Hoe configureer en gebruik ik Touch ID voor de LastPass-app voor Mac?

Als u Touch ID voor macOS heeft ingesteld en geactiveerd, kunt u Touch ID gebruiken om de LastPass-app voor Mac te ontgrendelen en uw kluis te openen.

De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

Opmerking: Touch ID voor Mac kan alleen worden gebruikt voor het ontgrendelen van de LastPass-App voor de Mac.
Voordat u begint: U moet Touch ID voor macOS instellen voordat u verder gaat.
U kunt de LastPass-app voor Mac ontgrendelen met uw vingerafdruk via Touch ID:
  1. Open de LastPass Password Manager-app op uw Mac en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Klik op de LastPass Password Manager-app in uw dock om de app naar de voorgrond te brengen.
  3. Ga in de menubalk naar LastPass > Voorkeuren.
  4. Schakel het selectievakje in om de optie Touch ID gebruiken in te schakelen.

Ziet uw LastPass-voorkeurenvenster er anders uit? Dan bekijkt u mogelijk het venster Voorkeuren van de LastPass-app-extensie voor Safari. Deze extensie biedt geen ondersteuning voor ontgrendeling met Touch ID. Om de voorkeursinstellingen voor de LastPass-app voor Mac te openen, gaat u naar de LastPass-wachtwoordbeheerder-app op uw Mac en vervolgens naar LastPass > Voorkeuren.
  5. Klik op OK om wijzigingen op te slaan.
  6. Om deze functie te testen, gaat u in de menubalk naar Bestand > LastPass vergrendelen.
    De app LastPass Password Manager voor Mac verdwijnt en is nu vergrendeld.
  7. Klik In de menubalk op het LastPass-menubalksymbool en selecteer vervolgens Kluis.
    U wordt gevraagd LastPass te ontgrendelen met Touch ID of door uw hoofdwachtwoord in te voeren.
  8. Tik licht met uw vinger op de vingerafdruklezer op de Touch Bar, zoals aangegeven op de balk.

De app LastPass Password Manager voor Mac wordt geopend en geeft uw kluis weer.