Hoe kan ik handmatig LastPass Enterprise- of Identity-gebruikers toevoegen?

U kunt handmatig gebruikers en beheerders toevoegen aan uw LastPass Enterprise- of Identity-account (proefversie of betaald) vanuit de Admin Console. U kunt gebruikers individueel of via een bulklijst toevoegen. U kunt ook een batchlijst met gebruikers uploaden met behulp van een CSV-bestand.

Opmerking: Ziet u iets anders? Raadpleeg deze instructies voor de Password Manager Admin Console of de de Admin Console voor SSO en MFA.
Als u gebruikers toevoegt aan uw account, bepaalt het systeem op basis van het e-mailadres of de uitgenodigde gebruiker al een bestaand LastPass Enterprise- of Identity-account heeft. De gebruiker zal een van de volgende mogelijkheden ervaren:
  • Nieuwe gebruikers ontvangen een e-mail met een uitnodiging om een account aan te maken.
  • Bestaande gebruikers kunnen kiezen uit de volgende opties:
    • Aan het LastPass-account deelnemen met hetzelfde e-mailadres dat aan hun bestaande account is gekoppeld
    • Een nieuw LastPass-account aanmaken, uitsluitend voor zakelijk gebruik
Opmerking: Er geldt geen beperking voor het aantal gebruikers dat u aan uw LastPass-account kunt toevoegen.
  1. Meld u aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
  3. Kies een uitnodigingsmethode:
    • Aanmaken: Aan het bedrijf toevoegen zonder activeringsmail te versturen. Hiermee wordt de LastPass-status ingesteld op Aangemaakt, zodat beheerders het account verder kunnen configureren voordat de gebruiker toegang kan krijgen.
    • Uitnodigen: Aan het bedrijf toevoegen en een activeringsmail versturen. Hiermee wordt de LastPass-status ingesteld op Uitgenodigd.
    • Een activeringsmail voor LastPass MFA sturen. De LastPass MFA-status van de gebruiker wordt vervolgens ingesteld op Uitgenodigd.
  4. Voer het e-mailadres en de naam van de gebruiker in.
  5. Als u meer gebruikers wilt toevoegen, klikt u op Een andere gebruiker toevoegen en voert u het e-mailadres en de naam van de gebruikers in.
  6. Klik op Gebruikers toevoegen.
    U heeft uw gebruikers handmatig toegevoegd.