Hoe beheer ik mijn instellingen in de LastPass Password Manager-app voor Android?

U kunt de verschillende instellingen voor de mobiele app voor Android wijzigen, inclusief uw LastPass-account, beveiliging, automatisch invullen, zoeken, browser en geavanceerde instellingen.

Uw LastPass account

Selecteer het kluismenu icoon in de linkerbovenhoek van het scherm, ga dan naar Instellingen > Uw LastPass-account. U kunt het e-mailadres van uw account en het accounttype bekijken. Selecteer eventueel Accountinstellingen om uw hoofdwachtwoord te wijzigen.

Beveiliging

Selecteer het kluismenu icoon in de linkerbovenhoek van het scherm, ga dan naar Instellingen > Beveiliging.

Kies uit de volgende opties:
  • LastPass automatisch vergrendelen kunt u instellen wanneer LastPass zichzelf zal vergrendelen als het naar de achtergrond wordt gestuurd of als het scherm wordt uitgeschakeld. Als u weer toegang wilt tot LastPass, moet u opnieuw uw wachtwoord of een pincode invoeren. Met de onderliggende opties kunt u een pincode instellen en de timer voor het opnieuw vragen aanpassen.
  • Vergrendelen als app niet actief is kunt u de gewenste time-outperiode selecteren.
  • Vergrendelen wanneer scherm is uitgeschakeld stelt LastPass in staat zichzelf te vergrendelen als het scherm wordt uitgeschakeld.
  • Vingerafdruk gebruiken om te ontgrendelen stelt de gebruiker in staat om LastPass te ontgrendelen met behulp van vingerafdrukidentificatie op ondersteunde apparaten (de instructies voor de eerste installatie verschillen per apparaat). Dit is vereist voor het gebruik van mobiel accountherstel voor Android.
  • Sessie controleren wanneer app is geactiveerd dwingt de app om te controleren of de sessie is beëindigd op de server wanneer de LastPass-app naar de voorgrond wordt gehaald (nadat u andere apps hebt gebruikt); als dat het geval is, zal LastPass uitloggen. Hierdoor moet u zich opnieuw aanmelden en wordt een update van de server afgedwongen. Dit is een nuttige functie voor gebruikers die hun sessies vaak afsluiten via de server, of die zich zorgen maken over het verlies van hun mobiele apparaat.
  • Opnieuw vragen na aanmelden overslaan stelt een gebruiker in staat om in te loggen op de LastPass-app en een actie uit te voeren die Master Password Reprompt vereist zonder het Master Password opnieuw in te voeren. Deze functie werkt alleen als de gebruiker niet heeft ingesteld dat het hoofdwachtwoord onthouden moet worden.
  • Afmelden als app niet actief is kunt u een tijdslimiet instellen om ervoor te zorgen dat uw LastPass Password Manager-app uitlogt na X minuten nadat LastPass is ingelogd, maar op de achtergrond van uw apparaat. Ook dit is een goede beveiligingsoptie om te gebruiken als u zich zorgen maakt over verlies of diefstal van uw mobiele apparaat.
  • Screenshots van deze app toestaan kunt u kiezen of er schermafbeeldingen mogen worden gemaakt terwijl u in de LastPass-app bent.
  • Offline toegang toestaan staat u toe in te loggen op uw lokaal opgeslagen gegevens als u geen toegang hebt tot een internetverbinding (vereist dat u minstens één keer op de server bent ingelogd, en dat u offline niet hebt uitgeschakeld in uw opties voor meervoudige verificatie).

Automatisch invullen in Instellingen

Selecteer het kluismenu icoon in de linkerbovenhoek van het scherm, ga dan naar Instellingen > Automatisch invullen.

Op apparaten met Android OS 8 (Oreo) of later die Automatisch invullen met Oreo ondersteunen, zijn de volgende instellingen beschikbaar:
  • Met Automatisch invullen kunt u snel en gemakkelijk gebruikersnamen en wachtwoorden invullen in apps.
  • Met Adressen automatisch invullen (nu nog een bèta-functie) kunt u adressen automatisch invullen.
  • Met Creditcards automatisch invullen (nu nog een bèta-functie) kunt u creditcardgegevens automatisch invullen.
Naast de bovenstaande instellingen ondersteunt LastPass de functie Legacy Autofill, waarmee u gemakkelijk gegevens kunt invullen in apps en websites die nog niet compatibel zijn met Automatisch invullen met Oreo. De volgende instellingen zijn beschikbaar:
  • Meldingen automatisch invullen weergeven: hiermee geeft u een permanente LastPass-melding weer in de meldingenlijst van uw apparaat. Door deze melding te selecteren, kunt u het dialoogvenster voor automatisch invullen oproepen.
  • Tegel Snelle instellingen weergeven: dit is een alternatief voor de melding. Met deze tegel kan het dialoogvenster voor automatisch invullen worden opgeroepen. Nadat u deze optie heeft ingesteld, gaat u naar het scherm Snelle instellingen van Android en sleept u het LastPass-pictogram naar het gedeelte Snelle instellingen.
  • Niet weergeven: als deze optie ingeschakeld is, kan het dialoogvenster voor automatisch invullen niet handmatig worden opgeroepen.
  • Met de optie Dialoogvenster automatisch invullen weergeven kunt u een melding inschakelen om de opties voor automatisch invullen nogmaals weer te geven, of de melding en de tegel met schelle instellingen uitschakelen.

Zoeken

Selecteer het kluismenu icoon in de linkerbovenhoek van het scherm, ga dan naar Instellingen > Zoekopdracht.

Kies uit de volgende opties:
  • Zoeken op het web vanuit kluis toestaan maakt het mogelijk dat tekst die in de zoek/URL-balk wordt ingevoerd als zoekstring aan Google wordt doorgegeven wanneer de kluis zichtbaar is, maar alleen nadat de zoekopdracht is verzonden (de gebruiker heeft Enter geselecteerd). Veiligheidsbewuste gebruikers willen deze functie misschien uitschakelen om te voorkomen dat zoektermen van kluis ooit worden doorgegeven buiten de LastPass mobiele app.
  • Zoeken binnen veilige notities laat u toe een specifiek opgeslagen gegeven of een beveiligde notitie te zoeken door de zoek/URL-balk te selecteren terwijl u zich in de kluis bevindt. Zoekopdrachten omvatten de mogelijkheid om binnen de beveiligde notities te zoeken, in plaats van alleen op titel. De inhoud van veilige notities wordt niet van tevoren ontsleuteld in het geheugen, dus als u veel veilige notities heeft kunnen deze zoekopdrachten aanzienlijk langzamer worden.

Browser

Selecteer het kluismenu icoon in de linkerbovenhoek van het scherm, ga dan naar Instellingen > Browser.

Kies uit de volgende opties:
  • MetOpenen in kunt u wijzigen of LastPass een site start in de LastPass-browser of in uw standaardwebbrowser.
  • Startpagina browser stelt de startpagina van de LastPass Browser in.
  • Waarschuwen voordat onbeveiligde formulieren worden ingevuld toont een waarschuwingsmelding vóór het invullen van inlogformulieren op onveilige sites.
  • Suggesties van Google weergeven wanneer u tekst invoert in de URL-balk van de LastPass-browser, krijgt u een lijst met voorgestelde zoektermen te zien - vergelijkbaar met de zoekvoorspellingsfunctie die Google gebruikt.
  • Waarschuwen voordat onbeveiligde formulieren worden ingevuld bij het indienen op een website via de LastPass Browser, zal deze optie controleren of de verbinding over HTTPS gaat en ook kijken of het domein van de site overeenkomt met het domein waar de informatie naartoe wordt gestuurd.
  • Cookies verwijderen bij afmelden wist alle opgeslagen site cookies bij het uitloggen.
  • Tabbladen sluiten bij afmelden sluit alle geopende webbrowsertabbladen bij het uitloggen.
  • Geschiedenis wissen bij afmelden wist de geschiedenis van de webbrowser bij het uitloggen.
  • Cookies verwijderen bij sluiten wist cookies wanneer u de app sluit.
  • Mobiele gebruikersagent gebruiken stelt de webbrowser in om rendering van mobiele sets aan te vragen bij de server.
  • Standaardbrowser instellen kunt u kiezen tussen de LastPass-browser of de standaardwebbrowser van uw apparaat.
  • Geavanceerd biedt de volgende opties:
    • Mobiele gebruikersagent gebruiken staat toe dat sites standaard hun mobiele versies weergeven (indien beschikbaar) wanneer deze optie is ingeschakeld.
    • Tabbladweergave is standaard ingeschakeld, en met deze instelling kunnen gelanceerde items worden geopend in nieuwe webbrowsertabbladen.

Actions (Acties)

Selecteer het kluismenu icoon in de linkerbovenhoek van het scherm, ga dan naar Instellingen > Acties.

Kies uit de volgende opties:
  • Vernieuw kluis vernieuwt de verbinding van uw kluis met de server om nieuwe of bijgewerkte gegevens te synchroniseren.
  • LastPass-cache leegmaken wist de LastPass-gegevens uit de lokale cache.

Geavanceerd

Selecteer het kluismenu icoon in de linkerbovenhoek van het scherm, ga dan naar Instellingen > Geavanceerd.

Kies uit de volgende opties:
  • Inlogmelding inschakelen schakelt een LastPass-pictogram in uw meldingsbalk in om een actieve aanmelding aan te geven.
  • Meldingen verwijderen bij activeren verwijdert aangemelde meldingen na het activeren van LastPass.
  • LastPass-invoermethode toestaan schakelt de LastPass-invoermethode in.
  • LastPass-datacenter kunt u handmatig selecteren welk datacentrum wordt gebruikt voor het aanmelden.
    Opmerking:Met deze functie worden uw gegevens niet overgedragen van het ene datacenter naar het andere. U wordt naar het andere datacenter geleid als u zich aanmeldt bij het datacenter waar uw gegevens niet zijn. Deze optie is alleen beschikbaar als de gebruiker niet is aangemeld.
  • Opslaglocatie gegevens biedt u de mogelijkheid om de locatie van lokaal opgeslagen gegevens te wijzigen ten opzichte van de standaardlocatie.
  • Opslaglocatie bijlagen kunt u de locatie van gedownloade bijlagen of bestanden wijzigen.
  • Standaardactie voor site staat u toe de standaardactie te laden die wordt ondernomen bij het selecteren van een wachtwoordinvoer in de kluis.