Hoe kan ik offline toegang tot mijn LastPass-kluis toestaan?

Wanneer u zich aanmeldt bij uw LastPass-account via een desktopcomputer of een mobiel apparaat terwijl u een internetverbinding heeft, maakt u een lokaal gecachete versie van uw versleutelde gegevens op de lokale schijf. Dit zijn de gegevens die LastPass laadt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass terwijl u offline bent. U kunt zich zonder internetverbinding aanmelden bij elke LastPass-browserextensie, LastPass-desktop-app of LastPass-app voor mobiel gebruik, en als er geen verbinding is, gaat deze standaard over op de offline-modus, als deze wordt toegestaan.

Als u een LastPass Teams-, Enterprise- of Identity-account heeft, kan de mogelijkheid om deze handelingen uit te voeren beperkt worden door eventuele beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Let op. Als u uw lokale LastPass-cache leegmaakt, moet u zich opnieuw aanmelden terwijl u online bent (via de browserextensie of de mobiele app) om uw cache opnieuw te creëren, voordat u zich weer offline kunt aanmelden.

Offline toegang tot uw account inschakelen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram BewerkenBewerkingsoptie rechts van de gewenste optie voor meervoudige verificatie.
  5. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Ja in de vervolgkeuzelijst.
  6. Voor de optie "Offline toegang toestaan" selecteert u Toestaan in de vervolgkeuzelijst. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
  7. Configureer alle overige verplichte velden voor uw verificatiemethode (indien van toepassing) en klik vervolgens op Bijwerken.
  8. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Doorgaan.
  9. Als u meervoudige verificatie al heeft ingesteld voor deze verificatiemethode, bent u klaar.  Anders voert u de onderstaande stappen uit om uw apparaat te registreren. De instructies zijn afhankelijk van de verificatie-app die u heeft geselecteerd.

Offline toegang via de mobiele app inschakelen

1. Open de LastPass-app op uw iOS- of Android-apparaat.
  2. Selecteer of tik op Instellingen voor aanmelding in het aanmeldingsscherm.
  3. Zet de schakelaar aan om Offline-modus in te schakelen.
  4. Meld u bij de app aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.

Info over federatieve aanmelding voor gebruikers

Er gelden beperkingen voor LastPass-gebruikers van wie de accounts zijn geconfigureerd voor federatieve aanmelding met AD FS, Azure AD of Okta.

Eén beperking is dat offline toegang niet is toegestaan. De clientzijde (browserextensie) moet namelijk online blijven zodat de encryptiesleutel van de gebruiker verkregen kan worden en de LastPass-kluis van de gebruiker kan worden ontsleuteld.

Zie Wat zijn de beperkingen voor LastPass-gebruikers met federatieve aanmelding? voor meer informatie.