Hoe reset ik mijn hoofdwachtwoord voor LastPass met behulp van sms-accountherstel?

Als u sms-accountherstel gebruikt, wordt de herstelprocedure voor het hoofdwachtwoord geactiveerd als ten minste een van uw browsers een eenmalig herstelwachtwoord heeft vastgelegd (dat wordt aangemaakt door u ten minste één keer aan te melden bij de extensie).

Voordat u begint: Vereiste: om deze methode voor accountherstel te kunnen gebruiken, moet u sms-accountherstel al hebben ingesteld.
  1. Ga naar https://lastpass.com/recover.php.
  2. Voer uw gebruikersnaam in en klik op Doorgaan.
  3. Het systeem stuurt een sms-bericht naar uw telefoon met een cijfercode. Voer deze code in in uw browser en klik op Verifiëren.
  4. Selecteer Klik om het account te herstellen.
  5. Als u gevraagd wordt of u een eenmalig wachtwoord voor accountherstel wilt gebruiken, klikt u op Ja.
  6. Als het volgende venster wordt weergegeven met de melding dat accountherstel is gedetecteerd en dat u onmiddellijk uw hoofdwachtwoord moet wijzigen, klikt u op OK om door te gaan.

Probleemoplossing: als u een melding ziet dat "accountherstel van LastPass is mislukt omdat uw huidige browser geen gegevens voor accountherstel op deze computer heeft opgeslagen" of dat "een eenmalig herstelwachtwoord niet is gevonden", moet u deze stappen opnieuw volgen met de browser waarmee u aangemeld bent bij LastPass. Voor meer informatie raadpleegt u hier informatie over het oplossen van problemen.

7. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in en bevestig het, en voer vervolgens een hint voor het hoofdwachtwoord in (optioneel maar aanbevolen).
  8. Klik op Bevestigen.
  9. Als u een bericht ziet met de melding dat uw wachtwoord is gewijzigd en dat u wordt geadviseerd zich handmatig af te melden (als u niet automatisch bent afgemeld), klikt u op OK om verder te gaan.
  10. Nadat u bent afgemeld bij LastPass, kunt u zich weer aanmelden met het nieuwe hoofdwachtwoord.
    U heeft uw hoofdwachtwoord nu opnieuw ingesteld.
Volgende stap:
Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:
  1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.