Hoe exporteer ik wifi-wachtwoorden uit LastPass?

LastPass biedt de mogelijkheid wifi-wachtwoorden die zijn opgeslagen als veilige notities in LastPass te exporteren naar uw computer (alleen Windows).

Opmerking:  Om deze functionaliteit onder Windows te kunnen gebruiken, moet u Windows toestaan uw Wi-Fi-verbindingen te beheren. Er is geen ondersteuning voor verbindingsbeheerders van andere partijen, zoals de fabrikant van uw wifi-adapater (bijv. Intel).

Vereisten voor uitvoer

Om Wi-Fi-wachtwoorden te kunnen importeren en exporteren, moet op uw Windows-machine een Wi-Fi-adapter zijn geïnstalleerd, die u kunt bepalen door deze instructies te volgen.

• Instructies voor Windows-gebruikers

Als u Wi-Fi-wachtwoorden wilt importeren en exporteren vanuit de LastPass webbrowser-extensie, hebt u het volgende nodig:

• De mogelijkheid om de universele installatieprogramma van LastPass uit te voeren (vereist beheerdersrechten) om ervoor te zorgen dat het LastPass Wi-Fi-hulpprogramma wordt geïnstalleerd
  • De LastPass webbrowser extensie die de binaire component bevat (ook opgenomen in de Universal Installer - leer meer).

Voor Windows XP en Windows Server 2003

Om Wi-Fi-wachtwoorden op deze versies van Windows te exporteren, moet u het nieuwste servicepack gebruiken (Windows XP Service Pack 3 of Windows Server 2003 Service Pack 2).

Op deze versies van Windows moet de Wireless Zero Configuration-service draaien om wifi-wachtwoorden te importeren en exporteren. Als deze service niet actief is, kunt u onterecht de volgende melding ontvangen: "Geen wifi-adapter gedetecteerd op deze computer. Voor deze functie is een wifi-adapter vereist." Lees het artikel van Microsoft voor instructies om deze service te starten.

Voor Windows Vista (of later) en Windows Server 2008

Voor deze versies van Windows is een externe toepassing vereist, genaamd PsExec (onderdeel van Windows Sysinternals, gepubliceerd door Microsoft), om wifi-wachtwoorden te ontsleutelen. De licentie van PsExec voorkomt dat LastPass het integreert, maar u kunt u het zelf downloaden en installeren.

1. Ga naar http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897553.
  2. Klik op Download PsTools om PsTools.zip te downloaden.
  3. Pak na het downloaden het bestand PsExec.exe uit en kopieer het naar de installatiemap van LastPass, in de specifieke map die u heeft opgegeven toen u het universele installatieprogramma van LastPass uitvoerde, of in de volgende standaardmap:
    • 32-bit Windows: C:\Program Files\LastPass\
    • 64-bit Windows: C:\Program Files (x86)\LastPass\

Wi-Fi-wachtwoorden exporteren met de LastPass-webbrowseruitbreiding

De instructies variëren afhankelijk van de gebruikte browser. Om wifi-wachtwoorden te kunnen exporteren moet LastPass een wifi-adapter kunnen detecteren.

Met Chrome, Firefox, Edge of Opera

1. Open de gewenste browser.
  2. Klik op het niet-actieve LastPass-symbool .
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  4. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).

5. Klik op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk.
  6. Ga naar Accountopties > Geavanceerd > Exporteren > Wifiwachtwoorden.
  7. Voer, indien daarom wordt gevraagd, uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  8. Voer een bestandsnaam en een opslaglocatie in en klik vervolgens op Opslaan.

Uw Wi-Fi wachtwoorden zijn nu geëxporteerd van uw LastPass-kluis naar uw computer.

Met Internet Explorer

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op het niet-actieve LastPass-symbool .
  3. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  4. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).

5. Klik op het actieve LastPass-pictogram , ga dan naar Tools > Geavanceerde tools > Export To > Wifi waachtwoorden.
  6. Voer, indien daarom wordt gevraagd, uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  7. Voer een bestandsnaam en een opslaglocatie in en klik vervolgens op Opslaan.

Uw Wi-Fi wachtwoorden zijn nu geëxporteerd van uw LastPass-kluis naar uw computer.