Hoe verplaats ik mijn verificatie-app voor LastPass naar mijn nieuwe telefoon?

Als u meervoudige verificatie heeft ingeschakeld voor uw LastPass-account maar overstapt op een nieuwe telefoon, kunt u eerst de verificatie uitschakelen voor uw oude apparaat en daarna de verificatie-app op uw nieuwe apparaat installeren en inschakelen.

Als u een LastPass Teams-, Enterprise- of Identity-account heeft, kan de mogelijkheid om deze handelingen uit te voeren beperkt worden door eventuele beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Stap 1: Meervoudige verificatie uitschakelen in uw LastPass-account

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie naast de ingeschakelde optie voor meervoudige verificatie.
  5. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Nee in de vervolgkeuzelijst.
  6. Klik als u klaar bent op Bijwerken, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  7. Klik op OK wanneer u daarom wordt gevraagd.

Verificatie voor een apparaat met LastPass Authenticator uitschakelen

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, moet u meervoudige verificatie voor LastPass Authenticator uitschakelen. Om dat te doen, kunt u sms-accountherstel gebruiken om u bij uw account aan te melden en verificatie uit te schakelen.

Als sms-accountherstel nog niet was ingesteld, neemt u contact op met Customer Care voor assistentie (door onder dit artikel op Contact opnemen met Support te klikken). Het uitschakelen van meervoudige verificatie per e-mail wordt namelijk niet ondersteund voor LastPass Authenticator.

Stap 2: De verificatie-app installeren op uw nieuwe apparaat

Download en installeer de gewenste verificatie-app op uw iOS- of Android-apparaat.

Stap 3: Meervoudige verificatie weer inschakelen in uw LastPass-account

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram BewerkenBewerkingsoptie rechts van de gewenste optie voor meervoudige verificatie.

Optie meervoudige verificatie bewerken

1. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Ja in de vervolgkeuzelijst.
  2. Voor de optie "Offline toegang toestaan" gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een van de volgende keuzes te maken:
    • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot LastPass wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
    • Selecteer Niet toestaan als u offline toegang wilt blokkeren; dit houdt in dat meervoudige verificatie vereist is en er een internetverbinding moet zijn als LastPass wordt gebruikt.

Als deze optie is geselecteerd en u geen internetverbinding heeft en/of https://lastpass.com niet bereikbaar is, heeft u geen toegang tot uw kluis. Meer informatie over offline toegang.

3. Afhankelijk van de verificator die u heeft geselecteerd, zullen de volgende stappen variëren.
Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie heeft ingeschakeld voor uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren uit de vervolgkeuzelijst onder in het venster Opties voor meervoudige verificatie. Op die manier krijgt u de vraag zich met de gewenste optie te verifiëren wanneer u zich aanmeldt bij LastPass.
Gewenste optie voor meervoudige verificatie selecteren