Hoe schakel ik biometrische gegevens in en configureer ik accountherstel voor LastPass op Android?

Als u de LastPass Password Manager-app voor Android gebruikt, kunt u biometrische verificatie instellen als methode voor accountherstel als u uw hoofdwachtwoord ooit vergeet.

Voordat u accountherstel met biometrische gegevens kunt instellen, moet u zich bij de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik aanmelden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

Het verdient absoluut aanbeveling om mobiel accountherstel te configureren, ongeacht hoe u LastPass in de dagelijkse praktijk gebruikt (desktoptoepassing, browserextensie, mobiele app), voor het geval dat andere herstelopties niet beschikbaar zijn.

Nadat u dit heeft ingesteld en geactiveerd, kunt u uw hoofdwachtwoord resetten met biometrische gegevens (alleen op dit mobiele apparaat) om de toegang tot uw kluis te herstellen. Als u deze stap in eerste instantie overslaat wanneer hierom gevraagd wordt, kunt u dit altijd later nog instellen in de beveiligingsinstellingen van de LastPass Password Manager-app. U kunt uw account ook herstellen met behulp van een wachtwoordhint die u heeft opgegeven toen u uw hoofdwachtwoord instelde of voor het laatst wijzigde.

Houd er rekening mee dat LastPass Customer Care de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Customer Care kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten.

Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.

Biometrische gegevens en accountherstel inschakelen

Deze functie is geen vervanging voor het invullen van uw hoofdwachtwoord als u zich aanmeldt bij de app om uw kluis te openen.

Biometrische gegevens kunnen in de volgende gevallen voor verificatie worden gebruikt:

• Als u de functie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord heeft ingeschakeld (in het algemeen of alleen voor bepaalde sites).
  • Als u uw hoofdwachtwoord heeft opgeslagen op de aanmeldingspagina van de app en terugkeert naar de app. Daarnaast moet u op het pictogram voor kluisopties tikken en naar Instellingen > Beveiliging gaan, en de schakelaar voor automatisch vergrendelen van LastPass omzetten.
  • Als er voor uw bedrijf een beleid is ingesteld dat opnieuw vragen om het hoofdwachtwoord afdwingt (voor Enterprise- of Identity-gebruikers).
  • Als u de optie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord heeft ingeschakeld in het venster 'Invullen in apps'.

Ga als volgt te werk om biometrische gegevens en accountherstel in te schakelen in LastPass voor uw mobiele apparaat:

1. Open de LastPass Password Manager-app en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer het pictogram voor kluisopties linksboven in het scherm.
  3. Ga naar Instellingen > Beveiliging.
  4. Zet de schakelaar om voor de optie Ontgrendelen met biometrische gegevens.
  5. Om accountherstel in te schakelen, zet u de schakelaar om voor de optie Accountherstel.
  6. Verifiëren met vingerafdruk of gezichtsherkenning.
Lastpass in nu geconfigureerd voor het gebruiken van biometrische gegevens en accountherstel voor Android.

Wachtwoordhint gebruiken (aanbevolen)

Naast het instellen van vingerafdrukverificatie wordt het ook sterk aanbevolen om een wachtwoordhint in te stellen als u uw hoofdwachtwoord instelt of reset via de LastPass-app voor Android. Dit moet een sleutelwoord of zin zijn die werkt als hint of subtiele herinnering. Als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet, wordt deze hint per e-mail verzonden om u te helpen uw wachtwoord te herinneren. Als u dankzij de hint weer weet wat uw wachtwoord is, kunt u opnieuw proberen in te loggen bij de app.