Federatieve aanmelding met Azure Active Directory instellen voor LastPass

Accountbeheerders van LastPass Enterprise en LastPass Identity kunnen federatieve aanmelding instellen en configureren, zodat gebruikers het Active Directory-account (Azure AD of lokale Active Directory) van hun organisatie kunnen gebruiken zonder een tweede hoofdwachtwoord te hoeven aanmaken.

Bekijk eerst de vereisten en beperkingen die gelden voor de accounts van federatieve gebruikers. Start vervolgens de configuratieprocedure tussen de LastPass Enterprise Admin Console en de Azure AD-portal.

Opmerking: In deze instructies is Azure AD de identiteitsprovider die voor de verificatie wordt gebruikt.

Accountvereisten

Voor synchronisatie van uw Azure Active Directory met LastPass is het volgende vereist:

• Een Premium-abonnement op Microsoft Azure Active Directory
  • Een betaalde LastPass Enterprise- of LastPass Identity-account of een actieve proefversie daarvan
  • Een actieve LastPass Enterprise- of LastPass Identity-beheerder (vereist tijdens activering van de proefversie of het betaalde abonnement)

Beperkingen voor federatieve gebruikers

Stap 1: Voer alle stappen in de Azure AD-integratiehandleiding uit

Volg de instructies om federatieve aanmelding met behulp van Azure AD als uw identiteitsprovider in te stellen, zoals beschreven in de handleiding voor Federatieve aanmelding voor LastPass met Azure AD (Engelstalig).

Stap 2: Configureer meervoudige verificatie in Azure AD (optioneel)

Desgewenst kunt u meervoudige verificatie instellen op het niveau van Azure AD (de identiteitsprovider).

Dat was het!

U heeft nu uw LastPass Enterprise- of LastPass Identity-account ingesteld voor het gebruik van federatieve aanmelding met uw Azure Active Directory. Alle nieuwe federatieve gebruikers ontvangen een welkomstmail met het bericht dat ze zich nu bij LastPass kunnen aanmelden. Let op: uw LastPass-gebruikers moeten zich met de LastPass-browserextensie aanmelden om federatieve aanmelding te kunnen gebruiken voor hun Azure AD-account met LastPass.