Hoe installeer ik Workstation Login van LastPass voor Mac als beheerder?

Als LastPass Business-beheerder kunt het LastPass Workstation Login-programma voor de installatie op de achtergrond downloaden en deze op de Macs van gebruikers implementeren. U kunt ook beleidsregels voor Workstation Login configureren overeenkomstig uw zakelijk beleid.

Zodra het installatieprogramma is geïmplementeerd, moeten de gebruikers het uitvoeren om Workstation Login van LastPass in te stellen op hun individuele apparaat. Zodra de installatie is voltooid, kunnen gebruikers de in de LastPass Authenticator opgeslagen biometrische gegevens, pincodes en eenmalige wachtwoorden gebruiken om zich aan te melden bij hun werkstations, afhankelijk van de ingeschakelde beleidsregels.

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business + Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Account- en systeemvereisten

• Een account van een betaalde versie of actieve proefversie van LastPass Business + de add-on Advanced MFA
  • een Mac met een van de volgende versies van macOS met een vereiste 64-bits processor:
    • macOS Catalina (10.15.2)
    • macOS Big Sur (11.2)
  • Een mobiel apparaat waarop de LastPass Authenticator is geïnstalleerd, en waarin wachtwoordloze verificatie is geactiveerd – Activeringsinstructies weergeven

Stap 1: Beleidsregels voor Workstation Login configureren

U kunt beleidsregels configureren voor gebruikers met betrekking tot de verificatiemethoden en functies die gebruikers tot hun beschikking hebben nadat ze zich bij hun werkstation hebben aangemeld.

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > Apps zonder wachtwoorden > Workstation Login.
  3. Klik op Nieuwe beleidsregel.
  4. Voer een naam in voor de beleidsregel.
  5. Schakel indien gewenst de selectievakjes in voor een van de volgende instellingen:
    • Verificatie toestaan als werkstation offline is – Hiermee kunnen gebruikers zich aanmelden met Workstation Login en de verificatie uitvoeren met een eenmalig wachtwoord wanneer er geen internetverbinding aanwezig is.
    • Gebruik van cloud-SSO-apps toestaan zonder verdere verificatie – Hiermee kunnen (de aan deze beleidsregel toegewezen) gebruikers/groepen zich verifiëren met Workstation Login, vervolgens de cloudapps met SSO openen, en zich automatisch aanmelden via single sign-on zonder extra verificatiemeldingen.
      Opmerking: Hoewel de gebruiker zich hiermee aanmeldt bij de cloudapps, wordt deze niet direct aangemeld bij de LastPass-kluis. Gebruikers moeten zich afzonderlijk bij LastPass aanmelden om hun kluis voor wachtwoordbeheer te openen.
  6. Klik op Opslaan.

Beleidsregel toevoegen voor Workstation Login

7. Selecteer de gewenste gebruikers/groepen die u aan deze beleidsregel wilt toewijzen.
  8. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
U hebt een beleidsregel voor Workstation Login gemaakt en de geselecteerde gebruikers/groepen toegewezen.

Stap 2: Het programma voor installatie op de achtergrond voor Mac downloaden

Sla het installatieprogramma voor Mac op.

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > Apps zonder wachtwoorden > Workstation Login.
  3. Klik op de hyperlink Mac om het macOS-bestand WorkstationLoginMac.pkg te downloaden en op te slaan.

Installatieprogramma's voor Workstation Login

Stap 3: Workstation Login implementeren of distribueren

Kies een van de volgende opties zodra het programma is gedownload:

• Als uw gebruikers geen lokale beheerdersrechten hebben en u deze niet voor hen wilt inschakelen, implementeer het installatieprogramma dan op de achtergrond met de door uw organisatie gewenste distributiemethode. Geef uw gebruikers deze instructies als de app is geïnstalleerd, om hun LastPass-account te koppelen met de LastPass Authenticator.
  • Als uw gebruikers lokale beheerdersrechten hebben en u hen wilt toestaan het programma zelf te installeren, distribueer het installatieprogramma dan onder uw gebruikers en geef hen de volgende instructies:
    1. LastPass Workstation Login installeren voor Mac
    2. De LastPass Authenticator-app koppelen

Stap 4: Contact opnemen met uw gebruikers

Als uw gebruikers het configuratieproces hebben doorlopen, kunnen ze zich bij hun Mac aanmelden – geen wachtwoord vereist!

Als u wilt zien hoe de aanmeldingservaring met wachtwoordloze verificatie eruit ziet voor de eindgebruiker, raadpleegt u Hoe meld ik me aan bij Windows met Workstation Login van LastPass?