Hoe kan ik handmatig gebruikers toevoegen in de nieuwe Admin Console?

U kunt handmatig gebruikers en beheerders toevoegen aan uw LastPass Business-account (proefversie of betaald). U kunt gebruikers individueel of via een bulklijst toevoegen. U kunt ook een batchlijst met gebruikers uploaden met behulp van een CSV-bestand.

Opmerking: Ziet u iets anders? Raadpleeg deze instructies voor de Admin Console van de wachtwoordbeheerder of de Admin Console voor SSO en MFA.

Als u gebruikers toevoegt aan uw account, bepaalt het systeem op basis van het e-mailadres of de uitgenodigde gebruiker al een bestaand LastPass Business-account heeft. Dit heeft de volgende gevolgen voor gebruikers:

• Nieuwe gebruikers ontvangen een e-mail met een uitnodiging om een account aan te maken.
  • Bestaande gebruikers kunnen kiezen uit de volgende opties:
    • Aan het LastPass-account deelnemen met hetzelfde e-mailadres dat aan hun bestaande account is gekoppeld
    • Een nieuw LastPass-account aanmaken, uitsluitend voor zakelijk gebruik

Opmerking: Er geldt geen beperking voor het aantal gebruikers dat u aan uw LastPass-account kunt toevoegen.
  1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
  3. Kies een uitnodigingsmethode:
    • Aanmaken: toevoegen aan het bedrijf zonder activerings-e-mail te versturen – Hiermee wordt de LastPass-status ingesteld op Aangemaakt, zodat beheerders het account verder kunnen configureren voordat ze ervoor kiezen de gebruiker uit te nodigen.
    • Uitnodigen: toevoegen aan het bedrijf en een activerings-e-mail versturen – Hiermee wordt de LastPass-status ingesteld op Uitgenodigd.
      Opmerking: uitnodiging verlopen na 90 dagen (nieuwe gebruikers) of na 14 dagen (bestaande LastPass-gebruikers) vanaf de datum van verzending. Wanneer de uitnodiging is verlopen, verandert de LastPass-status in Uitnodiging verlopen.
    • E-mail versturen met uitnodiging voor LastPass MFA – Hiermee wordt de gebruiker uitgenodigd LastPass MFA te activeren. De LastPass MFA-status van de gebruiker wordt ingesteld op Uitgenodigd.
  4. Voer het e-mailadres en de naam van de gebruiker in.
  5. Als u meer gebruikers wilt toevoegen, klikt u op Een andere gebruiker toevoegen en voert u het e-mailadres en de naam van de gebruikers in.
  6. Klik op Gebruikers toevoegen.

Resultaat: U heeft uw gebruikers handmatig toegevoegd.