensie opnieuw in te schakelen.

Controleer Safari om te zien of de app-extensie is teruggekeerd en correct werkt. Als u nog steeds problemen heeft, kunt u proberen uw Safari-cache te legen en vervolgens Safari te sluiten en opnieuw te starten.

De Safari-app-extensie verwijderen

1. Stop Safari.
  2. Stop de Safari-app-extensie van LastPass.
  3. Zodra beide gesloten zijn, gaat u naar de map Programma's.
  4. Versleep het LastPass-pictogram van de Safari-extensie naar de Prullenmand.