Hoe configureer ik mobiel accountherstel voor LastPass op Android?

Als u de LastPass Password Manager-app voor Android gebruikt, kunt u biometrische verificatie instellen als methode voor accountherstel voor als u uw hoofdwachtwoord ooit vergeet.

Voordat u accountherstel met biometrische gegevens kunt instellen, moet u zich bij de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

Het verdient absoluut aanbeveling om mobiel accountherstel te configureren, ongeacht hoe u LastPass in de dagelijkse praktijk gebruikt (desktoptoepassing, browserextensie, mobiele app), voor het geval dat andere herstelopties niet beschikbaar zijn.

Nadat u dit heeft ingesteld en geactiveerd, kunt u uw hoofdwachtwoord resetten met biometrische gegevens (alleen op dit mobiele apparaat) om de toegang tot uw kluis te herstellen. Als u deze stap in eerste instantie overslaat wanneer hierom gevraagd wordt, kunt u dit altijd later nog instellen in de beveiligingsinstellingen van de LastPass Password Manager-app. U kunt uw account ook herstellen met behulp van een wachtwoordhint die u heeft opgegeven toen u uw hoofdwachtwoord instelde of voor het laatst wijzigde.

Houd er rekening mee dat LastPass Customer Care de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Customer Care kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten.

Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.

Vingerafdrukverificatie instellen in LastPass

Voordat u begint: Zorg dat u de vingerafdrukverificatie al heeft ingesteld via de instructies voor de eerste configuratie van Android voordat u verder gaat.
  1. Meld u met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord aan bij de LastPass Password Manager-app voor Android.
  2. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, wordt u gevraagd of u de optie Biometrische gegevens gebruiken voor ontgrendeling wilt inschakelen. Om deze instelling in te schakelen zet u de schakelaar om. Of zie hieronder voor de manier waarop u deze functie later kunt inschakelen in de beveiligingsinstellingen van de app.
  3. Raak de vingerafdruksensor van het apparaat licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
  4. Selecteer Opslaan > Volgende. Dat was het!

De LastPass Password Manager-app voor Android is nu ingesteld voor het gebruik van vingerafdrukverificatie.

Biometrische gegevens en accountherstel inschakelen in de beveiligingsinstellingen

Opmerking: Voordat u accountherstel met vingerafdrukverificatie kunt instellen, moet u zich bij de LastPass-app voor Android aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
Voordat u begint: Zorg dat u de vingerafdrukverificatie al heeft ingesteld via de instructies voor de eerste configuratie van Android voordat u verder gaat.
  1. Meld u met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord aan bij de LastPass Password Manager-app.
  2. Selecteer het kluispictogram linksboven in het scherm.
  3. Ga naar Instellingen > Beveiliging.
  4. Als de optie Biometrische gegevens gebruiken voor ontgrendeling nog niet ingeschakeld is, zet u de schakelaar aan om deze optie te activeren. Dit is noodzakelijk om accountherstel te kunnen gebruiken.
  5. Zet de schakelaar aan om de optie Accountherstel te activeren.
  6. Raak de vingerafdruksensor van het apparaat licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
    U heeft nu het gebruik van biometrische gegevens ingeschakeld om de app te ontgrendelen en accountherstel te gebruiken met de LastPass Password Manager-app voor Android.

Wachtwoordhint gebruiken (aanbevolen)

Naast het instellen van vingerafdrukverificatie wordt het ook sterk aanbevolen om een wachtwoordhint in te stellen als u uw hoofdwachtwoord instelt of reset via de LastPass-app voor Android. Dit moet een sleutelwoord of zin zijn die werkt als hint of subtiele herinnering. Als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet, wordt deze hint per e-mail verzonden om u te helpen uw wachtwoord te herinneren. Als u dankzij de hint weer weet wat uw wachtwoord is, kunt u opnieuw proberen in te loggen bij de app.