Hoe beheer ik mijn dark web-monitoringwaarschuwingen?

Als u uw Beveiligingsdashboard heeft gecontroleerd en u heeft aangegeven dat u e-mailadressen in uw kluisitems heeft die door datalekken gecompromitteerd zijn geraakt, begeleidt LastPass u door het wijzigen van de wachtwoorden voor websites die gekoppeld zijn aan de getroffen e-mailadressen.

Beperkingen

Deze functie is niet beschikbaar voor gebruikers van LastPass Free. Lees hoe u een upgrade uitvoert naar LastPass Premium of bekijk de abonnementen en prijzen van LastPass voor meer informatie over de beschikbare functies.

Wachtwoorden voor gecompromitteerde e-mailadressen wijzigen

Voordat u begint: U moet dark web-monitoring al hebben ingeschakeld.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
  3. In het paneel Dark web-monitoring vindt u een overzicht van alle e-mailadressen die in uw kluis zijn opgeslagen. Elk e-mailadres is voorzien van een label met een van de volgende statussen:
    • Gecompromitteerd
    • Veilig
    • Niet gemonitord

Opmerking: Wanneer u het Beveiligingsdashboard opent, wordt de meest recente dark web-monitoringwaarschuwing weergegeven in het navigatiegedeelte rechts.

4. Klik op Waarschuwing bekijken naast het gewenste gecompromitteerde e-mailadres om de dark web-monitoringwaarschuwing en de bijbehorende details te bekijken in het navigatiegedeelte rechts.
  5. In elke dark web-monitoringwaarschuwing zijn de volgende details opgenomen:
    • De datum waarop LastPass is geïnformeerd dat uw e-mailadres gecompromitteerd is geraakt
    • De gecompromitteerde site
    • Het e-mailadres dat aan de gecompromitteerde site is gekoppeld
    • Gecompromitteerde gegevens (e-mailadressen, wachtwoorden, enzovoort)
  6. Klik op Wachtwoord wijzigen.
  7. U wordt doorgeleid naar de gecompromitteerde site waarop het betreffende e-mailadres wordt gebruikt.

Opmerking: Als u het wachtwoord voor het gecompromitteerde e-mailadres ook voor andere sites gebruikt, moet u het wachtwoord voor die sites ook wijzigen.

8. U kunt van hieruit inloggen bij de site (met uw bestaande wachtwoord) en het wachtwoord wijzigen in de instellingen van uw gebruikersaccount, of de herstelprocedure ‘Wachtwoord vergeten?’ gebruiken om uw wachtwoord te veranderen.
  9. Als u uw wachtwoord heeft veranderd, wordt u (als u bent aangemeld) door de LastPass-browserextensie gevraagd om op een van de volgende opties te klikken:
    • Bijwerken om de site-wachtwoordvermelding in uw LastPass-kluis te wijzigen.
    • Toevoegen om de site-wachtwoordvermelding voor de eerste keer aan uw LastPass-kluis toe te voegen. Dit kan gebeuren als uw e-mailadres is gelekt van een site die nog niet aan uw kluis was toegevoegd.
  10. Ga terug naar uw LastPass-kluis.
    Uw wachtwoord is bijgewerkt op de getroffen site en in uw kluis. Het e-mailadres heeft nu de status ‘Veilig’ en wordt niet langer beschouwd als gecompromitteerd.

Het monitoren van specifieke e-mailadressen stoppen

Voordat u begint: U moet dark web-monitoring al hebben ingeschakeld.
U kunt ervoor kiezen het monitoren van e-mailadressen te stoppen, zodat ze worden uitgesloten van dark web-monitoring.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
  3. Zoek het e-mailadres dat u wilt uitsluiten in het paneel Dark web-monitoring en klik vervolgens op Monitoring stoppen.

Opmerking: Als het e-mailadres dat u wilt uitsluiten het label Gecompromitteerd heeft, verschijnt er een extra instructie waarin u geadviseerd wordt het wachtwoord te wijzigen voor de site waar dit e-mailadres gebruikt wordt. Klik op Wachtwoord wijzigen (aanbevolen) of op Waarschuwing sluiten om door te gaan.

Het geselecteerde e-mailadres wordt niet langer gecontroleerd en krijgt de status ‘Niet gemonitord’.

Beginnen met het monitoren van individuele e-mailadressen

Als u ervoor gekozen heeft bepaalde e-mailadressen niet langer te monitoren, of als er nieuwe sitewachtwoordvermeldingen aan uw kluis zijn toegevoegd die niet gemonitord werden, kunt u het monitoren van de betreffende e-mailadressen op elk gewenst moment activeren.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
  3. Zoek het e-mailadres dat u wilt opnemen in het paneel Dark web-monitoring en klik vervolgens op Monitoring activeren.
    Het geselecteerde e-mailadres wordt nu gemonitord.