Hoe stel ik push-berichten in voor de LastPass Authenticator-app?

U kunt voor ondersteunde sites push-berichten instellen via de LastPass Authenticator bij wijze van verificatieproces met één tik.

Ondersteunde sites

• Amazon.com (uitgezonderd AWS)
  • Google.com
  • Dropbox.com
  • Facebook.com
  • Evernote.com
    Opmerking: LastPass-push-berichten voor de hierboven genoemde sites zijn browserspecifiek. Dat houdt in dat u push-berichten opnieuw moet inschakelen voor deze sites als u besluit verschillende browsers te gebruiken.
Voordat u begint: Voor het gebruik van push-berichten moet u actief zijn aangemeld bij uw LastPass-account via de LastPass-extensie in een browser op uw computer.
Doe het volgende om push-berichten voor websites in te stellen:
  1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
    Er wordt een actief LastPass-pictogram LastPass weergegeven om aan te geven dat u nu bij LastPass bent aangemeld.
  3. Ga in uw browser naar de gewenste site en selecteer LastPass Authenticator voor gebruik als verificatie-optie in de beveiligings- of accountinstellingen van de site (de instructies zullen per site variëren).
  4. Wanneer de site u vraagt een zescijferige code voor verificatie in te voeren, opent u de LastPass Authenticator-app op uw mobiele apparaat en registreert u uw account op een van de volgende manieren:
    Registratiemethode Stappen om te registreren
    Barcode scannen
    1. Tik op het pictogram Toevoegen onder in het scherm van uw apparaat.
    2. Tik op Barcode scannen.
    3. Gebruik de camera van uw mobiele apparaat om de barcode te scannen die in de browser van uw computer wordt weergegeven.
    Handmatig invoeren
    1. Tik op het pictogram Toevoegen onder in het scherm van uw apparaat.
    2. Tik op Handmatig invoeren.
    3. Voer het volgende in:
      • Service
      • Account
      • Sleutel
  5. Na het toevoegen van de barcode in de LastPass Authenticator-app gaat u terug naar de beveiligingsinstellingen van de site en voert u de zescijferige code in die wordt weergegeven in LastPass Authenticator om de configuratie af te ronden.
  6. Als de configuratie voltooid is, meld u zich af bij de site en weer aan. U wordt eenmaal gevraagd handmatig de zescijferige verificatiecode in te voeren.
  7. Zodra u geverifieerd bent, vraagt de LastPass-browserextensie u om op Inschakelen te klikken om push-berichten voor uw site in te schakelen.
  8. De volgende keer dat u deze site bezoekt, verschijnt er een push-bericht in de LastPass Authenticator-app. U kunt dan op Allow (Toestaan) tikken om de verificatie uit te voeren.

Opmerking:  Als u om welke reden dan ook geen push-bericht krijgt om de verificatie uit te voeren, kunt u nog steeds handmatig de zescijferige code uit de LastPass Authenticator-app invoeren, of de verificatie afronden door een sms-code aan te vragen.

U heeft nu push-berichten ingesteld voor de gewenste site.