Hoe configureer en gebruik ik mobiel accountherstel voor iOS?

Als u de LastPass-app voor iOS gebruikt, kunt u Touch ID of Face ID instellen als methode voor accountherstel, voor het geval dat u uw hoofdwachtwoord vergeet.

Het verdient absoluut aanbeveling om mobiel accountherstel te configureren, ongeacht hoe u LastPass in de dagelijkse praktijk gebruikt (desktop-toepassing, browserextensie, mobiele app), voor het geval dat andere herstelopties niet beschikbaar zijn. Na de configuratie kunt u uw hoofdwachtwoord resetten met Touch ID of Face ID (alleen op dit mobiele apparaat) om toegang tot uw kluis te herstellen. Als u deze stap in eerste instantie overslaat als erom gevraagd wordt, kunt u het altijd later instellen in de Beveiligingsinstellingen van de LastPass-app.

Houd er rekening mee dat LastPass Customer Care de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Customer Care kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten.

Opmerking: Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.

Touch ID instellen

1. Stel Touch ID in op uw iOS-apparaat met de instructies van Apple voor de eerste configuratie.
  2. Meld u aan bij de LastPass-app voor iOS.
    • Tik op Schakel Touch ID in als hier na het aanmelden om gevraagd wordt.
    • Als u het later wilt inschakelen, tik dan in de onderste werkbalk op Instellingen en ga naar Beveiliging. Schakel Gebruik Touch ID in.
  3. Raak de thuisknop licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
  4. Tik op Hoofdwachtwoord invoeren om verder te gaan.
  5. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan om de configuratie af te ronden.

Face ID instellen

1. Stel Face ID in op uw iOS-apparaat met de instructies van Apple voor de eerste configuratie.
  2. Meld u aan bij de LastPass-app voor iOS.
    • Tik op Schakel Face ID in als hier na het aanmelden om gevraagd wordt.
    • Als u het later wilt inschakelen, tik dan in de onderste werkbalk op Instellingen en ga naar Beveiliging. Schakel Gebruik Face ID in.
  3. Houd uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
  4. Tik op Hoofdwachtwoord invoeren om verder te gaan.
  5. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan om de configuratie af te ronden.

Uw hoofdwachtwoord opnieuw instellen met Touch ID

1. Open de LastPass-app voor iOS en tik op Wachtwoord vergeten? in het aanmeldingsscherm.
  2. Tik op Herstellen met Touch ID.
  3. Raak de thuisknop licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
  4. Maak een nieuw hoofdwachtwoord en bevestig het. Voer eventueel een wachtwoordhint in.
  5. Tik op Hoofdwachtwoord instellen en vervolgens op Aanmelden.
  6. Voer uw gebruikersnaam in en uw nieuw aangemaakte hoofdwachtwoord en tik vervolgens op Aanmelden voor toegang tot uw kluis.

Uw hoofdwachtwoord opnieuw instellen met Face ID

1. Open de LastPass-app voor iOS en tik op Wachtwoord vergeten? in het aanmeldingsscherm.
  2. Tik op Herstellen met Face ID.
  3. Houd uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
  4. Maak een nieuw hoofdwachtwoord en bevestig het. Voer eventueel een wachtwoordhint in.
  5. Tik op Hoofdwachtwoord instellen en vervolgens op Aanmelden.
  6. Voer uw gebruikersnaam in en uw nieuw aangemaakte hoofdwachtwoord en tik vervolgens op Aanmelden voor toegang tot uw kluis.

Wachtwoordhint gebruiken (optioneel)

Naast het instellen van Touch ID of Face ID wordt het ook sterk aanbevolen om een wachtwoordhint in te stellen als u uw hoofdwachtwoord instelt of reset via de LastPass-app voor iOS. De bedoeling is dat dit een sleutelwoord of zin is, die werkt als hint of subtiele herinnering. Als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet, wordt deze hint per e-mail verzonden om u te helpen uw wachtwoord te herinneren. Als u dankzij de hint weer weet wat uw wachtwoord is, probeer u dan nogmaals aan te melden bij de app.