Hoe stel ik alle opties voor accountherstel in voor LastPass?

Nadat u uw LastPass-account heeft aangemaakt, is het ten zeerste aan te raden om alle opties voor accountherstel in te stellen en te configureren, zodat u ook toegang tot uw LastPass-kluis heeft als u onverhoopt uw hoofdwachtwoord vergeet. Deze herstelopties kunnen tijdens de levensduur van uw LastPass-account op elk gewenst moment worden ingesteld.

Waarschuwing: Als de herstelopties niet zijn ingesteld en het u niet lukt uw hoofdwachtwoord te herstellen, moet u een nieuw LastPass-account maken en al uw kluisgegevens opnieuw invoeren.
LET OP: Houd er rekening mee dat LastPass Support de hoofdwachtwoorden van gebruikers niet kent. LastPass Support kan een hoofdwachtwoord van een gebruiker niet opnieuw instellen als de gebruiker het is vergeten. Lees voor meer informatie Waarom kan LastPass Support het hoofdwachtwoord voor mijn account niet herstellen?.

De volgende herstelopties zijn beschikbaar:

Hersteloptie 1: Aanmelden bij LastPass vanaf uw desktopcomputer

Als u zich aanmeldt bij LastPass vanaf uw desktopcomputer, maakt u een lokaal opgeslagen eenmalig herstelwachtwoord aan in iedere browser waarmee u zich aanmeldt, zodat u dit kunt gebruiken tijdens het accountherstelproces als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.

Er wordt automatisch een eenmalig herstelwachtwoord voor u aangemaakt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass via de browserextensie en/of de online kluis (dus via de LastPass-website). U kunt dit wachtwoord niet noteren.

Opmerking: Zie voor meer informatie over het eenmalige herstelwachtwoord Wat is een eenmalig herstelwachtwoord in LastPass?
  • Meld u aan bij uw online kluis op het web (via de LastPass-website) – Deze aanmeldingsmethode kan worden gebruikt als u de LastPass-browserextensie niet lokaal kunt installeren. Bij aanmeldingen via uw online kluis op het web (via de aanmeldingspagina van LastPass) vanuit meerdere browsers, wordt het eenmalige herstelwachtwoord lokaal opgeslagen in de lokale opslag van elke browser, zodat deze voor accountherstel kan worden gebruikt (als u de lokale opslag van uw browser niet heeft gewist sinds de laatste keer dat u bij LastPass bent aangemeld).
    Waarschuwing: Als u een openbare of niet-vertrouwde computer gebruikt, adviseren we u om Tijdelijke (eenmalige) wachtwoorden te gebruiken om u aan te melden bij LastPass, in plaats van de LastPass-website. Als u zich aanmeldt bij de LastPass-website op een openbare of niet-vertrouwde computer, vergeet dan niet de cache van de browser waarop u LastPass heeft geopend leeg te maken voordat u de computer verlaat (om het eenmalige herstelwachtwoord te wissen, dat bij uw aanmeldingssessie is vastgelegd).
  • Aanmelden via de LastPass-browserextensie (aanbevolen) – Deze aanmeldingsmethode wordt aanbevolen zodat u de instellingen en voorkeuren van de extensie kunt beheren om aan te passen op welke manier u LastPass wilt gebruiken op uitsluitend de apparaten die u vertrouwt. Daarnaast wordt bij het aanmelden met behulp van de extensie lokaal een versleutelde cache van uw kluisgegevens gemaakt. Hiermee genereert u een deelsleutel voor het aanmaken en gebruiken van gedeelde mappen (indien van toepassing).

U wordt geadviseerd zich aan te melden via de extensie op meerdere browsers (zo vaak als u kunt) en indien mogelijk vanaf meerdere apparaten die u vertrouwt. Hiermee wordt het eenmalige herstelwachtwoord voor elke browser lokaal opgeslagen in de opslagplaats van LastPass. Als u zich bij meerdere vertrouwde apparaten aanmeldt, weet u bovendien zeker dat u over meerdere eenmalige herstelwachtwoorden beschikt.

Hersteloptie 2: Mobiel accountherstel instellen op iOS of Android

Belangrijk: Hoe u LastPass ook gebruikt (desktop-toepassing, browserextensie, app voor mobiel gebruik), u wordt nadrukkelijk geadviseerd Touch ID/vingerafdrukverificatie of Face ID in te stellen om mobiel accountherstel voor iOS of Android te kunnen gebruiken. Zo heeft u de mogelijkheid uw hoofdwachtwoord te resetten met behulp van biometrische gegevens vanaf dat apparaat. Ook als u besluit de app LastPass Password Manager niet te gebruiken, vormt het instellen van mobiel accountherstel op uw huidige mobiele apparaat een vangnet, aangezien u uw hoofdwachtwoord opnieuw kunt instellen met behulp van biometrische gegevens.

Hersteloptie 3: Geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord beheren

Hersteloptie 4: Sms-accountherstel instellen

U kunt sms-accountherstel instellen door een mobiel nummer aan uw account toe te voegen waarop u een verificatiebericht kunt ontvangen. Dat nummer wordt dan gebruikt tijdens het accountherstelproces als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten.
Belangrijk: Om de stappen voor accountherstel af te ronden is een geldig eenmalig herstelwachtwoord vereist, dat wordt aangemaakt wanneer u zich aanmeldt bij de LastPass-browserextensie en/of online kluis op uw desktop en u de cache niet heeft gewist.

Volg de stappen voor het instellen van SMS-accountherstel voor LastPass.