Hoe reset ik mijn hoofdwachtwoord voor LastPass met mobiel accountherstel op Android?

Als accountherstel is ingesteld op uw mobiele apparaat, kunt u uw hoofdwachtwoord resetten met vingerafdrukherkenning om de toegang tot uw kluis te herstellen.

Bekijk de video

1. Open de LastPass Password Manager-app en selecteer Problemen bij het aanmelden? op het aanmeldingsscherm.
  2. Tik op Hoofdwachtwoord vergeten.
  3. Tik op Account herstellen.
  4. Tik op Herstellen met vingerafdruk.

Herstellen met vingerafdruk op Android

5. Raak de vingerafdruksensor van het apparaat licht aan (niet drukken) om uw vingerafdruk te scannen.
  6. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld) en selecteer Volgende.
  7. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in en bevestig het. Stel eventueel een wachtwoordhint in (aanbevolen).

Tip: We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik geen persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

8. Selecteer Hoofdwachtwoord instellen.

Hoofdwachtwoord instellen op Android

9. Selecteer Ga naar de aanmelding.
  10. Voer uw gebruikersnaam en uw nieuw aangemaakte hoofdwachtwoord in en selecteer vervolgens Aanmelden voor toegang tot uw kluis.
U heeft uw hoofdwachtwoord nu opnieuw ingesteld met biometrische gegevens in de LastPass Password Manager-app voor Android.
Wat u vervolgens moet doen: (Aanbevolen)

Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:

1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.

Wat u vervolgens moet doen: (Optioneel)

Als u een lijst met tijdelijke eenmalige wachtwoorden heeft gemaakt voor gebruik bij openbare/niet-vertrouwde computers, zorgt het wijzigen of resetten van uw hoofdwachtwoord ervoor alle eenmalige wachtwoorden die u vóór de wijziging heeft gegenereerd, ongeldig worden (aangezien uw kluis opnieuw moet worden versleuteld). Dat betekent dat u na de wijziging van het hoofdwachtwoord nieuwe eenmalige wachtwoorden moet genereren. Alle eenmalige wachtwoorden die u eerder heeft gegenereerd, worden namelijk niet langer vermeld. Ontdek hoe u nieuwe eenmalige wachtwoorden aanmaakt.