Hoe wissel ik tussen apparaattypen?

Als gebruiker van LastPass Free wordt bij uw eerste aanmelding op of na 16 maart 2021 uw actieve apparaattype ingesteld. LastPass Free biedt toegang tot twee typen apparaten: computers (waaronder alle browsers op computers en laptops) en mobiele apparaten (waaronder mobiele telefoons, smartwatches en tablets). Vanaf 16 maart 2021 kan LastPass Free op een onbeperkt aantal apparaten van slechts één apparaattype worden gebruikt. Geen zorgen! U kunt maximaal drie (3) keer wisselen van apparaattype. Zo kunt u bepalen aan welk apparaattype u het meest behoefte heeft.

Voordat u begint: Zie Wat is mijn actieve apparaattype en hoe vaak kan ik nog wisselen? om te zien wat uw huidige actieve apparaattype is.
Als u wilt wisselen van actief apparaattype gaat u als volgt te werk:
  1. Meld u met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord aan bij LastPass op een apparaat van het apparaattype dat niet actief is.
  2. Selecteer Wisselen naar mobiele apparaten of Wisselen naar computer (afhankelijk van uw huidige apparaattype) wanneer u erom gevraagd wordt.

Let op: houd er rekening mee dat u maximaal drie (3) keer van actief apparaattype kunt wisselen. De derde en de laatste keer dat u wisselt van apparaattype, wordt u gevraagd om te bevestigen dat u definitief kiest voor dat apparaattype. Als u LastPass op beide apparaattypen wilt blijven gebruiken, moet u upgraden naar LastPass Premium of Families.

U heeft uw actieve apparaattype gewijzigd voor LastPass. Het aantal keren dat u nog kunt wisselen wordt vermeld in het bevestigingsscherm. Let op: als u de melding negeert, blijft het andere apparaattype uw actieve apparaattype. Het negeren van dit bericht wordt niet gerekend als een van de drie (3) keren dat u uw actieve apparaattype kunt wijzigen.