Hoe beheer ik gedeelde mappen als beheerder?

Als LastPass-beheerder kunt u gedeelde mappen aanmaken, alleen-lezen-informatie bekijken over elke gedeelde map die in uw account wordt aangemaakt en over de toegewezen gebruikers, de beveiligingsscore en de items die in de map aanwezig zijn.

Een gedeelde map toevoegen

1. Meld u aan bij uw LastPass Admin Console met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. U heeft een Instructies
    LastPass Teams-account
    1. Selecteer Gedeelde mappen in het navigatiegedeelte links.
    2. Klik op Gedeelde map toevoegen.
    LastPass Business-account
    1. Ga naar Toepassingen > Gedeelde mappen.
    2. Klik op Nieuwe gedeelde map.
    3. Klik desgevraagd op Naar kluis.

Resultaat: U wordt naar uw kluis geleid in een nieuw venster of tabblad.

3. Voer een naam voor de map in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik op Maken.

Gedeelde mappen weergeven

1. Meld u aan bij uw LastPass Admin Console met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. U heeft een Instructies
    LastPass Teams-account Selecteer Gedeelde mappen in het navigatiegedeelte links.
    LastPass Business-account Ga naar Toepassingen > Gedeelde mappen.

Resultaat: Alle gedeelde mappen worden weergegeven (ook mappen die verwijderd zijn), met daarbij de beveiligingsscore voor de map, het aantal websites in de map en het totale aantal toegewezen gebruikers.

3. Selecteer de gewenste map en klik vervolgens op de volgende tabbladen om de details te bekijken:
    • Gebruikers – Dit tabblad bevat een overzicht van alle gebruikers die aan de gedeelde map zijn toegewezen en hun toegangsmachtigingen. Lees hieronder hoe u gebruikers kunt toewijzen.
    • Beveiligingsscore – Bevat een overzicht van:
      • Score voor veiligheidstest
      • Aantal items
      • Gemiddelde wachtwoordsterkte
      • Aantal lege wachtwoorden
      • Aantal dubbele wachtwoorden
      • Aantal websites met dubbele wachtwoorden
      • Aantal zwakke wachtwoorden
    • Websites/apps – Bevat een overzicht van alle sitevermeldingen in de gedeelde map, met de datum en tijd van de laatste aanmelding bij die site.

Gebruikers toevoegen aan een gedeelde map

Voordat u begint: U moet LastPass-beheerder zijn en de beleidsregel "Superbeheerders toestaan gedeelde mappen te openen" ingeschakeld hebben, en beheerdersrechten voor de gedeelde map hebben om deze aan gebruikers te kunnen toewijzen.
  1. Meld u aan bij uw LastPass Admin Console met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. U heeft een Instructies
    LastPass Teams-account
    1. Selecteer Gedeelde mappen in het menu links.
    2. Selecteer de gewenste map.
    3. Klik op Gebruikers toevoegen.
    4. Zoek de gewenste gebruiker(s) en klik op Toevoegen.
    LastPass Business-account
    1. Ga naar Toepassingen > Gedeelde mappen .
    2. Selecteer de gewenste map.
    3. Klik op het tabblad Gebruikers op Gebruikers toewijzen.
    4. Klik desgevraagd op Naar kluis. Er wordt een nieuw venster of een nieuw tabblad geopend en u wordt naar het gedeelte van uw kluis geleid waarin u gedeelde mappen kunt beheren.
    5. Selecteer onder "Gebruikers of groepen uitnodigen" de gewenste gebruiker(s).
  3. Stel de juiste toegangsrechten in. Kies uit het volgende:
    • Beheerder: Gebruikers kunnen sites in gedeelde mappen bewerken en anderen uitnodigen voor de map.
    • Alleen-lezen: Gebruikers kunnen items in de gedeelde map bekijken, maar ze kunnen ze niet bewerken of anderen uitnodigen voor de map.
    • Wachtwoorden verbergen: Gebruikers kunnen geen wachtwoorden zien die aan gedeelde items gekoppeld zijn.
  4. Klik op Opslaan.

Resultaat: U heeft gebruikers toegevoegd aan de geselecteerde gedeelde map.

Apps toevoegen aan gedeelde mappen

Voordat u begint: U moet LastPass-beheerder zijn en de beleidsregel "Superbeheerders toestaan gedeelde mappen te openen" ingeschakeld hebben, en beheerdersrechten voor de gedeelde map hebben om deze aan gebruikers te kunnen toewijzen.
Opmerking: Alleen beschikbaar voor LastPass Business-accounts.
  1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Toepassingen > Gedeelde mappen.
  3. Selecteer de gewenste map.
  4. Selecteer het tabblad Apps.
  5. Klik op Apps toewijzen.

6. Klik desgevraagd op Naar kluis.

Resultaat: Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend en u gaat naar het Sharing Center in uw kluis.

Problemen oplossen: Als er geen apps zijn toegewezen aan de gedeelde map die u geselecteerd heeft, kunt u handmatig site-wachtwoorden en/of veilige notities aan de map toevoegen.

7. Voer in het venster "Wachtwoord toevoegen" alle gegevens voor site-wachtwoorden in die u voor de geselecteerde gedeelde map wilt opslaan.
  8. Klik op Opslaan.

Resultaat: U heeft nu een app aan uw gedeelde map toegewezen.