Hoe beheer ik beleidsregels voor Workstation Login voor gebruikers van LastPass Enterprise of LastPass Identity?

U kunt beleidsregels configureren voor gebruikers, met betrekking tot de verificatiemethoden en functies die gebruikers tot hun beschikking hebben nadat ze zich bij hun werkstation hebben aangemeld.

Opmerking: Ziet u iets anders? Zie de instructies voor de Admin Console voor SSO en MFA.

Een nieuwe beleidsregel voor Workstation Login toevoegen

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Beleidsregels > Workstation Login.
  3. Klik op Nieuwe beleidsregel.
  4. Voer een naam in voor de beleidsregel.
  5. Schakel indien gewenst de selectievakjes in voor een van de volgende instellingen:
    • Verificatie toestaan als werkstation offline is – Hiermee kunnen gebruikers zich aanmelden met Workstation Login en de verificatie uitvoeren met een eenmalig wachtwoord wanneer er geen internetverbinding aanwezig is.
    • Gebruik van cloud-SSO-apps toestaan zonder verdere verificatie – Hiermee kunnen (de aan deze beleidsregel toegewezen) gebruikers/groepen zich verifiëren met Workstation Login, vervolgens de cloudapps met SSO openen, en zich automatisch aanmelden via single sign-on zonder extra verificatiemeldingen.
      Opmerking: gebruikers zich niet op deze wijze aanmelden bij hun LastPass-kluis. Ze moeten zich nog steeds afzonderlijk bij LastPass aanmelden om hun kluis te openen.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Selecteer de gewenste gebruikers/groepen die u aan deze beleidsregel wilt toewijzen.
  8. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
    U hebt een beleidsregel voor Workstation Login gemaakt en de geselecteerde gebruikers/groepen toegewezen.

Een bestaande beleidsregel voor Workstation Login bewerken

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Beleidsregels > Workstation Login.
  3. Kies voor de gewenste beleidsregel uit de volgende opties:
    Te wijzigen element Instructies
    Toegewezen gebruikers
    1. Klik op het pictogram Gebruikers toewijzen .
    2. Selecteer of verwijder de gewenste gebruikers/groepen.
    3. Klik op Opslaan.
    Instellingen
    1. Klik op het pictogram Instellingen .
    2. Voer uw wijzigingen door.
    3. Klik op Opslaan.
  4. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
    U hebt de geselecteerde beleidsregel voor Workstation Login bijgewerkt.

Een beleidsregel voor Workstation Login uitschakelen

Voordat u de beleidsregel uitschakelt:

Waarschuwing: als een werkstationbeleidsregel wordt uitgeschakeld, kunnen gebruikers en groepen die aan de beleidsregel zijn toegewezen hun identiteit bij het aanmelden bij hun werkstation niet meer verifiëren met de LastPass MFA-app.
  1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Beleidsregels > Workstation Login.
  3. Klik voor de gewenste beleidsregel op het pictogram Instellingen.
  4. Schakel het selectievakje in voor Deze beleidsregel uitschakelen.
  5. Klik op Opslaan.
    U hebt de beleidsregel voor Workstation Login uitgeschakeld voor alle toegewezen gebruikers/groepen.

Een beleidsregel voor Workstation Login verwijderen

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Beleidsregels > Workstation Login.
  3. Klik voor de gewenste beleidsregel op het pictogram Instellingen.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op Verwijderen.
    U hebt de geselecteerde beleidsregel voor Workstation Login verwijderd.