Hoe kan ik Gezichtsontgrendeling instellen en gebruiken met LastPass op een Pixel 4?

Als u een Pixel 4-apparaat heeft, kunt u de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik voor Android installeren en gebruiken, en Gezichtsontgrendeling gebruiken als biometrische verificatie voor het naadloos invullen van aanmeldingsgegevens voor sites en mobiele apps.

Opmerking: Op uw Pixel 4 moet Android OS 10 of hoger worden uitgevoerd en moet de meest recente versie van de LastPass Password Manager-app voor Android geïnstalleerd zijn.

Gezichtsontgrendeling configureren voor uw apparaat

1. Configureer Gezichtsontgrendeling voor uw Pixel 4. Volg hierbij de volgende instructies: "Je Pixel ontgrendelen via gezichtsherkenning".
  2. Zorg dat u bij de instellingen voor Gezichtsontgrendeling de schakelaar bij de instelling App-login en -betalingen is ingeschakeld (deze optie wordt standaard ingeschakeld tijdens de configuratie).

Gezichtsontgrendeling inschakelen voor LastPass

1. Download en installeer de LastPass Password Manager-app voor Android.
  2. Open de app op uw mobiele apparaat.
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en selecteer Aanmelden.
    Tip: Als u nog geen LastPass-account heeft, selecteert u Account aanmaken rechtsboven op de primaire knoppenbalk en volgt u de stappen voor het aanmaken van een gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij de app, wordt u gevraagd Biometrische gegevens inschakelen.

• Als dit niet de eerste keer is dat u zich aanmeldt en als u het inschakelen van biometrische verificatie eerder heeft overgeslagen, kunt u dit later handmatig inschakelen door het Kluismenu-pictogram in het navigatiegedeelte linksboven te selecteren, vervolgens Instellingen > Beveiliging te selecteren en de schakelaar bij de optie Ontgrendelen met biometrische gegevens in te schakelen.

4. Houd uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
  5. Als de gezichtsherkenning wordt geaccepteerd, bent u klaar.

Gezichtsontgrendeling is nu ingeschakeld voor LastPass en kan gebruikt worden voor verificatie bij het openen van de LastPass Password Manager-app en het invullen van aanmeldingsgegevens in apps en op websites.

Gezichtsontgrendeling gebruiken voor automatisch invullen

1. Ga naar een app of website op uw apparaat (waarvoor LastPass opgeslagen aanmeldingsgegevens heeft).
  2. Selecteer Automatisch invullen met LastPass in het aanmeldingsvenster.
  3. Houd uw apparaat rechtop voor uw gezicht.

Als de gezichtsherkenning is geaccepteerd, worden uw aanmeldingsgegevens automatisch ingevuld en kunt u de aanmelding bij uw app of website afronden.

Problemen oplossen

Als u een apparaat met biometrische functionaliteit heeft en het ontgrendelen van LastPass of het gebruik van automatisch invullen niet werkt, controleert u eerst uw beveiligingsinstellingen:

1. Selecteer het kluismenupictogram in het navigatiegedeelte linksboven.
  2. Selecteer Instellingen > Beveiliging.

Als de optie "Ontgrendelen met biometrische gegevens" niet beschikbaar is en de melding "Niet ondersteund op uw apparaat" wordt weergegeven, moet u de optie App-login en -betalingen in de instellingen voor Gezichtsontgrendeling inschakelen.

Ga als volgt te werk om deze instelling in te schakelen:

1. Open de Instellingen op uw Pixel 4-telefoon.
  2. Tik op BeveiligingOntgrendelen via gezichtsherkenning.
  3. Geef uw pincode, patroon of wachtwoord op.
  4. Schakel App-login en -betalingen in.
  5. Ga terug naar de LastPass Password Manager-app.
  6. Selecteer het kluispictogram linksboven in het navigatiegedeelte en selecteer vervolgens Instellingen > Beveiliging.
  7. Schakel de optie voor biometrische ontgrendeling in door de schakelaar om te zetten.

Gezichtsontgrendeling is nu ingeschakeld voor LastPass en kan gebruikt worden voor verificatie bij het openen van de LastPass Password Manager-app en het invullen van aanmeldingsgegevens in apps en op websites.