Hoe migreer ik gebruikers van de identiteitsprovider voor federatieve aanmelding naar een andere?

LastPass-beheerders die federatieve login hebben ingesteld voor LastPass met behulp van Active Directory Federation Services (AD FS), Azure AD of Okta kunnen hun gebruikers met federatieve login migreren van hun bestaande Identity Provider naar een andere ondersteunde provider.

Stap 1: Uw bestaande gebruikers handmatig defedereren

Om uw bestaande gebruikers te defedereren, moeten LastPass-beheerders die zijn ingeschakeld met het beleid "Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten" handmatig het hoofdwachtwoord van elke gefedereerde login-gebruiker resetten. Dit converteert de federatieve gebruiker naar een niet-federatieve gebruiker. Meer informatie over het beleid en hoe u handmatig Master Passwords voor gebruikers kunt wijzigen.

Stap 2: De provisioneringsdienst in LastPass uitschakelen

Om de provisioning service tussen uw bestaande Identity Provider en LastPass uit te zetten, kunnen beheerders het volgende doen:

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om toegang te krijgen tot de Admin Console op https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga in de linkernavigatie naar Instellingen > Federatief aanmelden.
  3. Selecteer het tabblad van je bestaande Identity Provider, dat een van de volgende zal zijn:
    • Active Directory Federated Services (AD FS)
    • Azure AD
    • Okta
  4. Schakel het selectievakje uit voor de instelling Ingeschakeld.
  5. Klik op Save Settings.

Stap 3: Stel uw nieuwe Identity Provider dienst in

Volg de beschikbare instructies om uw nieuwe Identity Provider service in te stellen. Hier zijn wat bronnen om u op weg te helpen:

Voordat u de nieuwe provisioneringsdienst inschakelt, moet u ervoor zorgen dat alle bestaande LastPass-gebruikers zijn toegewezen aan de LastPass-toepassing in uw nieuwe Identity Provider-service, anders zullen alle niet-toegewezen gebruikers worden gewijzigd in een "uitgeschakeld" status.

Stap 4: Instellen van federatieve login voor LastPass met behulp van uw nieuwe Identity Provider

Volg de instructies om gefedereerde aanmelding voor LastPass met uw nieuwe Identity Provider-service in te stellen:

Stap 5: Converteer gebruikers naar federatieve login gebruikers

Zodra u federatieve login voor LastPass hebt ingesteld met uw nieuwe Identity Provider-service, kunt u uw LastPass-gebruikers converteren naar federatieve login-gebruikers die gebruikmaken van uw nieuwe Identity Provider.

Dat was het!

Uw LastPass-gebruikers zijn nu geconverteerd en kunnen zich bij LastPass aanmelden via gefedereerde aanmelding met behulp van uw nieuwe Identity Provider-service.