Hoe kan ik gebruikers handmatig verwijderen uit LastPass Enterprise of Identity?

Opmerking: Ziet u iets anders? Raadpleeg deze instructies voor de Password Manager Admin Console.
  1. Meld u aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. G naar Gebruikers en selecteer een gebruiker.
  3. Klik op het pictogram ....
  4. Kies uit de volgende opties, die hieronder in detail worden toegelicht:

Gebruikers uitschakelen

Als u een gebruiker uitschakelt in uw LastPass Enterprise- of Identity-account, wordt het account vergrendeld. Niemand kan zich aanmelden bij het account, ook uw LastPass-beheerder niet, ongeacht wachtwoorden of eerdere toegang. De licentie is beschikbaar voor een andere gebruiker.

Een gebruiker verwijderen uit het bedrijf
    Het account van de gebruiker wordt losgekoppeld van het bedrijfsaccount en de licentie is beschikbaar voor toewijzing aan een andere gebruiker. Het account van de verwijderde gebruiker wordt gedowngraded naar een LastPass Free-account. Als u een gebruiker verwijdert, selecteert u een van de volgende opties:

• Toegang tot gedeelde websites en mappen toestaan – Hiermee blijven alle items in het account die door andere gebruikers in het bedrijf met de gebruiker zijn gedeeld (vanuit gedeelde mappen of afzonderlijk), beschikbaar voor de gebruiker.
    • Toegang tot gedeelde websites en mappen verbieden – Hiermee worden alle items in het account verwijderd die door andere gebruikers in het bedrijf met de gebruiker zijn gedeeld (vanuit gedeelde mappen of afzonderlijk).

Een gebruiker verwijderen

Als u een account verwijdert, wordt alle informatie (inclusief opgeslagen gegevens) in het LastPass-account van de gebruiker volledig gewist. Als u bestaande gebruikers omzet naar federatieve aanmelding en u gebruikers heeft die handmatig zijn aangemaakt, moeten die handmatig gemaakte accounts worden verwijderd en opnieuw worden aangemaakt. Het is raadzaam de kluisgegevens voor deze gebruikers te exporteren, zodat ze kunnen worden hersteld nadat het account opnieuw is aangemaakt als gebruiker van federatieve aanmelding.

Nadat het account is verwijderd, is de licentie beschikbaar voor een andere gebruiker.

Het hoofdwachtwoord van een gebruiker resetten

Deze optie is alleen beschikbaar als de beleidsregel Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten in gebruik is. De Enterprise-beheerder kan het hoofdwachtwoord voor het account resetten vanuit de Admin Console. Deze optie kan worden toegepast voor de volgende scenario's:

• U wilt de eigenaar buitensluiten uit het account, maar nog steeds toegang toestaan voor de beheerder. Dit kan nuttig zijn voor audit-doeleinden, om aanmeldingsgegevens waar de eindgebruiker toegang toe had te kunnen vernieuwen en/of opzeggen.
    • Als u het volledige account, met alle inhoud, wilt toewijzen aan een andere medewerker.