Hoe reset ik mijn hoofdwachtwoord met behulp van mobiel accountherstel voor LastPass op iOS?

Als accountherstel is ingesteld op uw mobiele apparaat, kunt u uw hoofdwachtwoord resetten met Face ID of Touch ID om de toegang tot uw kluis te herstellen.

Bekijk de video

Voordat u begint: Controleer of u het volgende heeft gedaan voordat u verder gaat:
  1. Face ID of Touch ID instellen op uw iOS-apparaat
  2. De LastPass Password Manager-app voor iOS downloaden
  3. Mobiel accountherstel voor LastPass instellen op iOS
U kunt uw hoofdwachtwoord resetten met biometrische gegevens op uw iOS-apparaat middels Face ID of Touch ID.
  1. De app LastPass Password Manager voor mobiel gebruik openen.
  2. Selecteer Problemen bij het aanmelden? op het aanmeldscherm.
  3. Selecteer Hoofdwachtwoord vergeten.
  4. Selecteer Account herstellen.
    U gebruikt: Actie:
    Face ID
    1. Selecteer Herstellen met Face ID.
    2. Houd uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).

4. Selecteer Volgende.
    5. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en bevestig het.
    6. Stel een wachtwoordhint in.
    7. Selecteer Hoofdwachtwoord instellen.
    8. Als u bent afgemeld, selecteert u Aanmelden.
    9. Voer uw e-mailadres en het nieuw aangemaakte hoofdwachtwoord in en selecteer Aanmelden.
    Touch ID
    1. Selecteer Herstellen met Touch ID.
    2. Raak de thuisknop licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).

4. Selecteer Volgende.
    5. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en bevestig het.
    6. Stel een wachtwoordhint in.
    7. Selecteer Hoofdwachtwoord instellen.
    8. Als u bent afgemeld, selecteert u Aanmelden.
    9. Voer uw e-mailadres en het nieuw aangemaakte hoofdwachtwoord in en selecteer Aanmelden.

Tip: We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik geen persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

U heeft uw hoofdwachtwoord opnieuw ingesteld met biometrische gegevens in de LastPass Password Manager-app voor iOS.
Wat u vervolgens moet doen: (Aanbevolen)

Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:

1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.

Wat u vervolgens moet doen: (Optioneel)

Als u een lijst met tijdelijke eenmalige wachtwoorden heeft gemaakt voor gebruik bij openbare/niet-vertrouwde computers, zorgt het wijzigen of resetten van uw hoofdwachtwoord ervoor alle eenmalige wachtwoorden die u vóór de wijziging heeft gegenereerd, ongeldig worden (aangezien uw kluis opnieuw moet worden versleuteld). Dat betekent dat u na de wijziging van het hoofdwachtwoord nieuwe eenmalige wachtwoorden moet genereren. Alle eenmalige wachtwoorden die u eerder heeft gegenereerd, worden namelijk niet langer vermeld. Ontdek hoe u nieuwe eenmalige wachtwoorden aanmaakt.