Hoe reset ik mijn hoofdwachtwoord voor LastPass met een eenmalig herstelwachtwoord?

Er wordt automatisch een eenmalig herstelwachtwoord voor u aangemaakt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass via de browserextensie. U kunt dit wachtwoord niet noteren.

Bij het gebruik van deze methode voor herstel van het hoofdwachtwoord stuurt het systeem u een e-mail met een link waarmee u uw hoofdwachtwoord alleen opnieuw kunt instellen wanneer u deze opent op het apparaat en met de browser die gekoppeld zijn aan het eenmalige herstelwachtwoord (dat is aangemaakt bij uw aanmelding bij de LastPass-browserextensie).
  1. Ga naar https://lastpass.com/recover.php.
  2. Voer uw e-mailadres in en klik op Doorgaan.
  3. Hoe u te werk gaat hangt af van de vraag of u in een eerder stadium sms-accountherstel heeft ingeschakeld.
    • Als u sms-accountherstel heeft ingeschakeld om een vergeten hoofdwachtwoord te resetten, stuurt LastPass u een sms met een verificatiecode. Voer de code in en klik op Controleren. Ga verder met stap 4.
    • Als u sms-accountherstel niet hebt ingeschakeld, maar wel een beveiligings-e-mail, stuurt LastPass een e-mail naar uw secundaire e-mailadres (of naar het e-mailadres van uw account, als er geen secundair e-mailadres is ingesteld). Klik vervolgens op de koppeling in de e-mail en ga verder met stap 4.
  4. Selecteer Klik om het account te herstellen.
  5. Als u gevraagd wordt of u een eenmalig wachtwoord voor accountherstel wilt gebruiken, klikt u op Ja.
  6. Als u gevraagd wordt om onmiddellijk uw hoofdwachtwoord te wijzigen om uw account te herstellen, klikt u op OK om verder te gaan.

Probleemoplossing: als u een melding ziet dat "accountherstel van LastPass is mislukt omdat uw huidige browser geen gegevens voor accountherstel op deze computer heeft opgeslagen" of dat "een eenmalig herstelwachtwoord niet is gevonden", moet u deze stappen opnieuw volgen met de browser waarmee u aangemeld bent bij LastPass. Voor meer informatie raadpleegt u hier informatie over het oplossen van problemen.

7. Voer een nieuw hoofdwachtwoord en een wachtwoordhint (aanbevolen) in en klik op Bevestigen.
  8. Als u een bericht ziet met de melding dat uw hoofdwachtwoord is gewijzigd en dat u wordt geadviseerd zich handmatig af te melden (als u niet automatisch bent afgemeld), klikt u op OK om verder te gaan.
  9. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord nadat u bent afgemeld bij LastPass.
    U heeft uw hoofdwachtwoord nu opnieuw ingesteld.
Volgende stap:
Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:
  1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.