Hoe kan ik vingerafdrukgegevens instellen en gebruiken met LastPass voor mijn Android-apparaat?

U kunt vingerafdrukgegevens instellen op uw Android-apparaat en deze gebruiken om uw identiteit te verifiëren voor de LastPass Password Manager-app of om uw mobiele account te herstellen.

Vingerafdrukgegevens instellen voor uw apparaat

Vingerafdrukgegevens inschakelen voor LastPass

1. Download en installeer de LastPass Password Manager-app voor Android.
  2. Open de LastPass-app op uw mobiele apparaat.
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en selecteer Aanmelden.
    Opmerking: Als u nog geen LastPass-account heeft, selecteert u Account aanmaken rechtsboven op de primaire knoppenbalk en volgt u de stappen voor het aanmaken van een gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij de app, wordt u gevraagd Biometrische gegevens inschakelen.
    • Als u het inschakelen van biometrische verificatie overslaat, kunt u dit later handmatig inschakelen door het Kluismenu-pictogram in het navigatiegedeelte linksboven te selecteren, vervolgens Instellingen > Beveiliging te selecteren en de schakelaar bij de optie Ontgrendelen met biometrische gegevens in te schakelen.
  4. Scan uw vingerafdruk om uw identiteit te verifiëren.
  5. Als uw vingerafdruk wordt geaccepteerd, bent u klaar.

Vingerafdrukverificatie is nu ingeschakeld voor LastPass en kan gebruikt worden voor verificatie bij het openen van de LastPass-app en het invullen van aanmeldingsgegevens in apps en op websites.

Vingerafdruk gebruiken om u aan te melden bij LastPass

U kunt biometrische gegevens gebruiken om zich aan te melden bij LastPass.

Voordat u begint: u moet zich aanmelden bij de LastPass Password Manager-app met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord, en biometrische gegevens inschakelen in LastPass, voordat u zich kunt aanmelden met biometrische gegevens.
  1. Open de LastPass Password Manager-app.
  2. Ga afhankelijk van uw type apparaat op een van de volgende manieren te werk:
    • Voor gezichtsherkenning houdt u uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
    • Voor vingerafdrukverificatie plaatst u uw vinger op de vingerafdruksensor.
  3. Als de verificatie gelukt is, wordt er een bevestiging weergegeven.

U bent nu aangemeld bij de LastPass Password Manager-app en hebt toegang tot uw kluis.

Vingerafdruk gebruiken voor automatisch invullen

1. Ga naar een app of website op uw apparaat (waarvoor LastPass opgeslagen aanmeldingsgegevens heeft).
  2. Selecteer Automatisch invullen met LastPass in het aanmeldingsvenster.
  3. Scan uw vingerafdruk om uw identiteit te verifiëren.
  4. Als uw vingerafdruk is geaccepteerd, worden uw aanmeldingsgegevens automatisch ingevuld en kunt u de aanmelding bij uw app of website afronden.

Instellingen waardoor om gebruik van biometrische gegevens gevraagd wordt

In de volgende gevallen wordt er gevraagd om verificatie met biometrische gegevens:

• Als u de functie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord heeft ingeschakeld (in het algemeen of alleen voor bepaalde sites).
  • Als u uw hoofdwachtwoord heeft opgeslagen op de aanmeldingspagina van de app en terugkeert naar de app. Daarnaast moet u op het pictogram Kluisopties tikken en naar Instellingen > Beveiliging gaan, en de schakelaar inschakelen voor het automatisch vergrendelen van LastPass.
  • Als er voor uw bedrijf een beleid is ingesteld dat opnieuw vragen om het hoofdwachtwoord afdwingt (voor Enterprise- of Identity-gebruikers).
  • Als u de optie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord heeft ingeschakeld in het venster "Invullen in apps".