Hoe kan ik Gezichtsontgrendeling instellen en gebruiken met LastPass op een Pixel 4?

Als u een Pixel 4-apparaat heeft, kunt u de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik voor Android installeren en gebruiken, en Gezichtsontgrendeling gebruiken als biometrische verificatie voor het naadloos invullen van aanmeldingsgegevens voor sites en mobiele apps.

Opmerking: Op uw Pixel 4 moet Android OS 10 of hoger worden uitgevoerd en moet de meest recente versie van de LastPass-app voor Android geïnstalleerd zijn.

Gezichtsontgrendeling configureren voor uw apparaat

1. Configureer Gezichtsontgrendeling voor uw Pixel 4. Volg hierbij de volgende instructies: "Je Pixel ontgrendelen via gezichtsherkenning".
  2. Zorg dat u bij de instellingen voor Gezichtsontgrendeling de schakelaar bij de instelling App-login en -betalingen is ingeschakeld (deze optie wordt standaard ingeschakeld tijdens de configuratie).

Gezichtsontgrendeling inschakelen voor LastPass

1. Download en installeer de LastPass Password Manager-app voor Android.
  2. Open de LastPass-app op uw mobiele apparaat.
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en selecteer Aanmelden.

Opmerking: Als u nog geen LastPass-account heeft, selecteert u Account aanmaken rechtsboven op de primaire knoppenbalk en volgt u de stappen voor het aanmaken van een gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

• Als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij de app, wordt u gevraagd Biometrische gegevens inschakelen.

• Als u het inschakelen van biometrische verificatie overslaat, kunt u dit later handmatig inschakelen door het Kluismenu-pictogram in het navigatiegedeelte linksboven te selecteren, vervolgens Instellingen > Beveiliging te selecteren en de schakelaar bij de optie Ontgrendelen met biometrische gegevens in te schakelen.

1. Houd uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
  2. Als de gezichtsherkenning wordt geaccepteerd, bent u klaar.

Gezichtsontgrendeling is nu ingeschakeld voor LastPass en kan gebruikt worden voor verificatie bij het openen van de LastPass-app en het invullen van aanmeldingsgegevens in apps en op websites.

Gezichtsontgrendeling gebruiken voor automatisch invullen

1. Ga naar een app of website op uw apparaat (waarvoor LastPass opgeslagen aanmeldingsgegevens heeft).
  2. Selecteer Automatisch invullen met LastPass in het aanmeldingsvenster.
  3. Houd uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
  4. Als de gezichtsherkenning is geaccepteerd, worden uw aanmeldingsgegevens automatisch ingevuld en kunt u de aanmelding bij uw app of website afronden.

Problemen oplossen

Als u een apparaat met biometrische functionaliteit heeft en het ontgrendelen van LastPass of het gebruik van automatisch invullen niet werkt, controleert u eerst uw beveiligingsinstellingen:

1. Selecteer het kluismenupictogram in het navigatiegedeelte linksboven.
  2. Selecteer Instellingen > Beveiliging.

Als de optie "Ontgrendelen met biometrische gegevens" niet beschikbaar is en de melding "Niet ondersteund op uw apparaat" wordt weergegeven, moet u de optie App-login en -betalingen in de instellingen voor Gezichtsontgrendeling inschakelen.

Ga als volgt te werk om deze instelling in te schakelen:

1. Open de Instellingen op uw Pixel 4-telefoon.
  2. Tik op BeveiligingOntgrendelen via gezichtsherkenning.
  3. Geef uw pincode, patroon of wachtwoord op.
  4. Schakel App-login en -betalingen in.

Gerelateerd

LastPass voor Android

Hoe configureer en gebruik ik mobiel accountherstel op Android?

Waarom werkt de functie "Ontgrendelen met biometrische gegevens" niet voor LastPass op mijn Android-apparaat?

Hoe kan ik vingerafdrukgegevens instellen en gebruiken met LastPass voor mijn Android-apparaat?