Hoe reset ik mijn hoofdwachtwoord voor LastPass met behulp van sms-accountherstel?

Als u sms-accountherstel gebruikt, wordt de herstelprocedure voor het hoofdwachtwoord geactiveerd als ten minste een van uw browsers een eenmalig herstelwachtwoord heeft vastgelegd (dat wordt aangemaakt door u ten minste één keer aan te melden bij de extensie).

Bekijk de video

Voordat u begint: Zorg dat u sms-accountherstel al heeft ingesteld voordat u verder gaat.
  1. Ga naar https://lastpass.com/recover.php.
  2. Voer uw e-mailadres in en klik op Doorgaan.
  3. Het systeem stuurt een sms-bericht met een cijfercode naar uw telefoon. Voer deze code in in uw browser en klik op Verifiëren.
  4. Selecteer Klik om het account te herstellen.
  5. Als u gevraagd wordt of u een eenmalig wachtwoord voor accountherstel wilt gebruiken, klikt u op Ja.
  6. Als het volgende venster wordt weergegeven met de melding dat accountherstel is gedetecteerd en dat u onmiddellijk uw hoofdwachtwoord moet wijzigen, klikt u op OK om door te gaan.

Probleemoplossing: Als u een melding ziet dat "accountherstel van LastPass is mislukt omdat uw huidige browser geen gegevens voor accountherstel op deze computer heeft opgeslagen" of dat "een eenmalig herstelwachtwoord niet is gevonden", moet u deze stappen opnieuw volgen met de browser waarmee u aangemeld bent bij LastPass. Voor meer informatie raadpleegt u de info over probleemoplossing hier.

7. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in en bevestig het, en voer vervolgens een hint voor het hoofdwachtwoord in (optioneel maar aanbevolen).

Tip: We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik geen persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

8. Klik op Bevestigen.

Resultaat: Er wordt een bericht weergegeven waarin staat dat uw wachtwoord is gewijzigd.

9. Klik op OK om verder te gaan met afmelden.
  10. Nadat u bent afgemeld bij LastPass, kunt u zich weer aanmelden met het nieuwe hoofdwachtwoord.

Resultaat: U heeft uw hoofdwachtwoord nu opnieuw ingesteld.

Wat u vervolgens moet doen: (Aanbevolen)

Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:

1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.

Wat u vervolgens moet doen: (Optioneel)

Als u een lijst met tijdelijke eenmalige wachtwoorden heeft gemaakt voor gebruik bij openbare/niet-vertrouwde computers, zorgt het wijzigen of resetten van uw hoofdwachtwoord ervoor alle eenmalige wachtwoorden die u vóór de wijziging heeft gegenereerd, ongeldig worden (aangezien uw kluis opnieuw moet worden versleuteld). Dat betekent dat u na de wijziging van het hoofdwachtwoord nieuwe eenmalige wachtwoorden moet genereren. Alle eenmalige wachtwoorden die u eerder heeft gegenereerd, worden namelijk niet langer vermeld. Ontdek hoe u nieuwe eenmalige wachtwoorden aanmaakt.