Hoe meld ik me aan bij mijn Windows-werkstation met behulp van LastPass Workstation MFA?

Zodra LastPass Workstation MFA is ingesteld, kunt u zich als gebruiker bij uw Windows-apparaat aanmelden door uw accountwachtwoord in te voeren en vervolgens met uw mobiele apparaat te verifiëren.

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business + Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?
Opmerking: De verificatiemethoden variëren afhankelijk van de manier waarop uw account is ingesteld en/of de beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Bekijk de video

Voordat u begint: Uw LastPass Business-beheerder moet alle stappen in het configuratieproces voltooien.
  1. Voer het wachtwoord voor uw Windows-gebruikersaccount in op uw werkstation en ga verder met de aanmelding.

Workstation MFA Verificatiescherm

Resultaat: U wordt gevraagd om via uw mobiele apparaat te verifiëren.

2. Standaard wordt een push-melding verstuurd naar de LastPass Authenticator-app. Tik of selecteer Accepteren wanneer u daarom wordt gevraagd.

Verificatie-vraag via LastPass Authenticator

Problemen oplossen: Ga naar Problemen? in het scherm "Meervoudige verificatie" en kies in de vervolgkeuzelijst een van de volgende verificatiemethoden:

• Selecteer Code invoerenen voer de tijdelijke eenmalige wachtwoordcode (TOTP) van LastPass Authenticator in.
    • Selecteer Bel meen bevestig nogmaals met Bel me en beantwoord het gesprek van het geautomatiseerde systeem van LastPass. Druk op de toets # om uw aanmelding te verifiëren.
    Let op: De laatste verificatiemethode die gebruikt is, wordt standaard aangeboden wanneer u zich de volgende keer aanmeldt bij uw werkstations.

U bent nu aangemeld bij uw Windows-workstation.