Hoe reset ik mijn hoofdwachtwoord met een hint/geheugensteun?

Als u eerder een hint/geheugensteun voor het hoofdwachtwoord heeft ingesteld (tijdens het maken van het account, toen u voor het laatst uw hoofdwachtwoord heeft gewijzigd of door het handmatig invoeren in uw accountinstellingen), kunt u LastPass een e-mail met een geheugensteuntje laten sturen ter herinnering.

1. Ga naar https://lastpass.com/forgot.php.
  2. Voer uw e-mailadres in en klik op Hint versturen.

3. U ontvangt een e-mail in uw inbox met het woord of de woorden die u heeft ingesteld als geheugensteun om u te helpen het hoofdwachtwoord te herinneren.

Tip: Als u geen e-mail met een wachtwoordhint ontvangt, heeft u mogelijk een tweede beveiligings-e-mailadres ingeschakeld waarnaar de e-mail is verstuurd (meer info). Controleer daarnaast uw spamfolder en spamfilters.

4. Als u zich na het lezen van uw hint weer herinnert welk wachtwoord u had ingesteld, probeert u opnieuw in te loggen bij LastPass.

Probleemoplossing: Als u zich ook na het lezen van uw hint niet meer kunt herinneren welk wachtwoord u had ingesteld, klikt u op LastPass-accountherstel in de e-mail en volgt u deze instructies om uw hoofdwachtwoord te herstellen met een eenmalig herstelwachtwoord.

Wat u vervolgens moet doen: (Aanbevolen)

Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:

1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.

Wat u vervolgens moet doen: (Optioneel)

Als u een lijst met tijdelijke eenmalige wachtwoorden heeft gemaakt voor gebruik bij openbare/niet-vertrouwde computers, zorgt het wijzigen of resetten van uw hoofdwachtwoord ervoor alle eenmalige wachtwoorden die u vóór de wijziging heeft gegenereerd, ongeldig worden (aangezien uw kluis opnieuw moet worden versleuteld). Dat betekent dat u na de wijziging van het hoofdwachtwoord nieuwe eenmalige wachtwoorden moet genereren. Alle eenmalige wachtwoorden die u eerder heeft gegenereerd, worden namelijk niet langer vermeld. Ontdek hoe u nieuwe eenmalige wachtwoorden aanmaakt.