Hoe kan ik noodtoegang voor een LastPass-account aanvragen?

De gebruiker voor toegang in geval van nood kan nu direct of in de toekomst toegang aanvragen bij de eigenaar van het LastPass-account.

De volgende stappen zijn bedoeld voor de gebruiker voor toegang in geval van nood die de uitnodiging voor noodtoegang heeft geaccepteerd:
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Noodtoegang in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Mensen die mij vertrouwen.
  4. Ga naar het wachtende item voor de eigenaar van het LastPass-account die u heeft uitgenodigd als gebruiker voor noodtoegang. De opgegeven wachttijd is te vinden in het navigatiegedeelte rechts.

Opmerking: In de bovenstaande afbeelding is de opgegeven wachttijd drie uur. Dat betekent dat als u (de gebruiker voor toegang in geval van nood) noodtoegang aanvraagt, de eigenaar van het LastPass-account tot drie uur de tijd heeft om uw verzoek te weigeren. Als het verzoek niet wordt afgewezen, krijgt u toegang.

5. Houd de cursor boven de vermelding en klik op Toegang aanvragen.
  6. Wanneer u gevraagd wordt de handeling te bevestigen, klikt u op Ja.
    Er worden een e-mail en/of sms naar de eigenaar van het LastPass-account gestuurd, waarin staat dat er noodtoegang is aangevraagd en door wie.
  7. Als er sprake is van een wachttijd, wordt deze in het navigatiegedeelte rechts bijgehouden om aan te geven wanneer u toegang krijgt (tenzij dit door de eigenaar van het LastPass-account wordt afgewezen).